Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 24 август 2011 г.

Немски расисти и расизъм:Не искат роми в Германия



Немските власти се изплашили от наплива на бедни българи и румънци

24 август 2011

Берлин, Германия

Хайнц Бушковски, кмет на берлинския район Нойкелн, където традиционно живеят много мигранти, изразил безпокойство от наплива в града на бедни румънци и българи, съобщи Welt. Според него те вече образували „островчета” в неговия район.
Бушковски подчертал, че неговите колеги в други големи немски градове се сблъскали с точно такъв проблем. Обаче политиците от федералното и провинциално равнище не признавали, че притокът от мигранти от Източна и Южна Европа поражда проблеми с тяхната интеграция в немското общество.

„Става дума за граждани на ЕС и ние сме длъжни да помислим как да ги интегрираме, ако те поискат да останат у нас” – казал Бушковски, отбелязвайки, че за успешното решаване на проблема е необходимо градовете да бъдат финансирани допълнително.

Децата на циганите като граждани на ЕС имат право на училищно образование. Само в берлинския Нойкелн през последните месеци от Румъния и България са пристигнали няколко стотици деца. Следователно били нужни допълнителни преподаватели.

Бушковски обаче прекрасно разбирал мотивацията на мигрантите: „След разширяването на ЕС негови граждани станаха множество хора, живеещи при тежки условия, както в Румъния, така и в България. Това, че те търсят по-добра съдба за себе си, е естествено и всеки от нас би направил същото.”

В Дуйсбург броят на пристигналите румънци и българи е достигнал 4000 души. През юли обществената организация Zukunftsstadtteil e.V. се обърнала към властите с открито писмо, призовавайки да бъде обърнато внимание на ситуацията в район Хохфелд. В писмото се отбелязва, че царящите там „безправие и запуснатост” повече не трябва да бъдат търпени.

иаб / Germany link