Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 7 май 2011 г.

Проституцията в Германия е официално разрешена,а германският град Дортмунд ЛИЦЕМЕРНО забрани уличната проституция

Как българските проститутки "промениха" Дортмунд

06 май 2011

Дортмунд, Германия /КРОСС/ Германският град Дортмунд забрани уличната проституция. Решението, което влиза в сила на 15 май, ще остави без терен многото български проститутки в града: 80% от 700-те жрици на любовта в Дортмунд са именно от България, пише Дойче веле.
"Ситуацията в Дортмунд от няколко години е доста сложна и нетипична за провинция Северен Рейн-Вестфалия. Затова и изисква по-специални мерки, като тази да обявим град Дортмунд за забранена за уличната проституция зона. Целта е да противодействаме на все по-разрастващата се проституция в града. Трябваше да дадем ясен сигнал, че нещата не могат да продължават така. Броят на проституките в Дортмунд нарасна драстично през последните години. Ако преди време те бяха около 50, сега в града има над 700 проститутки. За съжаление трябва да кажем, че 80% от тях са от България", казва Фолкер Милк, ръководител на отдел Регионално управление Арнсберг.
Защо точно от Пловдив?
Милк уточнява, че става дума за жени от пловдивския квартал Столипиново, които са били принудени да напуснат града си заради мизерията, в която са живели, и с надеждата, че в Германия ще могат да печелят повече пари. Но защо има вълна от роми точно от град Пловдив? И защо тази вълна се е насочила именно към Дортмунд? Фолкер Милк: "Има различни предположения. От една страна това се дължи на директната автобусна линия Пловдив-Дортмунд. Друга причина може би е фактът, че досега Дортмунд беше доста либерален в отношението си към проституцията", казва Фолкер Милк.
Дортмунд е единственият град в Германия, в който проституцията е толкова близо до жилищните комплекси, което разбира се е проблем за хората в града и за сигурността на подрастващите, подчертава Милк и допълва, че това от своя страна води до увеличение на престъпността. Освен това българските роми в повечето случаи са неграмотни, не говорят немски и нямат никаква квалификация, което допълнително усложнява ситуацията.
"Не искаме да изгоним българите"
"Необходими са мерки за интеграцията на тези хора в обществото. Ние не смятаме, че всички българки и семействата им ще се върнат в България. Това не е нашата цел. В обединена Европа има възможности за подкрепа, за подобряване на образованието и социалното положение на хората. Това и ще направим. Не искаме да изгоним българите от Дортмунд. Разбира се, че гражданите на ЕС, каквито вече са и българите, имат право да се интегрират в Германия и да останат да живеят в Дортмунд. Ние просто искаме града да не привлича хора, които смятат да се препитават от проституция", подчертава Фолкер Милк.

Germany link

:::

Някои европейски държави, най-вече Холандия и Германия, легализират проституцията, което довежда до последици като узаконяване на сводничеството, публичните домове и «клиентите на проституцията». Първите стъпки към легализиране на проституцията в Германия са направени през осемдесетте години на XX в. До 1993г. битува масовото схващане, че 75% от жените в германската индустрия са чужденки от Уругвай, Аржентина, Парагвай и други южноамерикански държави (Altink 1993г., стр. 33). След падането на Берлинската стена, 80% от близо 10 000 незаконно трафикирани жени в Германия, вече идват от Централна и Източна Европа и страните от ОНД. (МОМ, 1998г., стра.17). През 2002г. проституцията в Германия е обявена за законна професия, години след легализирането й в някои разрешени зони. Понастоящем рекламите, свързани с проституцията, сводничеството и публичните домове са законни в Германия. Според някои неправителствени организации, истинският процент на чужденките, които проституират в Германия, е 85 % - това хвърля още повече съмнения върху факта, че е тези жени са влезли в Германия без чужда помощ. Както в Холандия, неправителствените организации съобщават, че повечето от тези жени са жертва на незаконен трафик, понеже е почти невъзможно бедни жени сами да се придвижат, да си покрият разходите по пътуването и съответните документи и да се установят в „бизнеса” без външна помощ.