Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 16 август 2010 г.

Германците от една страна си ползват български проститутки,а от друга пък са се загрижили за тях

Бг Таймс:След като проституцията и сводничеството са легализирани в Германия,какво искате да кажете с тази статия - "Проституцията в Бон и Кьолн - българска територия",по дяволите ?

Още веднъж припомням:
Понастоящем рекламите,свързани с проституцията,сводничеството и публичните домове са законни в Германия.

:::

Някои европейски държави, най-вече Холандия и Германия, легализират проституцията, което довежда до последици като узаконяване на сводничеството, публичните домове и «клиентите на проституцията».


Първите стъпки към легализиране на проституцията в Германия са направени през осемдесетте години на XX в. До 1993г. битува масовото схващане, че 75% от жените в германската индустрия са чужденки от Уругвай, Аржентина, Парагвай и други южноамерикански държави (Altink 1993г., стр. 33). След падането на Берлинската стена, 80% от близо 10 000 незаконно трафикирани жени в Германия, вече идват от Централна и Източна Европа и страните от ОНД. (МОМ, 1998г., стра.17). През 2002г. проституцията в Германия е обявена за законна професия, години след легализирането й в някои разрешени зони. Понастоящем рекламите, свързани с проституцията, сводничеството и публичните домове са законни в Германия.

Според някои неправителствени организации, истинският процент на чужденките, които проституират в Германия, е 85 % - това хвърля още повече съмнения върху факта, че е тези жени са влезли в Германия без чужда помощ. Както в Холандия, неправителствените организации съобщават, че повечето от тези жени са жертва на незаконен трафик, понеже е почти невъзможно бедни жени сами да се придвижат, да си покрият разходите по пътуването и съответните документи и да се установят в „бизнеса” без външна помощ.

Още тук:10 Причини против легализиране на проституцията

:::

Статия от радио "Дойче веле":

Проституцията в Бон и Кьолн - българска територия


В повечето германски градове проститутките са предимно от новата членка на ЕС България

Полицията в Бон залови деветима българи, за които се твърди, че са отвличали жени в България, за да ги принуждават да проституират в Бон и Кьолн. Полицията говори за "български феномен" по улиците на двата града.


Йорданка Йорданова разговаря с ръководещия разследването Райнер Бел:

"След наблюдения отблизо на уличната проституция в Бон установихме, че от края на 2007 г. преобладават българските жени и сутеньори. Това заключение беше причината за започването на разследване срещу конкретни заподозрени през март тази година. Установихме контакт с българските служби, които ни дадоха насоки в началото на разследването", казва комисар Райнер Бел, който ръководи разследването на случая.

По 15 часа на улицата

Мизерия, насилие, безизходица

Имената на сутеньорите отчасти са били известни на българската полиция. Бандата е била наблюдавана интензивно от края на миналата година. Решението ударът да бъде направен точно сега се дължи на намеренията на някои от сутеньорите да напуснат Германия. През изминалия уикенд над 50 полицаи претърсват жилища в и около Кьолн и Бон, в резултат на което арестуват 9 мъже на възраст между 15 и 39 години. Те са държали между 10 и 15 жени, които са принуждавали да проституират, уточнява Райнер Бел:

"Жените са живеели по няколко в една стая при излючително лоши условия. Жертвите са на средна възраст 20 години, има едно момиче на 17", казва комисарят и уточнява, че всички жертви идват от български села. Бил им е обещан брак в Германия или добри изгледи за печалба. Вместо това е трябвало да прекарват по 12-15 часа на улицата в Кьолн или Бон. Според комисар Райнер Бел проституиращите в района са най-вече жени от България и Румъния:

"Условията в страните, от които идват тези жени, играят голяма роля. Бедността в регионите, откъдето идват жените в конкретния случай, е голяма. Сутеньорите съвсем целенасочено отиват в провинцията, за да търсят жертвите си сред жените там."

Принуждаваните да проституират се прибират само за броени часове в хотелските стаи, за да поспят. После отново са изпращани на улицата, казва Райнер Бел. Въпреки това те нямат съзнанието, че са жертва.

"Българските проститутки не желаят да дават показания, защото се страхуват, че ще бъдат преследвани от сутеньорите или че близките им ще пострадат. В този смисъл съзнанието, че са жертва всъщност е много слабо изразено. В регионите, откъдето идват тези жени, се живее много трудно. Културата, в която израстват, е причина за слабото осъзнаване на ролята им на жертви. За тях напр. е съвсем нормално да дадат всички припечелени пари на сутеньора си. Отчасти за тях е дори нормално да бъдат наказвани, ако не печелят достатъчно.

Разследването продължава

Бягството - невъзможно?

Те живеят много мизерно, но не го възприемат така, както външните хора, именно заради културната си принадлежност. Това е интересен феномен, който често води дотам много жени в един момент да не издържат и да се опитат да избягат. Някои опити за бягство са успешни, повечето обаче не. Жените, осмелили се да избягат, биват залавяни още в Германия и след това пребивани."

Жените най-често нямат нито паспорт, нито достатъчно познания по езика, поради което не могат да стигнат далеч. А именно това целят сутеньорите им. Тяхната цел е да направят жените изцяло зависими, казва Райнер Бел. От полицията в Бон са предложили на жертвите конкретна помощ. Предложението обаче е било отхвърлено поради страх, че отново ще бъдат намерени от сутеньорите си.

Автор:Й. Йорданова, Редактор:Д. Попова-Витцел

Germany link