Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 29 май 2011 г.

Избягвайте краставиците, салатата и доматите,идващи от Германия !

Походът на опасната бактерия Ешерихия

Избягвайте краставиците, салатата и доматите!

Избягвайте краставиците, салатата и доматите!

"Не яжте краставици, салата и домати!" - този апел се чува от два дни насам навсякъде в Германия. Причината: опасната бактерия Ешерихия коли, която доведе до няколко смъртни случая в Германия. България е засега пощадена.

Тя е особено агресивна, отделя отровни вещества в човешкия организъм и не се страхува от антибиотици. Добрата новина е, че все пак беше идентифицирана. Лошата новина обаче е, че разпространението й в Германия продължава, а с това и опасността от нови смъртни случаи. Досега бактерията Ешерихия коли е причинила смъртта на четирима души в Германия.

Ето защо през последните две седмици здравните експерти от реномирания институт "Роберт Кох" влязоха в ролята на детективи. Най-успешният сред тях е Хелге Калх, който откри щама на бактерията. Битката срещу нея обаче не е приключила: "Бактерията е развила алтернативни стратегии, които разболяват човешкия организъм", обяснява експертът.

Повечето заболели са жени

Ешерихия изглежда така


Ешерихия изглежда така

Точно този щам се е срещал и преди в единични случаи, но досега той не е причинявал масово заболявания. Това означава, че изследователи и лекари нямат опит в битката срещу този вид бактерия. Идентифицирането й все пак е от помощ за лекарите, които поне могат да установят дали болният е спешен случай или не. Експертите препоръчват пиенето на много течности - защото Ешерихия започва похода си в човешкия организъм с тежко разстройство и кръв в изпражненията и ако човек приема прекалено малко течности, бактерията може да предизвика бъбречна недостатъчност.

Засега лекарите могат да вземат мерки само срещу симптомите, не и срещу самия причинител на заболяването - бактерията Ешерихия. Вече е установено, че по-голяма част от заболелите са жени. При тях болестта протича и по-тежко. Никой не може да каже на какво се дължи това.

Кои страни са "заразени"?

Със сигурност се знае обаче, че болните са консумирали преди това заразена с бактерията салата и краставици от Испания. "Детективските" проучвания на здравните служби, търсещи отговор на въпроса как точно се е стигнало до заразяването на зеленчуците, са обаче все още безуспешни.

Засега заразата вилнее само в Германия - поне според официалните данни. Предполага се обаче, че и страни като Швеция, Великобритания и Холандия скоро ще бият тревога. Германските здравни служби се надяват, че с близо стотината болни досега заразата в страната е достигнала кулминационната си точка. Съветът към хората е: избягвайте суровите зеленчуци, най-вече салати и краставици от Испания!

АГ, М. Липчева, Д. Попова-Витцел


дв / Germany link