Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 24 септември 2011 г.

Бягааааай:В Австрия снайперист стреля на месо

Кошмар: мистериозен снайперист стреля по минувачи

Виена е потънала в страх

Виена е потънала в страх

В австрийската столица тези дни здраво се загнезди страхът. Неизвестен снайперист стреля по минувачи, без да подбира жертвите си. Досега са ранени 14 души. Полицията все още не е успяла да влезе в дирите на извършителя.

Тихата семейна вечер във виенски ресторант завършила като кошмарен сън. Щефан Ланцел бил поканил на вечеря майка си, с тях била и 4-годишната му дъщеричка. На излизане от паркинга на ресторанта мъжът бил улучен в главата, близо до слепоочието. Цяло чудо е, че оцелява.

Всеки ден - нова жертва

Броени минути по-късно, на няколкостотин метра от мястото, където бива прострелян Ланцел, снайперистът си намира нова жертва - Роман Пфайфер. Както си вървял по тротоара, мъжът усетил остра болка в ръката. "Веднага осъзнах, че някой стреля по мен. Чух изстрела съвсем ясно, а това означава, че стрелецът е минал покрай мен с колата си", разказва Пфайфер.

Кой стреля? И защо?


Кой стреля? И защо?

Досега мистериозният снайперист е стрелял общо 17 пъти. Равносметката: 14 души са ранени. Цивилно облечен полицай бил ранен във врата и трябвало да бъде опериран по спешност. Останалите се разминали с леки рани. За първи път снайперистът стрелял преди четири седмици. Междувременно не минава ден, в който да няма нова жертва. Виена е потънала в страх. Явно е, че се стреля напосоки. Сред ранените има 16-годишно момиче, но и пенсионерка, шофьори, пешеходци. В почти всички райони на австрийската столица има пострадали.

Мотивите - неизвестни

Досега полицията успя да установи единствено използваното оръжие: въздушна пушка. "Предизвикваните от нея рани зависят от дистанцията, от която се стреля", обяснява Вернер Зодиа, собственик на магазин за оръжия във Виена: "Колкото по-близо е обектът, толкова по-големи са нараняванията", казва Вернер Зодиа.

Случващото се във Виена буди спомени за двамата снайперисти от Вашингтон. Преди 9 години те държаха в паника околностите на американската столица, стреляйки напосоки. Тогава загинаха 10 души. Във Виена все още не са наясно дали става дума за един или за няколко извършители. Не е ясен и мотивът за стрелбата. Според психолози става дума за необуздано желание за власт, за мания да решаваш съдбата на чужди хора.

Междувременно виенската полиция обяви награда от 20 хиляди евро за онзи, който успее да даде информация за снайпериста. Предположенията са, че се стреля от автомобил със светъл цвят. Така поне разказват очевидци. Засега полицията само предупреждава и призовава към бдителност. Това обаче е напълно излишно - виенчани и без това говорят само за едно: за стрелящия напосоки снайперист.

Автор: Т. Кьолер, М. Липчева-Вайс / Редактор: Д. Попова-Витцел


дв / Germany link