Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 2 юни 2011 г.

Мутиралите E.coli от Германия поразяват кръвта

Антибиотикът е нож с две остриета, може да блокира бъбреците



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

Мутиралите E.coli поразяват кръвта

Ешерихията е като жълтеница - обича мръсните ръце, алармира д-р Ангел Кунчев

Ешерихията - мутант или не, е като хепатит А, обясни за "Стандарт" д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Епидемиолог номер 1 смята, че източникът на заразата ще се намери доста трудно. Както бе и при взрива на жълтеница в Стара Загора през зимата. И коварните E.coli обичат мръсните ръце. Бактерията се предава чрез фекалиите, замърсена храна и вода, недобре измити зеленчуци, подчерта д-р Ангел Кунчев. Чревните инфекции поразяват обикновено децата до 5 г., в случая заболелите са предимно възрастни хора, а 70% са жени. Сигурно, защото дамите по-често пазаруват и готвят, е версията на д-р Кунчев.
Сапун и вода са най-сигурното оръжие срещу мутиралата ешерихия, обяснява д-р Кунчев.
Зеленчуците трябва да се мият упорито и за всеки случай да се белят, обяснява епидемиологът. Внимание - след приготвянето на салатата ръцете трябва да се мият със сапун. Д-р Кунчев припомня, че в миналото най-често епидемичните взривове от Е.coli са тръгвали от лошо измити марули
"Всеки носи известно количество ешерихия коли, но те не предизвикват заболяване", обяснява д-р Кунчев. Досега познатите бактерии обикновено провокират стомашно разстройство през лятото, което при спазване на хранителна диета се овладява. Новият щам обаче е по-агресивен към тялото.
Инкубационният период на заболяването е между 3 и 7 дни - в зависимост от концентрацията на бактерията. Заразените се оплакват от силни болки в корема и тежки диарии, които водят до обезводняване. При размножаването си бактерията отделя опасния шига токсин, който атакува еритроцитите (червените кръвни телца) и те започват да се разпадат. "Това, от своя страна, може да провокира хемолично-уремичен синдром, при който се блокира работата на бъбреците", обяснява д-р Кунчев. А оттам блокират и други органи и системи, което води до фатален край.
"Лечението с антибиотик трябва да става много внимателно и под лекарско наблюдение", подчертава здравен инспектор номер 1. Причината е, че при сбъркана терапия може да се получи по-висока концентрация на опасния токсин. Затова, преди да се прибегне до антибиотик, лекарите пробват да
овладеят инфекцията със системи с водно-солеви разтвори
"При неразположение и разстроен стомах хората да търсят незабавно лекарска помощ", съветва д-р Кунчев. И обяснява, че не се налага забранителен режим за пристигащите от засегнатите страни. "Най-важното е да се спазва добра лична и обществена хигиена.
Всички 28 районни здравни инспекции в страната са получили указания за профилактични мерки и проследяване, изготвени от националните консултанти по инфекциозни болести, микробиология и епидемиология", успокоява здравният инспектор на републиката.
Сигнали за хора с температура и коремни болки ще дават и пилотите, ако забележат такива пътници.
Така още на аерогарата тези хора ще бъдат прегледани и при нужда - насочвани към инфекциозно отделение.
Румяна Милева

стандарт / Germany link