Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 19 септември 2011 г.

Дърто (към Меркел),ходи си,не ставаш,нямаш мозък за канцлер !

Ситуацията в Германия след изборите



Безсрамницата Ангела Меркел - показа си увисналите цици,а сега и дъртата катерица ли ще си извади ?

За германския канцлер Меркел става все по-трудно да управлява. Коалиционният й партньор, либералната партия, се превръща във фактор на нестабилност. С популистка кампания, срещу спасяването на еврото, либералите пробваха да спечелят в Берлин, където вчера се проведоха избори. Резултатът е катастрофален. Победител на вота са социалдемократите и кметът Клаус Воверайт, който остава на поста си. Партията му настойчиво зове за предсрочни избори.

Клаус Воверайт от 10 години е кмет на Берлин. Към тях сега прибавя още пет, които избирателите му гласуваха вчера. Въпреки че партията му леко отстъпи в резултата, в сравнение с предишните избори, тя остава най-силна в столицата и продължава да затвърждава стабилните си позиции в национален мащаб.

Лидерът на социалдемократите вижда в резултата ясен знак за правителството. То трябва да си ходи. Готови са и плановете за след това.

Зигмар Габриел, председател на Социал-демократическата партия:
- Изпращаме поздравите си на Зелената партия. Най-вече, защото сега има ясно разпределение на силите. Искаме заедно с тях да изпратим това правителство в забвение.

Зелените не успяха да спечелят кметския пост в Берлин. За сметка на това реализираха най-убедителния си резултат в германската столица въобще. Затова гледат със самочувствие към останалата част на страната.

Клаудия Рот, председател на Зелената партия:
- Коалиционният партньор на г-жа Меркел беше безмилостно наказан от избирателите. За нас е изключително позитивно, че антиевропейският популизъм на либералите беше санкциониран.

Вотът в Берлин е вот "за" и "против" спасяването на еврото. С това мото либералите се опитаха да спечелят гласове. Председателят на партията дори влезе в публичен конфликт с канцлера, като се обяви "за" фалита на Гърция. Така беше подготвен провалът на либералите. И въпреки това те не желаят да отстъпят от курса си.

Кристиан Линднер, ген. секретар на либералната партия:
- Нашата позиция по бъдещето на Европа, не беше кампанийна позиция.

Изненадата за всички беше триумфът на Пиратската партия. В Германия тя съществува от пет години. Сега за първи път успя да се настани в един от местните парламенти. Свобода в интернет и безплатен обществен транспорт, за това настояват пиратите. Успех в национален мащаб обаче едва ли биха постигнали.
Автор: Мария Стоянова - кореспондент на БНТ

бнт / Germany link