Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 18 октомври 2011 г.

В Германия бедните стават все по-бедни

На германците всичко им е наред?

И в Германия има хора, които се хранят от кофите за боклук

И в Германия има хора, които се хранят от кофите за боклук

Богат ли си, имаш всички шансове да си останеш богат. Беден ли си, нямаш почти никаква възможност да избягаш от нищетата. С други думи: пари при пари отиват. Тази стара поговорка описва много точно реалността в Германия.

Германия, тази тъй богата държава, тази страна-мечта, е всъщност страна на контрастите. Така най-кратко може да се обобщят изводите от т. нар. "Социален доклад", подготвян на всеки две години в Германия. Резултатите от тазгодишното му издание показват еднозначно, че пропастта между бедни и богати става все по-дълбока. Парадоксалното в случая е, че всичко това става на фона на следната тенденция: като цяло благосъстоянието на германското общество нараства.

Бедността на богата Германия


Бедността на богата Германия

Бедните стават все по-бедни

Според социолозите 15,5 процента от германците са застрашени от бедност, т.е. получават по-малко от 60 процента от средния за страната доход. Тези хора дават по-голямата част от приходите си за наем на жилище, което на всичко отгоре се намира в някой шумен и мръсен квартал. Самият апартамент пък е влажен и мрачен. За отпуска и дума не може да става. Една трета от бедните германци разполагат с толкова малко пари, че не могат да си осигурят поне два пъти в седмицата топло ядене с месо.

При това с годините бедните стават все по-бедни, а богатите - все по-богати. Най-богатите германци съставляват 20% от населението, но на тях се падат повече от 36% от общите за страната приходи на месец. Най-бедните 20% от обществото се задоволяват с едва 9,4% от тези приходи. Освен това средното съсловие, което е по принцип гръбнакът на германското общество, намалява видимо.

На теория всеки човек в Германия има шанс да успее в живота: всички са равни пред закона и имат гарантиран равен старт в образователната система. На практика обаче нещата изглеждат другояче. Съвсем малка част от бедните успяват да подобрят стандарта си на живот. В същото време приходите на богатите не намаляват, а точно обратното - увеличават се.

Който е роден в панелка, много трудно излиза от нея


Който е роден в панелка, много трудно излиза от нея

Успех по наследство

Допреди десетина години Германия се гордееше с образователната си система, за която се твърдеше, че давала шанс и на най-бедните да успеят. Днес социалният произход е определящ фактор за образователния ценз. Казано другояче: в Германия шансовете за добро образование и професионално израстване се наследяват.

При това степента на образование влияе и върху здравословния начин на живот, а оттук и върху дълголетието на хората. Проучвания доказват, че германците, положили зрелостен изпит, живеят 5 години по-дълго от сънародниците си, които са само със завършен десети клас. Или с други думи: голямото богатство на Германия са добре образованите й хора.

Автор: Р. Гесат, М. Липчева-Вайс; Редактор: Д. Попова-Витцел


дв / Germany link