Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 4 януари 2011 г.

Домашни птици в Германия хранени с отровен диоксин

Затварят масово птицеферми в Германия

Автор:Татяна Минчева - кор. на БНР в Бон

В Германия е предприето масово затваряне на птицеферми и изтребване на домашни птици след разпространена информация, че са хранени с зърнени смески, съдаржащи отровен диоксин. Само в провинция Долна Саксония под карантина са над 1000 ферми.

Скандалът е огромен, защото за няколко дни бяха убити 8 хиляди кокошки-носачки, а от магазините бяха заразени яйца, пилешко и пуешко месо и въпреки, че Министерството на земеделието твърди, че интересите на потребителите са на първо място, хората все повече губят доверие в качеството и безопасността на предлаганата храна.

Токсичната храна за птиците и животните е доставяна в Германия от холандска фирма.

120 хиляди заразени яйца вече са в търговската мрежа и в момента се изземват от рафтовете, но голямо количество са изкупени и вероятно са били консумирани от гражданите по Коледните и новогодишните празници.

Germany link

:::

Няма значение какво ядем, важното е да е евтино!
Отрова дебне отвсякъде

Отрова дебне отвсякъде

Началото на Новата година развали апетита на мнозина германци. В провинция Северен Рейн-Вестфалия бяха открити фуражи за птици, заразени с диоксин, а след това отровното вещество беше установено и в различни свинеферми.

Има ли диоксин в яйцата, свинските пържоли и пуешките шницели? Засега е сигурно само едно: всеки път, когато в Германия се разкрие някой скандал с отровни хранителни продукти, единственият истински потърпевш е потребителят, защото част от проблема вече е изяден, в буквалния смисъл на думата.

Скандал след скандал

Десетки хиляди яйца със съдържание на диоксин са попаднали в търговската мрежа

Десетки хиляди яйца със съдържание на диоксин са попаднали в търговската мрежа

Причината за сегашния скандал е употребата на неподходящи мастни киселини при производството на фуражи. Производител в провинция Шлезвиг-Холщайн ги ползвал, независимо че са били обозначени като съставки, годни само за индустриално ползване, например за производството на смазочни масла. Фуражи от въпросния производител са били доставени след това в различни ферми в Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Хамбург и Саксония.

В резултат на това в Северен Рейн-Вестфалия бяха унищожени 8.000 кокошки-носачки, които са приемали отровната храна, заразена с диоксин. Предполага се, че най-малко 120.000 яйца със съдържание на диоксин са попаднали в търговската мрежа само от този производител. В Долна Саксония са затворени около 1.000 ферми, а прокуратурата изяснява дали е налице наказуемо деяние.

Наличието на диоксин във фуражните смески има за съжаление дълга традиция. През юли 2004 г. растително масло, произведено в Хесен, се оказа с високо съдържание на диоксин, а през ноември същата година бе разкрито, че предприятия за преработка на картофи са използвали съставки, заразени с отровната субстанция. През декември 2008 пък гръмна скандалът около ирландското месо, чието съдържание на диоксин надхвърляше почти 200 пъти допустимото ниво. През май 2009 диоксин беше открит дори в био-ферма за яйца.

Ниските цени над всичко!

Диоксинът причинява рак

Диоксинът причинява рак

Смята се, че диоксинът е канцерогенно вещество, което може да увреди кожата, имунната система и да наруши обмяната на веществата в човешкия организъм. Решителните действия на властите по затварянето на ферми и изземането на съмнителни продукти от търговската мрежа обаче не са достатъчни. Според организациите за защита на потребителите, същинският скандал е този, че съставки за фуражи попадат изцяло неконтролирано в хранителната верига на човека, без той да има каквато и да е възможност да научи за това.

Състезанието за ниски цени на храните, което в Германия е доведено до крайност, също е една от причините за появата на подобни скандали. Виновен е и широко разпространеният манталитет, че няма значение какво ядем, важното е да е евтино. Производителите на фуражи също са притиснати да произвеждат и продават все по-евтини продукти. По съображения за икономии контролът често е символичен или липсва изцяло, а всичко това хвърля светлина върху една индустрия, в която от значение е единствено ниската цена.

АГ, Бистра Узунова, Даря Попова-Витцел


дв / Germany Link


:::


Германия се чуди как да сплаши шарлатаните

Какво ядем?

Какво ядем?

В момента мнозина германци избягват яйцата, месото и млечните продукти. Причината е скандалът с отровния диоксин, открит в огромно количество фуражни смески. Десетки хиляди заразени продукти са попаднали в магазините.

Надзорът над хранителните продукти и фуражите е задача на отделните германски провинции. В момента се обсъжда дали по-строги наказания няма да доведат до по-голяма сигурност и "сплашване на шарлатаните в бранша", както се изрази министърът на земеделието на провинция Тюрингия Райнхолц. До момента са предвидени наказания от до 3 години лишаване от свобода или парични глоби, ако се докаже, че хранителни продукти или фуражи са били смесвани с вредни за здравето или забранени субстанции.

17 от общо 200 диоксини са отровни

Диоксините, натрупани в човешкия организъм, са изключително устойчиви

Диоксините, натрупани в човешкия организъм, са изключително устойчиви

Обмисля се подобряване на информационния обмен между германските провинции и въвеждането на по-строги правила за продажбата на фуражни смески. Ще има вероятно и по-строги изисквания към производителите на фураж. Фирми, които произвеждат мазнини с индустриално предназначение, според гледището на германската министърка на земеделието Илзе Айгнер не би трябвало да имат правото да правят доставки за производителите на храни и фуражи.

Производителят на фуражи от провинция Шлезвиг-Холщайн Харлес&Йенчш е продавал мазнини за храна на животни, които са били заразени с диоксин. Диоксините са химически съединения, съдържащи въглерод, водород, кислород и хлор. Те възникват като отпаден продукт при химически реакции. Има около 200 вида различни диоксини, които обикновено са безцветни и без миризма. От тях 17 вида са съмнителни в токсикологично отношение, тоест - отровни.

Тяхната забрана обаче не е възможна, поради това че диоксини възникват навсякъде, където има процес на горене и загряване до високи температури. Друг проблем е, че диоксините, натрупани в човешкия организъм, са изключително устойчиви: те не са разтворими във вода, не се разлагат по биологичен начин и обикновенно се складират в мастните тъкани.

Диоксинът остава в тялото ни до 20 години!

До пълното разграждане на най-силно отровния вид диоксин /2,3,7,8 TCDD/ и отделянето му от организма минават средно 7 години. Другият, по-слабо отровен, но затова пък по-траен диоксин /2,3,4,7,8 Pentachlordibenzofuran/ се нуждае от 20 години, за да изчезне от организма, и то наполовина.

Стотици ферми бяха затворени заради диоксиновия скандал

Стотици ферми бяха затворени заради диоксиновия скандал

Най-големият източник на диоксини за човешкия организъм са храните. 95% от тях попадат в организма чрез консумацията на риба, месо и млечни продукти. Поемането на диоксин от въздуха чрез дишането е относително ниско.

Актуалният скандал в Германия разпали нови дискусии за защитата на хранителните продукти. Онова, което и специалистите обаче не могат да си обяснят, е как диоксините са попаднали в храната за животни, чиито мазнини би трябвало да са чисто растителни. Този въпрос в момента се проверява от съответните власти в германските провинции.

Автор: У. Фукс, Б. Узунова, Редактор: Б. Емануилов


дв / Germany link