Germanwings

Germanwings
Lufthansa
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 5 юни 2011 г.

ГЕРМАНИЯ:Ужасяващ пазар на роби и евтино месо, който лишава жените от всякакво достойнствоБългарки проституират в Германия от бедност

4 юни 2011

Ужасяващ пазар на роби и евтино месо, който лишава жените от всякакво достойнство - тази диагноза е от репортаж на германската телевизия ЦеДеЕф, в който се разказва за българските проститутки в Германия.

"Един път седмично в старата част на Щутгарт пристига автобус от България и докарва поредната пратка жени. Те не разбират немски език. Искат да работят като проститутки, за да изхранват с парите роднините си в България: деца, съпрузи, родители. Проституция от бедност" - диагнозата е от репортаж, поместен на сайта на Втора германска общественоправна телевизия ZDF. Жените работят под огромен натиск, защото желаят в най-кратък срок да спечелят колкото е възможно повече пари, за да си тръгнат обратно, разказва пред ZDF Сабине Констабъл - представителка на здравните власти в града.

Съсипани животи

От нейните думи става ясно, че през последните години проституцията поради бедност се е превърнала в печеливш икономически бранш, който постепенно е изместил с дъмпинговите си цени предишната "уседнала" проституция. От експлоатацията на източноевропейките печелят всички, само не и самите жени: собствениците на публични домове например, както и онези, които дават стаи под наем и вземат от жените безбожни цени - между 50 и 140 евро за стая, плюс 25-те евро на ден и на стая, които се заплащат на финансовите служби.

80% от проститутките в Дортмунд са от България

Това принуждава жените да работят на все по-ниски цени, да разсипват здравето си и самите себе си. Междувременно тарифите за "обслужване на клиент" са паднали до около 15 евро, нежеланите бременности били често явление, също и абортите. "Жените изпращат парите в родината си, където 150 евро са всъщност доста прилична сума", пояснява още служителката на здравните власти в Щутгарт. Според нея много от жените са силно травматизирани: "Това е ужасяващ пазар на роби и евтино месо, който лишава жените от всякакво достойнство", казва тя.

http://www.novinitednes.bg / Germany link

Някои европейски държави, най-вече Холандия и Германия, легализират проституцията, което довежда до последици като узаконяване на сводничеството, публичните домове и «клиентите на проституцията». Първите стъпки към легализиране на проституцията в Германия са направени през осемдесетте години на XX в. До 1993г. битува масовото схващане, че 75% от жените в германската индустрия са чужденки от Уругвай, Аржентина, Парагвай и други южноамерикански държави (Altink 1993г., стр. 33). След падането на Берлинската стена, 80% от близо 10 000 незаконно трафикирани жени в Германия, вече идват от Централна и Източна Европа и страните от ОНД. (МОМ, 1998г., стра.17). През 2002г. проституцията в Германия е обявена за законна професия, години след легализирането й в някои разрешени зони. Понастоящем рекламите, свързани с проституцията, сводничеството и публичните домове са законни в Германия. Според някои неправителствени организации, истинският процент на чужденките, които проституират в Германия, е 85 % - това хвърля още повече съмнения върху факта, че е тези жени са влезли в Германия без чужда помощ. Както в Холандия, неправителствените организации съобщават, че повечето от тези жени са жертва на незаконен трафик, понеже е почти невъзможно бедни жени сами да се придвижат, да си покрият разходите по пътуването и съответните документи и да се установят в „бизнеса” без външна помощ.