Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 10 септември 2011 г.

Проституцията в Германия


Снимки:немски уличници. Българските уличници: неграмотност и робски манталитет



По собствена воля или отвлечени и принудени

Всяка една от тези жени има своя история, но в повечето случаи ги свързва едно: зависими са от жестоки сутеньори. Проститутки от района на Добрич и техните сводници /български турци/ са в полезрението на полицията в Бон.

На пазара за секс-услуги има видима с просто око разлика между местните жени и чужденките. Германските проститутки работят главно в публични домове, докато гастрольорките са на улицата. Основният контингент в бившата столица Бон са жени от България, Полша и Румъния, потвърждава Райнер Бел, главен инспектор в Отдела за борба срещу организираната престъпност.

Всяка една от тези жени има своя история, но в повечето случаи проститутките са зависими от сутеньорите, които нерядко ги държат на къса каишка с много насилие. Травмите на "уличните жени" остават за цял живот.

"Има жени, които проституират по собствена воля, други обаче са били отвлечени и принудени да продават тялото си. Във всички случаи обаче в дъното има сводник или дори цели канали за трафик на жени", обяснява инспекторът.


Държани изкъсо - чрез побои и сексуално насилие

Зловеща фигура - сводникът

Бел провежда разследване на българска престъпна групировка, за която е доказано, че се занимава с трафик на хора и принуждава млади момичета към проституция. Съдът в бившата столица наскоро осъди български сводник на 5 години лишаване от свобода. Задържани са също жена му и синът му. Общо девет членове на семейството на сводника са обвинени в участие в трафика на хора.

"За да се задейства полицията, е необходимо самите проститутки да се оплачат. В случая с българките обаче ние сами поехме инициативата. Установихме, че повечето български проститутки по улиците на Бон, а и техните сводници, идват от района на Добрич в Североизточна България. Сводниците обикновено са българи от турски произход. Става дума за добре организирани структури, тоест - за организирана престъпност. Ето защо нямаше нужда да чакаме сигнал от самите проститутки, за да предприемем действия", обяснява Бел.

Бонската полиция открила "централата" на сводниците и започнала разследване, което включвало телефонно подслушване и видеонаблюдение. Операцията продължила осем месеца. В крайна сметка полицията установила, че съществува канал за вкарване на български поститутки в Германия и че понякога става дума дори за непълнолетни или малолетни момичета. Българските власти също оказали съдействие в операцията, помогнали и правозащитни организации, които се грижат за жертвите на трафик. Германските власти осигурили завръщането на жените в родината им. Бел разказва още, че в хода на операцията били привлечени и свидетели от България, които пристигнали в Германия, за да дадат показания.


Гастрольорките са на улицата

Бедни, безпросветни, безропотни

"Благодарение на тях ние разбрахме в какви условия са живели тези жени, преди да дойдат тук и да започнат да проституират. В повечето случаи те са от затънтени села, от бедни семейства, живели са в страшно лоши условия. Образователното им равнище е изключително ниско, те са почти неграмотни и, разбира се, не знаят и дума немски", казва инспекторът.

Той припомня, че в общия случай жените биват примамвани с обещание за работа в хотели, ресторанти или като готвачки. След което сводниците започват да ги бият и насилват. Побоите и сексуалното насилие се превръщат във всекидневие, а на всичко отгоре сутеньорите прибират и целия приход на проститутките. Българските сексуални робини в Бон обикновено работели от сутрин до късно през нощта и имали само четири-пет часа за сън, обяснява Бел. Полицията открила два стари хотела и няколко къщи, където били настанени жените. Условията били лоши и не особено хигиенични, но според самите жени - по-добри, отколкото по техните села.

Когато насилието над жени е всекидневие

Инспекторът смята, че този мръсен бизнес се корени най-вече в условията, от които идват жените и сводниците. Робският манталитет, с който отрасват момичетата, изключително слабата им образованост, липсата на корективи:


Сводниците прибират целия им доход

"Те не притежават самосъзнание, самочувствие или дори мисъл, че това, което им се случва, не е нормално. Това е коренът на проблема. Повечето вече са били жертви на насилие и изнасилвания и в България. Момичета на 20 години вече с по 4-5 аборта зад гърба си... Никой не се грижи за хигиената и за здравето им. Медицинска помощ им се осигурява само, когато са сериозно болни, защото тогава не могат да работят и сводникът губи пари. "

Изненадващо е, но тези жени рядко посягат към наркотици и алкохол. Както обяснява Бел, просто сводниците им не харчат пари за такива "луксове". И още нещо:

"Тяхната представа за насилие е доста по-различна от нашата. За тях насилие има едва тогава, когато жертвата е пребита до безсъзнание и лежи неподвижно на пода. В сравнение със съзнанието на жените в нашата културна среда, тези млади същества са много по-търпеливи и склонни да се подлагат на насилие. Те идват от общество, където насилието над жените е всекидневие, където жените изобщо нямат равни права с мъжете."

Автор: Л. Талиянчич, А. Андреев / Редактор: Б. Рачева


дв / Germany link


Още:

Някои европейски държави, най-вече Холандия и Германия, легализират проституцията, което довежда до последици като узаконяване на сводничеството, публичните домове и «клиентите на проституцията». Първите стъпки към легализиране на проституцията в Германия са направени през осемдесетте години на XX в. До 1993г. битува масовото схващане, че 75% от жените в германската индустрия са чужденки от Уругвай, Аржентина, Парагвай и други южноамерикански държави (Altink 1993г., стр. 33). След падането на Берлинската стена, 80% от близо 10 000 незаконно трафикирани жени в Германия, вече идват от Централна и Източна Европа и страните от ОНД. (МОМ, 1998г., стра.17). През 2002г. проституцията в Германия е обявена за законна професия, години след легализирането й в някои разрешени зони. Понастоящем рекламите, свързани с проституцията, сводничеството и публичните домове са законни в Германия. Според някои неправителствени организации, истинският процент на чужденките, които проституират в Германия, е 85 % - това хвърля още повече съмнения върху факта, че е тези жени са влезли в Германия без чужда помощ. Както в Холандия, неправителствените организации съобщават, че повечето от тези жени са жертва на незаконен трафик, понеже е почти невъзможно бедни жени сами да се придвижат, да си покрият разходите по пътуването и съответните документи и да се установят в „бизнеса” без външна помощ.