Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 31 май 2011 г.

Тодор Кантарджиев: Докато чакаме патогенния щам от Германия , да си мием добре ръцете и зеленчуците

Тодор Кантарджиев: Докато чакаме патогенния щам от Германия, да си мием добре ръцете и зеленчуците

Обикновено инфекцията от ешерихия коли се предава от недобре измити и недобре обелени зеленчуци, твърди проф. Тодор Кантарджиев.

Интервю на Даниела Якова с националния консултант по микробиология проф. Тодор Кантарджиев

Заразата с опасния щам на бактерията ешерихия коли продължава да се разпространява из Европа. Вече 1000 души са засегнати от хемолитично-уремичния синдром, предизвикван от бактерията, който може да доведе до остра бъбречна недостатъчност, информират медицински източници.

От българската Агенция по безопасност на храните твърдят, че в момента у нас не се предлагат краставици, внос от Испания. Имало е такъв внос през месец март и през април. Утре се чакат резултатите от лабораторните анализи на краставиците на българския пазар.

Ешерихия коли е, може би, най-познатият и най-разпространеният микроорганизъм, който е част от нормалната флора на всеки здрав човек. Има го навсякъде, има го във водите, в почвата, в повечето от храните. "Една много малка част от тези бактерии причиняват чревни инфекции, т.нар. група на патогенни ешерихия коли бактерии. Те имат някои гени, които ги правят болестотворни. Те са няколко групи - ешерихия коли, които образуват токсини, ешерихия коли, които правят инвазия на клетките на червата и предизвикват кървави диарии, ешерихия коли агрегативни, които също правят чревни инфекции. От тази група на петте чревно опасни ешерихия коли има малка група, които образуват един доста опасен токсин, казва се веротоксин, който унищожава клетките. В Германия сега се е получило разпространение на такива ешерихия коли, които образуват този веротоксин". Това поясни за "Хоризонт" националният консултант по микробиология и председател на Българската асоциация на микробиолозите проф. Тодор Кантарджиев.

Хората, които консумират такива ешерихия коли с храната или с водата развиват след 3-4 дена стомашно разстройство, което обаче много бързо прераства в кървава диария и в общо засягане на организма, добави проф. Кантарджиев. "Именно тези щамове, които в момента са проблем в Германия, са причинителите на т.нар. хемолитично уриничен синдром, те унищожават червените кръвни клетки. Болният започва първо да отделя кръв в изпражненията, кръв в урината, червените му кръвни клетки намаляват рязко и се запушва бъбрека. Това е причината 10 души да починат в Германия", обобщи микробиологът.

Според проф. Кантарджиев, вероятността инфекцията да се предаде от човек на човек чрез е много малка. Но това може да стане, когато се храним със замърсени ръце. Обикновено инфекцията се предава от недобре измити и недобре обелени зеленчуци, смята проф. Тодор Кантарджиев. По думите му, в България имаме вече навик много добре да измиваме зеленчуците и тези, които се белят - да ги белим.

Агенцията по безопасност на храните има отговорността да направи изследвания на зеленчуците в България. Националният център по заразни и паразитни болести трябва да защитава българите от инфекции. В този център съществува Национална референтна лаборатория по чревни инфекции, където може да се изследва материал на хора, приети в болница, със съмнение за такава инфекция, съобщи проф. Кантарджиев. Така по имунологичен начин може да се докаже наличието на веротоксин. Освен това, в Националния център по заразни и паразитни болести е направен генетичен тест за доказване на ДНК на бактериите, причиняващи този токсин.

"Може да докажем наличието на инфекция, причинена от всякакъв вид ешерихия коли, причинители на този токсин. Изследват се само хора, които са болни, които в рамките на един, два дена са развили този синдром, който показва хемолиза и намаляване функцията на бъбрека", коментира микробиологът проф. Тодор Кантарджиев.

Още за разновидностите на бактерията ешерихия коли, причинител на тежкия хемолитично-уремичен синдром, който взе жертви в Германия, както и за източниците и пътищата за разпространение на заразата и за лабораториите и методите за изследване на заболелите, можете да чуете в звуковия файл с интервюто на Даниела Якова с проф. Тодор Кантарджиев.

Българско национално радио / Germany link