Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 26 август 2011 г.

Малки немски пияндета в страната на Меркел

Децата на Германия се впиянчват

26 август 2011

Всяко десето германче под 12-годишна възраст пие алкохол редовно. Дори деца от основното училище попадат често в болница заради злоупотреба със спиртни напитки. Децата на Германия тровят бъдещето си с алкохол, пише дв.

Както се оказва, все повече деца и младежи в Германия пият редовно, и то концентриран алкохол. А голяма част от обществото игнорира проблема. Новата книга "Поколението водка" търси причините за тази тревожна тенденция.
Автори на книгата са журналистите Волфганг Бюшер и Маркус Моклер и психологът Бернд Зигелко, а издателят Ралф Маркмайер посочва, че става дума за явление, непознаващо граници. Целта на изданието е да се привлече вниманието на обществото към проблема, подзаглавието е "Как потомците ни тровят бъдещето си с алкохол". Засегнати са всички социални слоеве
Данните на германските здравни каси потвърждават основанията за тревога: всяко десето дете под 12-годишна възраст пие алкохол редовно. Дори на деца от основното училище се е случвало да стигат до болницата след злоупотреба със спиртни напитки. Междувременно е регистриран известен спад в броя на алкохолизираните деца, но пък все повече са тези, които посягат към висококонцентрираните питиета.
Много от младежите се опитват чрез пиенето да компенсират разочарованието или недоволството си - казва социалният педагог Себастиан Кутлер, ръководител на организация, подпомагаща социално слаби деца и младежи в Берлин.
С книгата си Зигелко би искал да отстрани предубеждението, че неконтролираното пиене е проблем само на социално слабите - фактите показват съвсем друго. Но по-заможните като че ли се оказват по-склонни да затварят очите си пред тревожното явление - пише в книгата. И докато родителите играят голф, децата им забъркват в стаите си високоалкохолни коктейли. По дискотеките комбинацията от водка и кола отдавна е нещо традиционно.
Освен всичко друго прекомерната консумация на концентрати сред децата и младежите води до увеличаване на разходите за здравеопазване. Така например в големите германски градове по уикендите по правило 15-ина младежи стигат до болничните заведения с алкохолни отравяния. По празници и тържества броят на жертвите нараства до 80, като нерядко това са деца на 12-13 години.
Извън общественото пространство
В борбата с алкохолизма сред младежите дейно участие взима и известната актриса Вероника Ферес. "Невероятното за мен е, че децата очевидно нямат проблеми с достъпа до алкохол", казва Ферес. Според нея нито упражняваният от родителите контрол е достатъчен, нито по магазините правилата за продажба се съблюдават в достатъчна степен.
Ферес е убедена, че темата за злоупотребата с алкохол трябва да ангажира и вниманието на политиците. А авторите на книгата "Поколението водка" изискват предприемането на драстични мерки, като например забрана за пиенето на алкохол на обществени места, забрана за продажбата на алкохол по бензиностанциите след 22 часа и повишаване на цените на концентратите.

Germany link