Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 7 септември 2011 г.

Бездетното чудовище Ангела Меркел

Защо гърците мразят Меркел

:::


Безсрамницата Ангела Меркел - показа си увисналите цици,а сега и дъртата катерица ли ще си извади ?

:::


Меркел, мразената

Гърците са принудени да затягат яко коланите и изпускат въздух само тогава, когато става дума за Саркози и Меркел. Тогава върху двамата се излива страшният гняв на Атина - под формата на злостни карикатури и плакати.

Ангела Меркел е без съмнение най-известната германка в Гърция. Проблемът е обаче в това, че човек трябва да разпита стотици гърци, за да получи поне едно положително мнение за германската канцлерка.

Меркел - егоистична и зла?

Бърза анкета по улиците на Атина води до следния резултат: "Ангела Меркел не прави добро на Гърция. Да беше се поучила от Хелмут Кол!", "Израснала е в комунистическа страна. Нищо не разбира от политика", "Тя е егоистка. Гледа само интересите на Германия. Не я интересува какво им е на хората в другите държави!". Това са само някои от отговорите на въпроса: "Какво мислите за Ангела Меркел?". Що-годе положителният отговор на 26-годишна студентка от Атина звучи така: "За мнозина мои сънародници Меркел е образ на злото, изкупителна жертва. Тя въплъщава всичко лошо, което ни се случи. Не мога да преценя дали това е вярно. Мисля, че мнозина на нейно място биха постъпили по същия начин", казва студентката.

Гръцки гняв

Радио, вестници, интернет, плакати и протестни тениски - Ангела Меркел е навсякъде, където става дума за гръцкия дълг и еврото. Един от най-известните карикатуристи в Гърция - Петрос Сервос - рисува за левия атински вестник "Елефтеротипия". Сервос обяснява повсеместното присъствие на германската канцлерка в гръцките медии така: "Ние живеем в така нареченото "глобално село". Гръцката криза влияе на международната криза. Ето защо главните актьори на европейската политическа сцена са често и герои в гръцките карикатури".

Преображенията на Меркел

През последните седмици германската канцлерка е любим творчески мотив на Сервос. В карикатурите му Меркел е или изпълнител на поръчки на МВФ, или строг капитан на европейския кораб, който изхвърля кредитните грешници през борда. Гръцките карикатуристи обичат да черпят вдъхновение и от историята - по-точно от времето на нацизма, когато Германия окупира Гърция. Тези карикатури представят Меркел като есесовска, като новия фюрер в женски дрехи или като окупаторка.

От германска гледна точка подобни карикатури може и да изглеждат злостни и безвкусни, но те са чисто и просто един вид продължение на гръцката историческа травма. "Тази травма произвежда клишета и предразсъдъци. Мнозина сравняват някогашното отношение на Германия към Гърция със сегашното и си казват: навремето германците ни потискаха с оръжията си, а сега - с икономическата си сила", обяснява карикатуристът Петрос Сервос.

Провал и предразсъдъци

Европейският егоизъм

През последната година и половина традиционно добрите отношения между Гърция и Германия пострадаха значително. Вина за това имат предимно популистките дискусии в булевардните медии на двете страни. Мнозина гърци са на мнение, че Ангела Меркел е изчакала прекалено дълго с подкрепата си за тяхната страна, нанасяйки й по този начин допълнителен удар.

"Ние сравняваме Меркел с предишни германски канцлери като Хелмут Кол, Хелмут Шмид или пък Вили Бранд. Всички те имаха европейска визия. Днешните политици гледат само собствените си интереси. Това важи и за Меркел", казва гръцкият карикатурист Сервос.

Автор: Щ. Вурцел, М. Липчева

Редактор: Д. Попова-Витцел

дв / Germany link