Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 11 януари 2011 г.

Немската диоксинова зараза

ЕК:558 ферми в Германия остават затворени

11 януари 2011

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Получихме резултатите от изследванията на партидата яйца, замърсени с диоксин, изнесена за Холандия и съдържанието на диоксин е 0,3 пиктограма на грам, което е под допустимата стойност 3,6 пиктограма на грам, заяви Фредерик Венсан на редовната пресконференция на говорителите на Европейската комисия. „Вероятно партидата, заминала за Великобритания, е със същото съдържание", каза той. По думите му все още 558 животновъдни ферми в Германия остават затворени. „Очаква се и умъртвяването на животни, хранени със замърсени с диоксин фуражи. Тези мерки ще бъдат взети през следващите няколко седмици. Едно от прасетата във фермите е с диоксин над пределно допустимите нива и тя няма да изнася и поизвежда продукти, а в друга съдържанието е било около 1 пиктограм на грам", уточни говорителят.

Вчера Ви казахме, че проведохме среща с представители на индустрията, особено с производителите на фуражи, припомни той. „Донякъде бяхме разочаровани от липсата на предложение от страна на представителите за справяне с предложението. Ще се опитаме да подобрим системата за наблюдение, но същевременно може да въведем собствена система, особено за разделяне на производство на продукти за промишлеността от тези за хранителната индустрия. Трябва да се спазват отделните стъпки по време на преработвателния процес. Смятаме, че става въпрос за грешка при една от стъпките. Тази сутрин Белгия представи своята система, в която има точно това отделяне на производствата", посочи Венсан. През следващата седмица ще има среща за обсъждане на този проблем, както и в края на месеца, добави той. На въпрос дали германските власти са споменали коя е причината за замърсяването говорителят отвърна, че подробности не са били дадени. „Истина е, че все още има въпроси, които не получиха отговор", констатира той.

Относно липсата на предложения от индустрията за по-добър контрол и евентуални мерки от страна на ЕК Венсан се съгласи, че може да се приеме законодателство в тази посока, но изтъкна, че целта е да се постигне споразумение, изгодно за всички страни. „Може да се направят още тестове, но в момента не мога да отговаря на Вашия въпрос. Основният проблем е смесването на мазнини. Трябва да намерим начин за разрешаване на проблема, защото именно заинтересованите страни губят", убеден е говорителят. Той припомни, че ЕК е предприела редица действия от 2000 г. насам. „Приети са редица директиви, но те трябва да бъдат включени в националното законодателство. Германия го е приложила, затова бе разкрит случаят. Винаги се опитваме да постигнем напредък в борбата с подобни замърсявания и Германия прави необходимото по въпроса", посочи Венсан. На въпрос защо прасетата се убиват, а птиците - не той заяви, че яйцата трябва да бъдат анализирани за замърсяване с диоксин или не. „Затова не се умъртвяват птиците и продуктите, произведени във ферми със замърсяване. Продуктите там обаче няма да бъдат пуснати на пазара", категоричен бе говорителят.

Според колегата му Оливие Байи грижата за потребителите е на отделните държави-членки. „В Германия бе създаден уебсайт, отговарящ на често задавани въпроси", посочи той. Във връзка с въпрос дали ще има компенсации за фермерите за умъртвените животни той обясни, че по принцип много често се осигурява компенсация на фермерите, като нивото зависи от страните-членки", посочи той.

Germany link