Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 22 януари 2011 г.

Хиляди протестират днес в Берлин срещу индустриализацията в земеделския сектор и за екологично селско стопанство

Германците протестират с искане за екоземеделие

Автор:Татяна Минчева - кор. на БНР в Бон

Хиляди протестират днес в Берлин срещу индустриализацията в земеделския сектор и за екологично селско стопанство. Демонстрацията е отговор на скандала с открития диоксин в пилешкото, яйцата и свинското месо в Германия.

Междувременно в германската столица се провежда среща на високо равнище на аграрните министри от 50 държави. Форумът е част от Международнато изложение "Зелена седмица". На него ще бъде обсъдена структурата на земеделското производство и създаването на строги правила и закони, за да се избегне за в бъдеще използването на вредни, токсични вещества във фуража.

Повече от 120 неправителствени организации и обединения, свързани с аграрното производство, призоваха гражданите към мирни протести и демонстрации по време на цялата "Зелена седмица" за екологично чисто селско стопанство, против индустриализацията на производството на храните.

Очаква се днес няколко десетки хиляди души да изразят своето недоволство, свързано с хранителния скандал в Германия, когато в яйцата, пилешкото и свинското бяха открити много пъти по-голямо от безопасното количество токсичен диоксин. Мотото на демонсрацията-шествие, което започна в 11 ч. от Централната гара в Берлин и ще стигне до Бранденбургската врата, е: "Наситихме се на токсичен диоксин", "Не на генната техника", "Не на фабриките за животни", "Не на дъмпинговия износ".

Германците наистина се наситиха на вредни примеси в храните и настояват днес за решителна промяна в структируте на аграрния бизнес.

Germany link