Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 18 май 2011 г.

Дойче веле на български остава,начело с комсомолския секретар Александър Андреев

Нали още навремето Българската секция на радиото се оглавяваше от члена на БКП Михаил Антонов, а сега от комсомолския секретар в Българското радио Александър Андреев !

:::


Дойче веле на български остава в по-модерен формат

В Дойче веле настъпват големи промени. Но информациите, засягащи Българската редакция, които са отчасти неточни и неверни, съобщи Александър Андреев, главен редактор.

Прозвуча шокиращо в първия момент: радиопрограмата на Дойче веле ще изчезне от софийския УКВ-ефир след 31 декември 2011 година. Но шокът наистина е с плитък корен. Защото Дойче веле на български език остава: и като радио, и като информационен портал в интернет, дори и като телевизия в близко бъдеще. Защо Дойче веле напуска софийския УКВ-ефир след двайсетгодишно присъствие? Това решение всъщност е част от глобалната стратегия на Дойче веле, в рамките на която акцентът се премества върху други формати: телевизия, онлайн и мобилни продукти. УКВ-радиото на Дойче веле спира и другаде по света: в Букурещ, Прищина и Тирана, например. А радиопредаванията на Дойче веле намаляват като обем на още няколко езика – например на сръбски, хърватски, босненски и македонски. Радиото на Дойче веле спира на хинди и намалява обема или разпространението си и на други езици, включително на немски и английски. Какво може да очаква българската публика на Дойче веле? И в бъдеще наши радиопрограми ще се излъчват в ефира на дългогодишните ни партньори – Дарик Радио и БНР, като за форматите, времетраенето и часовете ще информираме допълнително. Нашите приятели, които следят сайта dw-world.de/bulgarian и профила ни във Фейсбук, занапред ще могат да четат повече статии дневно. Такова, впрочем, е желанието на хиляди потребители, които ни се доверяват и подкрепят. Само като илюстрация: уникалните посещения на нашата страница достигат до 50 хиляди дневно, а през един от последните месеци имахме над 3 милиона прочитания. Тези цифри говорят сами за себе си.

Дойче веле на български скоро ще предложи собствени телевизионни формати, които ще можете да следите на страницата ни, както и в телевизионните програми на наши български партньори. За всичко това също ще информираме своевременно. С две думи: Дойче веле за България остава. Нещо повече: амбициите ни са да предлагаме повече и по-разнообразни журналистически продукти, които са в съзвучие с технологичното развитие и с интересите на новите поколения. Благодарим на всички наши слушатели, читатели, потребители и приятели за интереса, лоялността и подкрепата. И се надяваме да останат и занапред с нас! /БГНЕС

Берлин / Германия

Germany link