Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 16 август 2011 г.

Слаб растеж на германската икономиката

Слаб растеж на германската икономиката засили страховете за еврозоната

Автор: Франс прес / Мария Петрова - БНР

Германия обяви, че е постигнала слаб икономически растеж от 0,1 процент за второто тримесечие на годината. Това е значително по-малък процент от първоначално очакваното и породи страхове, че най-силната икономика в еврозоната отслабва и се забавя. Анализатори бяха прогнозирали за "ДауДжоунс Нюзуайъ" растеж от 0,4 процента за второто тримесечие на немската икономика.

Динамиката на германската икономика отслабна значително след енергичното начало на годината, съобщи Федералната статистическа служба (Дестатис). Тя поправи и първоначално съобщените данни за растежа за първото тримесечие на годината, като ги намали на 1,3 процента от 1,5 процента.

Дестатис обясни, че растежът от само 0,1 процент през второто тримесечие е бил резултат само от анемично увеличение на износа, който е гръбнакът на немската икономика. Вносът обаче се е увеличил повече от износа за този период, което е допринесло за слабите резултати на икономиката. В същото време потребителските разходи и инвестициите в строителство също са паднали.

Данните за брутния вътрешен продукт (БВП) все пак са добри в сравнение със същия период за миналата година, като БВП се е увеличил с 2,8 процента спрямо второто тримесечие на 2010 г.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви миналия месец, че очаква икономиката на страната да достигне същите нива на растеж като през 2010 г., когато постигна 3,6 процента повишаване. По-късно във вторник Меркел ще се срещне в Париж с френския президент Никола Саркози, като двамата ще обсъдят кризата в еврозоната.

Бавният растеж на германската икономика веднага се отрази на търговията на фондовите пазари и удари еврото. Европейските ценни книжа паднаха, като индексът FTSEurofirst 300 се свлече с 1 процент.

бнр / Germany link