Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 7 юни 2011 г.

Германия си играе ИГРИЧКИТЕ с Ешерихия коли - ту заразата била от соеви кълнове,ту от бобови,ту от не знам какво си



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

:::


Европа | 06.06.2011

Кълнове са разпространили смъртоносната зараза
Кълнове-убийци?

Кълнове-убийци?

Растителни кълнове от био-ферма са вероятният източник на смъртоносната бактерия Ешерихия коли. И все пак експертите в Германия предупреждават: първоначалният източник на заразата може би никога няма да бъде открит.

Растителните кълнове са хрупкави и придават винаги свежест на салатата. Могат да се ядат и самостоятелно - особено откакто салатата влезе в списъка на опасните продукти заради бактерията Еширихия коли. В неделя обаче стана ясно, че по всяка вероятност именно растителните кълнове са нейният разпространител. 21 души в Германия починаха вследствие на заразата.

Защо никой досега не се е сетил за опасните кълнове?

Окончателните резултати от лабораторните изследвания все още не са налице, но всички улики водят към кълнове от био-ферма в северногерманската провинция Долна Саксония. Нейният аграрен министър Герт Линдеман заяви: "Това е много ясна следа към източника на заразата. От тази ферма са купували всички по-големи търговци, доставчици на магазини и ресторанти, които са били посещавани от заразените с бактерията хора", обясни аграрният министър на провинция Долна Саксония.

Заразата продължава да върлува - въпреки всички усилия на учени и лекари


Заразата продължава да върлува - въпреки всички усилия на учени и лекари

Още преди година Федералната служба за изследване на риска предупреди за опасност от разпространение на бактерията Еширихия коли чрез растителни кълнове. Проблемът е в това, че бактерията остава в плода на кълновете и не може да бъде измита. С оглед на това експертите си задават следния въпрос: защо световно известният институт "Роберт Кох", който търси възможния причинител на тежкото заболяване, не е разгледал по-рано опасността, произтичаща от растителните кълнове? Федералният министър на здравеопазването Даниел Бар e категоричен: "Нямам повод да смятам, че механизмите ни за контрол не функционират."

Лутането на учени и политици изнервя потребителите

Ако се окаже, че био-фермата в Долна Саксония е действителният източник на смъртоносната бактерия, без отговор остават въпроси като: дали внесените от цял свят и засети във фермата семена са били вече заразени при пристигането им в Германия? Или заразата идва от водните пари, в която израстват кълновете? Засега се знае, че във водата, която се използва във фермата, не са били намерени бактерии. В същото време германските здравни институции избягват да назовават държавите, от които идват семената, за да не се повтори гафа с испанските краставици - те бяха набедени първоначално като източник на заразата. Междувременно фермата в Долна Саксония е вече затворена, а продукцията й - иззета. Заразата върлува обаче от три седмици и е ясно, че вече продадените кълнове са отдавна преработени и изконсумирани.

Краставиците не са виновни


Краставиците не са виновни

Германските потребители са доста изнервени от тази ситуация. Препоръката да не се ядат салати, домати и краставици остава, макар че сега като източник на заразата се сочат растителните кълнове. Към това се прибавя и признанието на аграрния министър на Долна Саксония, че по всяка вероятност първоначалният източник на заразата може и да остане неоткрит.

Междувременно германски и китайски учени, които успяха да разчетат генома на бактерията, предупредиха, че става дума за особено опасен щам. Попаднал в човешките черва, той отделя токсини. Това може да доведе до тежки разстройства и бъбречни увреждания. Другият проблем е, че щамът не реагира на антибиотици.

АГ, ДВ, БЦ, АРД, М. Липчева, Б. Узунова


дв / Germany link