Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 12 август 2011 г.

Германия на Меркел:В Германия лекуват гейовете с хомеопатия, психотерапия и... молитви

"Лечима" ли е хомосексуалността?

Терапия за гейове?

Терапия за гейове?

Не са малко тези, които твърдят, че хомосексуалността е заболяване, което се лекува - с хомеопатия, психотерапия и... молитви. В САЩ отдавна се предлагат "терапии за лекуване на гейове". А отскоро и в Европа...

И през това лято по цялото земно кълбо се проведоха гей-паради в името на правото на сексуално самоопределяне и равнопоставеността на лесбийките, гейовете, би- и транссексуалните. И докато подобни събития са популярни в европейски страни като Германия, където градове като Кьолн разполагат с процъфтяваща гей-сцена, в други части на Стария континент хомосексуалните живеят в страх, отблъснати от обществото.

Нарастващ брой фундаменталистки групировки се опитват да "превърнат" гейове и лесбийки в хетеросексуални. Т.нар. "конверсионна терапия" предизвиква вече от години дебати в САЩ. Напоследък сред организациите за защита на сексуалните права на малцинствата расте загрижеността, че тези групировки се прокрадват все повече и в Европа.

Имало лек срещу това


Имало лек срещу това

С молитви срещу гейовете

В баварската столица Мюнхен например "Съюзът на лекарите католици в Германия" неотдавна ядоса организациите на гейовете и лесбийките с изявлението, че е бил открит "лек срещу хомосексуалността". "Не искам никого да дискриминирам, но не мога да кажа, че е политически коректно да си държа езика зад зъбите и да твърдя, че всичко е нормално. Тези хора са болни", казва Геро Винкелман, директор на организацията на медиците католици.

Възможностите за "лекуване" на гейове, предлагани от Винкелман, който е джипи без никаква квалификация по психотерапия, публикувани освен това на уебсайта на лекарите католици от Бавария, включват хомеопатия, психотерапия и... молитви.

Германската асоциация за равнопоставеност на гейовете, лесбийките, би- и транссексуалните осъди Винкелман заради твърденията му, че хомосексуалността е заболяване, което се нуждае от лечение. Според изпълнителния директор на асоциацията Клаус Йец подобни "конверсионни терапевти" се превръщат във все по-голям проблем за Германия. Според Йец зад тях застават най-вече християнски или крайно десни организации, обявили "кръстоносен поход" срещу хомосексуалността.

Те копират ставащото от дълго време в САЩ, казва Йец и добавя, че тези фундаменталисти са особено активни из германските университети. Там те по-лесно установяват контакти с млади хора, на които обясняват, че ако "имат проблем с това, че са хомосексуални, могат да бъдат лекувани".

Досега организацията на Йец е идентифицирала шепа групички, активно опитващи се да "превръщат" хомосексуалните в хетеросексуални. Движението обаче не се ограничава само в Германия. Според едно проучване на University College London от 2009 г. 17 на 100 от терапевтите в Обединеното кралство са се опитвали да променят сексуалната ориентация на пациенти.

Движенията за равнопоставеност на хомосексуалните са възмутени


Движенията за равнопоставеност на хомосексуалните са възмутени

Брюнетките са болни, те трябва да станат руси?

Терапевти от рода на Винкелман в Бавария отхвърлят решението на Световната здравна организация от 1991 година хомосексуалността да бъде извадена от списъка й на заболяванията. Това изваждане от списъка на СЗО означава, че опитите хомосексуалността да бъде лекувана като заболяване са в противоречие с етиката, подчертава Уте Михаелис, психотерапевт-специалист по сексуалните идентичности в Кьолнския университет.

Тя окачествява конверсионната терапия като "абсурдна" и равняваща се на опита да бъде убеден човек с кафяви коси, че това е нещо болестно и би трябвало всъщност косите му да са руси. "Ако сте несигурни за сексуалната си идентичност, ние можем да ви поставим съответната диагноза, но това не се отнася до фактическата ви сексуалност", изтъква Михаелис.

Автор: Л. Швайгер, В.Шопов/Редактор: М. Илчева


дв / Germany link