Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 24 юни 2011 г.

На Германия все нещо и пречи,сега на мушката са ромите от БЪлгария

Дойче веле: Роми от България и Румъния „наводниха” Германия

24 юни 2011

Скопие. След като България и Румъния станаха членки на ЕС, гражданите на тези страни могат свободно да пътуват в Шенгенската зона. В търсенето на по-добър живот все повече роми идват в богата Европа, особено Германия. Това се казва в материал на радио Дойче веле.
„Отговарящият за интеграцията в берлинския квартал Ной Кьолн Арнолд Менгелкох прави проверка в сграда в квартала. С микробуси тук идват да живеят цели ромски семейства от Румъния, които след това остават да живеят тук, посочва радиото. Менгелкох пояснява, че през изминалите три години апартаментите в сградата били давани на ромски семейства и от общо сто, в 90 апартамента живеят роми. Става дума за около 400-500 души, които са формирали и християнска група, независима от църквата. Всяка неделя вечер се срещали около 300 души в църквата на Мартин Лутър.
Радиото посочва, че ромите нямали доверие в чужденци и журналисти и не говорили немски. Повечето от тях са били от румънския град Фонтанела, южно от Букурещ. По думите на Менгелкох полицията не е регистрирала повече престъпни деяния след тяхното идване. Те, според него, трябва да се интегрират и съседи споделяли, че има възможност за подобно нещо.
Над 550 ромски деца от България и Румъния от януари бяха записани на училище в квартала Ной Кьолн, а сега има още стотина нови. Според властите има организирани посредници, които препредават апартаментите на по-високи цени.
В момента в Германия са регистрирани около 200 000 българи и румънци, но техният брой се увеличава всекидневно. Градове като Берлин искат по-добра регулация от ЕС, за да не се стигне до пренатоварване.

иаф / Germany link