Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Меркел с фередже в репортаж на немска телевизия

7 октомври 2015
ARD показа репортаж с канцлера Ангела Меркел с фередже
Сн.: Скриншот видео YouTube
Видео: ARD показа Меркел с фередже
 
Германско информационно предаване представи канцлера Ангела Меркел, забрадена с фередже, на фона на берлинското небе, осеяно с минарета.
Предаването "Репортаж от Берлин" на телевизия ARD в неделя вечерта разискваше как ще се справи Германия с нарастващия брой кандидати за убежище, уточнява ДПА, цитирана от БТА.

До вчера ARD беше получила 87 телефонни обаждания и хиляди коментари във Фейсбук. Засягайки страховете на хората от миграцията, водещият на предаването Райналд Бекер попита:

"Какво ще стане с ценностите ни? Как реагираме, ако бежанците поставят под въпрос равните възможности, правата на жените или свободата на словото и на медиите?".

Реакцията на повечето зрители беше положителна, те хвалеха телевизията, че засяга темата.

"Смятам, че е добре, че ARD използва фотомонтажа, за да илюстрира въпроса за жените в исляма", каза зрител, обадил се на горещия телефон на телевизията.

Друг защити канцлера:

"Защо обиждат г-жа Меркел така? Тя постигна толкова много и е пример за подражание. Не бива медийната свобода да се използва по този начин".

Предаването поляризира зрителските мнения много силно и предизвика някои емоционални реакции, каза Сабине Кнот, която оглавява отдела за зрителски реакции.

Някои зрители казаха, че е важно, опасенията на гражданите най-сетне да се приемат сериозно и да се покаже какво е положението в Германия в момента.
Други бяха много разстроени и заявиха, че популяризираме организации като дясната "Пегида", добави Кнот.

По официални данни Германия очаква да приеме тази година между 800 000 и един милион мигранти - рекорд както за страната, така и за Европа. Според вътрешния министър на Бавария само през септември в страната са пристигнали между 270 и 280 хиляди мигранти, което е повече отколкото през цялата 2014 г.

Меркел получи гневно писмо от съпартийци

Междувременно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е получила гневно писмо от 34 депутати от местни парламенти, кметове и общински председатели, членове на ХДС, които остро протестират срещу политиката на отворени граници на правителството.

Писмото е подписано от членове на ХДС от най-засегнатите от бежанския наплив  германски провинции. Те я обвиняват, че е нарушила не само германското и европейското право, отваряйки границите на страната за бежанци, но и принципите на самия ХДС.

От ХДС предупреждават, че все повече хора се притесняват от наплива на чужденци, чиито представи за общество и ценности рязко се отличават от тези на европейците.

Партийците настояват в бъдеще бежанците да бъдат връщани обратно още на границата на Германия и да се възстанови споразумението от Дъблин, което предвижда експулсиране на имигранти в първата страна, в която са влезли в ЕС.