Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 14 септември 2011 г.

Антитурското и антиислямското радио "Дойче веле" подлога на Меркел и гъзолиз на Израел !

Турция: морал или лицемерие?

(БЕЛЕЖКА:ЗА КАКЪВ МОРАЛ ГОВОРЯТ НАХАЛНИЦИТЕ ОТ "ДВ" ?)

Пълен разрив?

Пълен разрив?

Моралът ли накара Турция да скъса с Израел или нещо друго? Какво е мястото на религията и демокрацията в международните контакти на една държава, която има ново самочувствие на стабилен и значим партньор?

Докато Турция се управляваше от военните, страната бе в цветущи отношения с Израел. С "демократизираната" Турция обаче Израел има огромни проблеми. В една ислямска страна демокрацията може да се окаже нещо доста по-различно, отколкото на Запад - особено ако под "демокрация" се разбира основно провеждането на свободни избори, пише турският писател Джафер Шеночак в "Берлинер Цайтунг".

Турци демонстрират против действията на Израел в Газа


Турци демонстрират против действията на Израел в Газа

Къде е демокрацията в Турция?

Мюсюлманският свят има нужда от промяна на манталитета, ако иска да наложи демократичните стандарти, познати в западните държави. Недопустимо е да не се спазват гражданските права. Но от друга страна - какво правят гражданите с въпросните права?

Как се отнасят към съвременния свят, който все по-малко кореспондира с техните традиции и вярвания? В Турция свободни избори се провеждат от 1950-та година насам, но едва сега започва създаването на един плуралистичен, правно осигурен обществен ред.

Сегашното турско правителство е ислямско-консервативно. Но турското разбиране за политика и общество се опира без съмнение върху течащия от десетилетия процес на секуларизация, т.е. на отделяне на държавната от религиозната власт.

Друга опора на турската модернизация е свободната пазарна икономика. Бързият икономически успех обаче замъглява противоречията между традиционния морал и ориентирания по западен образец модерен живот.

Без никакво съмнение Ердоган управлява по-успешно страната, отколкото всички негови предшественици. Но като ориентир за външната му политика служат прекалено амбициозни морални критерии, в резултат на което управлението изпада в постоянни конфликтни ситуации.

Ердоган при Махмуд Абас


Ердоган при Махмуд Абас

Само противоречия или двойни стандарти?

Сред приятелите на турския премиер е например групировката Хамас. Ако за него наистина бяха важни човешките права, потъпквани от израелската блокада в Газа, би следвало да се разграничи и от хората на Хамас, за които човешките права нямат никаква стойност. А чрез връзките си с Анкара, Хамас има за приятел един пълноправен член на НАТО. Подобна противоречива политика Турция поддържа и спрямо Иран.

Налагането на един мюсюлмански мотивиран хуманизъм би бил от полза за целия регион. От включването на мюсюлманите в една демократична култура зависи и дълготрайния мир с Израел. Защото еврейската държава все повече се отдалечава от принципите на хуманизма, преследвайки собствения си интерес за военно господство. А това е контрапродуктивно за целия мирен процес.

Който обаче критикува агресивното поведение на Израел, не бива да си затваря очите и когато мюсюлмани потъпкват човешките права. Поради тази причина Ердоган ще срещне затруднения да убеди международната общност, че отношението му към Израел се дължи единствено на стремежа да се зачитат човешките права.

АГ, БЦ, ДПА, ДШ, Е. Видински, Редактор: Б. Узунова


дв / Germany link


Още:



Християнските и юдейски ценности на Меркел:немски автомати за братския режим на Кадафи !


"Християнските и юдейски ценности" на германската канцлерка Меркел - НАТО ВЪЗДУШЕН УДАР НА 29 МАЙ 2011 Г. УБИ 14 ЖЕНИ И ДЕЦА В АФГАНИСТАН ! !