Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 3 юни 2011 г.

Щамът на ешерихия коли,може да се предава не само чрез хранителните продукти, но и от човек на човек

Бактерията убиец заразява и по въздуха



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

Щамът на ешерихия коли е нов и непознат досега, призна СЗО, предава се между хората

Опасната бактерия, която продължава да взима жертви в Европа, може да се предава не само чрез хранителните продукти, но и от човек на човек. Това обяви министърът на здравеопазването на германската провинция Хамбург Корнелия Прюфер-Щоркс. "Възможно е предаването от човек на човек", посочи тя пред телевизия N24, като се позова на данни на института "Роберт Кох". Все пак според Прюфер-Щоркс е много малко вероятно заразата да се предаде при контакт между хората, ако се спазва нормална лична хигиена. По думите й много по-вероятно е това да стане чрез заразени хранителни продукти.
Директорът на института "Роберт Кох" Райнхард Бюргер също потвърди, че вече има доказателства, че смъртоносният щам може да се предава от човек на човек. Заразата може да продължи с месеци, посочи той, като допълни, че е възможно никога да не научим източника й.
По последни данни броят на жертвите на опасната бактерия във Федералната република е вече 17. От началото на епидемията са регистрирани 1900 случая и засега е обхванала вече 9 европейски страни, като всички заразени извън Германия са живели или са пътували до страната. Вчера бе засечен 1 случай в Австрия, а във Великобритания - цели 7 наведнъж.
По данни на Световната здравна организация (СЗО) бактерията ешерихия коли често присъства в стомашния тракт на хората и топлокръвните животни. Повечето нейни щамове са безвредни, но други могат да предизвикат сериозни стомашно-чревни инфекции. Същевременно СЗО обяви, че щамът на ешерихия коли, който доведе до смъртни случаи в Европа, е нов и непознат досега. Според експертите на организацията предварителните изследвания предполагат, че този щам е мутирала форма на два други щама на бактерията със смъртоносни гени, което може да обясни защо разпространението на заразата в Европа изглежда толкова масово и опасно.
Първоизточникът на опасната бактерия засега не е установен, но почти всички случаи на зараза са свързани със Северна Германия, така че вероятно има "общ източник там", заяви доктор Хилде Круз, ръководеща програмата за безопасност на храните в Европа към СЗО. По думите й досега такъв щам не е изолиран при пациенти. Според нея той притежава характеристики, които го правят по-опасен и токсичен.



вести
Набедиха марулите за отровни
Може да се окаже, че марули са приносители на смъртоносната бактерия - ешерихия коли. "Обикновено краставиците не са елемент в масови хранителни отравяния. Те са много лесни за почистване и е по-малко вероятно бактериите да намерят защитено убежище. Марулите често са в основата на причинени от храна заболявания, в това число заразата с настоящата бактерия и салмонелата". Това каза Пол Хънтър, професор по здравна защита в британския Университет на Източна Англия.

Антибиотици безсилни пред мутанта
Смъртоносният щам на бактерията ешерихия коли се отличава с повишена токсичност. Той е резистентен към повечето познати антибиотици. Това обявиха учени от института в Пекин, които потвърдиха заключенията на експертите от СЗО, че става дума за нов щам. Китайските специалисти са успели да определят генома на бактерията. Според тях тя прилича на друг щам на ешерихия коли, получил названието EAEC 55989. Епидемия, предизвикана от тази разновидност на бактерията, е била наблюдавана вече в Централна Африка.

Мадрид и Лисабон искат компенсации
Испания поиска обезщетение заради загубите в земеделския й сектор, след като се оказа, че краставиците са невинни. "Анализите показаха ясно, че няма и най-малък признак, че причината за тази остра инфекция идва от испански продукт", заяви премиерът Хосе Луис Родригес Сапатеро. Португалия също ще поиска обезщетение от ЕК заради загубите. Според министъра на земеделието Антониу Серану само за една седмица те са за близо 2 млн. евро.

в ст / BgTimes.Net