Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 12 октомври 2010 г.

Немци отново се проявиха като фашисти

Бенито Мусолини и Адолф Хитлер

Турци и араби вън?

Не всички са добре дошли?

Нямаме нужда от още повече турци и араби, защото те имат проблем с интеграцията - така може да се обобщи вчерашното изказване на баварския министър-председател Хорст Зеехофер, с което той си навлече куп критики.

"Ясно е, че мигрантите от други културни кръгове, например от Турция или арабските държави, имат проблеми с интеграцията" - заяви Хорст Зеехофер в интервю за списание "Фокус" и продължи така: "От което вадя заключението, че нямаме нужда от допълнителна миграция от други културни кръгове". Както се и очакваше, отвсякъде заваляха критики - коя от коя по-остри.

Хорст Зеехофер

Хорст Зеехофер

Обидно, расистко, глупаво

Думата взе най-напред кметът на Берлин Клаус Воверайт от Социалдемократическата партия: "Това, което той върши и говори в момента, е пълна глупост. Точно тези изявления изобщо не ни трябват при дебата за интеграцията. Думите му стигматизират хората, които идват при нас от други държави и от които ние имаме нужда. Зеехофер трябва да поеме отговорност за грешката си", заяви Воверайт.

Председателят на фракцията на Зелените Джем Йоздемир, който е от турски произход, не остана по-назад и обяви изявлението на Хорст Зеехофер за расистко: "Ние не сортираме хората при пристигането им по национална принадлежност. Ние ги сортираме по това дали се интегрират или не. Всичко останало е все едно."

Остра критика дойде и от турската общност в Германия, чийто председател Кенан Колат заяви: "Мислех, че Хорст Зеехофер е политик, когото трябва да вземаме насериозно, но след подобни изказвания... Думите му са обидни и не допълват в положителен смисъл образа на Германия пред света. Аз, естествено, очаквам канцлерката Меркел категорично да се дистанцира от подобни изявления."

Какво казва Меркел?



Снимка:Гърдите на Меркел по време на избори като примамка за избирателите.

Подкрепа Зеехофер получи единствено от редиците на собствената си партия. А след вълната от критики той се видя принуден да уточни, че никога не е настоявал за спиране на мигрантите от Турция и арабския свят. Неговите изявления били свързани с миграцията на чуждестранни специалисти към германския трудов пазар. Междувременно говорителката на Ангела Меркел съобщи, че канцлерката не виждала необходимост да се дистанцира от изявленията на Зеехофер. В телефонен разговор тя му казала, че хора от други културни кръгове са винаги добре дошли в Германия.

Автор: М. Бьолингер, К. Цанев / Редактор: Д. Попова-Витцел


"дойче веле" / Germany link


Справка:



Хорст Зеехофер

Хорст Лоренц Зеехофер (на немски: Horst Lorenz Seehofer, роден 4 юли 1949, Инголщат) е немски държавен и политически деятел. Министър-председател на провинция Бавария.

Заема постовете Министър на здравеопазването и социалната политика за периода 1992—1998 г в правителството на Хелмут Кол и Министър на продоволствията, селското стопанство и защита на потребителите за 2005—2008 г. в правителството Ангела Меркел.

Председател е на ХСС от 2008 года. Оглавява партията след неудачните избори в парламента на Бавария. Министър-председател на Бавария от 2008 г. След като ХСС от дълги години не е сформирала еднопартийно правителество, за пръв път кабинета на Зеехофер го образува благодарение на коалиция с СвДП.

от Уикипедия,свободната енциклопедия