Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 24 октомври 2011 г.

Видео:Германски агенти издебнали Кадафи

Данни на BND позволили точния удар над конвоя на диктатора


Kaddafi LINC by timesbg

Германски агенти издебнали Кадафи

Премиерът Джибрил: Бих искал да беше жив, за да го съдим. Сейф ал Ислам обещава да отмъсти за убийството на баща си

Снимка ЕПА
Родният град на Кадафи Сирт, край който диктаторът бе убит, е целият в развалини от въздушните удари на НАТО.
24.10.2011

Снимка ЕПА
Либийци изнасят трупове от останките на автомобили от конвоя, в който пътувал Кадафи.
Снимка ЕПА
Либийски бунтовници оглеждат канализационните тръби, в една от които според бунтовниците се бил скрил Кадафи, преди да бъде заловен.
Германското външно разузнаване (BND) е открило къде се крие Муамар Кадафи няколко седмици преди либийският диктатор да бъде заловен и убит на 20 октомври. Това съобщи сп. „Шпигел”, като се позовава на източник от германските тайни служби.

Германските агенти имат стари традиции във вербуването на източници на информация в Близкия изток и са разбрали къде се крие сваленият либийски лидер, сочи списанието.

Именно данните на BND позволили френски самолети да нанесат прецизен удар върху колоната автомобили, в която се придвижвал Кадафи, бягайки от град Сирт, посочили източниците на „Шпигел”.

Операцията на BND в либийския конфликт не е първото участие на германското разузнаване във война, в която Германия официално не е замесена. Германската служба за външно разузнаване е действала активно и по време на войната в Ирак през 2003 г., въпреки че тогавашният канцлер Герхард Шрьодер упорито е отричал това. Немски агенти в Ирак редовно снабдявали американците с разузнавателни данни.

Междувременно в интервю за Би Би Си в събота либийският премиер Махмуд Джибрил заяви, че би предпочел Кадафи да не е бил убит, а да е бил изправен пред правосъдието, за да отговаря за престъпленията си.

"Честно да ви кажа, аз лично бих предпочел да беше жив. Искам да знам защо причини това на либийския народ", казва Джибрил в интервюто, което бе излъчено вчера. Джибрил казва, че би предпочел да бъде обвинителят в процеса срещу Кадафи и да търси отговор на въпроса, който вълнува всички - защо?

Дали либийският народ заслужаваше това

което той направи през тези 42 години на потисничество, на убийства, пита риторично либийският премиер.

Пак пред Би Би Си представителят на новото либийско ръководство Омран ал Уейб сочи, че има решение тялото на Кадафи да бъде предадено на негови роднини. Омран ал Уейб заяви също, че в Мисрата е била извършена аутопсия на тялото на бившия либийски лидер, въпреки че по-рано командирите на бунтовническите отряди са отказвали да се прави аутопсия.

Ал Уейб разказва пред Би Би Си, че именно той карал в болницата ранения Кадафи, заловен от бойци на Преходния национален съвет. Но избухнала престрелка между въстаниците и войски, верни на Кадафи, и не е ясно чий куршум се е оказал смъртоносен за Кадафи, твърди Ал Уейб. "Аз се опитвах да спася живота му, но не успях", казва той.

Британският министър на отбраната Филип Хамънд заяви вчера, че репутацията на новите либийски власти е била "малко опетнена" от смъртта на Кадафи, който беше убит в четвъртък при все още неясни обстоятелства."Младото либийско правителство ще разбере, че репутацията му в света е малко опетнена от случилото се", заяви министърът в интервю за Би Би Си. Той изрази увереност, че Преходният национален съвет
ще изясни обстоятелствата около смъртта
на Кадафи, "за да си възвърне и изчисти репутацията".

Синът на Кадафи Сейф ал Ислам, който според съобщения на бунтовниците бил заловен, направи кратко обръщение към своите привърженици, в което заяви, че е жив и се намира на територията на Либия. Той смята да продължи съпротивата срещу бунтовниците. Обръщението на Сейф ал Ислам бе излъчено през нощта срещу неделя от лоялния на режима сирийски телевизионен канал "Ал Рай".

"Ще продължим съпротивата. Намирам се в Либия. Жив съм, свободен съм и смятам да се боря до край и да отмъстя", заяви синът на Кадафи.
.
„Дъртия Рошльо е мъртъв”

Айша Кадафи
Дъщерята на Кадафи Айша по доста брутален начин узнала за смъртта на баща си, съобщи вчера в. „Дейли мейл”.

Минути след като Кадафи бил убит Айша, която е в Алжир, му позвънила по сателитен телефон. Един от бунтовниците, ликвидирали Кадафи, откликнал на позвъняването и като разбрал с кого говори, казал „Всичко свърши. Абу Шафшуфа е мъртъв”. Абу Шафшуфа бил прякорът на Кадафи. На арабски означавал „Дъртия Рошльо”.

в мо / Germany link