Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 9 януари 2011 г.

Диоксин в чинията





Диоксин в чинията


Радина Колева

В 4700 германски ферми дейността беше прекратена и хиляди кокошки бяха унищожени |

Reuters

Скандалът със замърсения фураж показа пропуски в контрола и разби илюзията за добри храни на ниски цени

Животновъдството и земеделието в Германия отдавна няма нищо общо със зелени поляни и щастливи крави. В разгара на последния скандал с фуража, замърсен с високотоксичния диоксин, за пореден път стана ясно, че има необходимост от по-добър контрол в производството на месо и други животински продукти, пише германското сп. "Шпигел".

Пътят на диоксина

Малко преди Коледа фирмата - производител на мастни киселини, "Харлс и Йенч" в провинция Шлезвиг-Холщайн съобщава, че нивата на диоксин в продуктите й са значително завишени.

Компанията произвежда мастни киселини както за индустрията, така и за фуражи за животни. Все още не е ясно как толкова високи нива на токсичното вещество са попаднали в киселините за фуража.

Според Службата за защита на потребителите и сигурността на хранителните продукти "технически мастни киселини, предназначени за производството на хартия, са попаднали в сместа за фураж". Компанията твърди, че е станала "човешка грешка".

Според говорител на министъра на защитата на потребителите Илзе Айгнер в случая има наличие на "криминална енергия", за да стане процесът по-евтин. Прокуратура е започнала разследване срещу "Харлс и Йенч" по подозрения за измами и укриване на данъци.

Замърсените с диоксин мастни киселини достигат до 25 производителя на фуражи в пет провинции. След това храните попадат в хиляди земеделци и търговци, а оттам - в супермаркетите и в чиниите на германците. Предполага се, че замърсения фураж е около 3000 тона.

Заради това беше прекратена дейността на 4700 германски ферми, хиляди кокошки бяха унищожени. Земеделците изчисляват загубите си на до 30 хил. евро на седмица заради затворените ферми и пробите, които трябва да се направят на животните.

Проблемът излезе и извън граница - властите съобщиха, че яйца от някои от затворените ферми са били изнесени за преработка във Великобритания и Холандия. На този етап никой не може да каже в какви и колко крайни продукти, основно на германската сладкарска индустрия, са попаднали заразени яйца. А най-вероятно, ако е имало такива, те вече са изкупени и изядени.

Пробиви в контрола

ЕС отправи критика към Берлин, настоя контролът в държавите членки да бъде преразгледан и евентуални пропуски в законодателството да бъдат поправени. "Има ясни пропуски при транспорта и производството на фуражи. Имаме нужда от ясно разграничение между производството на храна за животни и на вещества за индустрията", твърди Йо Лайнен, председател на комисията по околна среда в Европарламента. "В днешно време в земеделските предприятия на едно и също място се произвеждат хранителни продукти и индустриални вещества, различните силози стоят недалеч един от друг", допълва германският социалдемократ пред агенция ДПА.

Според неправителствената организация за защита на потребителите Foodwatch производителите трябва да бъдат задължени да подлагат всяка партида фуражи на изследвания за диоксин, преди токсичните вещества да попаднат нататък по веригата. Според Кристияне Грос от Foodwatch само така могат да бъдат избегнати подобни случаи в бъдеще.

Кой е виновен

"Виновните са сред тези, които злуопотребяват при производството на фуражи с цел по-висока печалба, както и в провинциите, където се пестят пари от по-добър контрол", пише "Берлинер цайтунг". "Потребителите обаче също споделят отговорността - наивно е да допускаш, че килограм месо на цена 2.89 евро е произведено както трябва", допълва всекидневникът.

"Очевидно е, че евтините яйца са от кокошки, които са гледани в тесни клетки и са хранени с възможно най-евтиния фураж. Просто не е възможно да купуваш евтин продукт и да очакваш високо качество", пише и "Дойче веле".

Никой не оспорва, че употребата на замърсен с диоксин фураж трябва да бъде наказана, както и че контролът в хранителната промишленост трябва да бъде подобрен, единодушни са медиите във Федералната република. Но повтаряемостта на скандалите с хранителни продукти показва със сигурност, че производството на яйца, мляко и вурст отдавна се е превърнало във високо индустриален процес.

В съвременния фураж освен допълнителни вещества като витамини и минерали има и аромати, овкусители за усилване на апетита, вещества за стимулиране на растежа, както и синтетични оцветители. Т.е. това, с което се хранят животните, е минало през много нива – производители, доставчици, търговци, дистрибутори и т.н.

"Тук става въпрос за това кой има изгода от този начин на производство – хранителната индустрия, за която този процес излиза все по-евтин, политиците, които не искат да се сблъскат с мощното аграрно лоби, и не на последно място потребителите, които не искат да се откажат от илюзията за добра храна за малко пари. Докато обществото не се интересува какво яде и при какви условия е приготвена тази храна, нищо няма да се промени", пише "Шпигел".

вд / Germany link