Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 12 октомври 2011 г.

Корупция в Германия:Германска компания е подкупвала депутати с бонуси и отстъпки

Авиокомпания ухажвала депутати с VIP карти

Йоахим Хунолд

Германска компания е подкупвала депутати с бонуси и отстъпки, разкри в. "Франкфуртер Рундшау". Става дума за авиокомпания "Еър Берлин", която е подарила на депутати от федералния парламент карта Topbonus Card Gold. Тя дава право на по-широки кресла, бонуси при повече пропътувани мили и по-бързо минаване през проверките при регистриране и качване на самолета. Депутатите са получили картите през януари 2010 г. Решението е било прието от тогавашния генерален директор на компанията Йоахим Хунолд. Всяка карта за депутат била придружена с бележка, която гласяла: "Подкрепата на германските депутати е много важна за нас". Бележката носела подписа на Йоахим Хунолд, който подаде оставка този август. По данни на вестника Topbonus Card Gold била новогодишен подарък на компанията с пожелание "за успех във всички политически начинания".

Вестникът няма информация колко депутати са използвали картата, която обикновено се издава на много редовни клиенти (с прелетени над 64 370 км годишно). Говорителка на компанията заяви, че не може да предостави информация за отделни клиенти. Германският клон на организацията за борба с корупцията "Трансперънси Интернешънъл" настоя парламентът да разкрие имената на депутатите, получили картите. "Този тип услуги създава условия за бъдещо лобиране", заяви директорът на германския клон Кристиян Хумборг.

в се / Germany link


Безсрамницата Ангела Меркел - показа си увисналите цици,а сега и дъртата катерица ли ще си извади ?

Още:

Депутатите с въздушни подаръци
Air Berlin знае да цени германските депутати

Air Berlin знае да цени германските депутати

Кой ли не обича подаръците? От един актуален случай в Германия става ясно, че частна фирма е проявила особена щедрост към представители на Бундестага: депутати са получили специални "въздушни" подаръци.

Франкфуртер Рундшау информира, че авиокомпанията Еър Берлин е подарила на германски депутати карти с бонуси. Според вестника получателите на т.нар "златни карти" били много на брой. Картата била разпратена на народните представители през януари миналата година заедно с придружително писмо от тогавашния шеф на авиокомпанията Йоахим Хунолд. Тя предоставяла достъп до по-широки кресла в самолетите - с повече място за краката, 40-процентов бонус върху всички пропътувани мили и преференциална обработка на багажа.

В подстъпите на корупцията

"За нас подкрепата от страна на германските политици е от голямо значение", се подчертавало в писмото на Хунолд. Затова въздушната компания щяла да се радва, ако депутатите "се възползват от приложената златна карта като стимул за своята работа". Не е известно обаче колко от получателите действително са използвали подаръка. Говорител на фирмата заяви, че по правило те не давали информация за своите клиенти.

Организацията за борба срещу корупцията Трансперънси интернешънъл апелира към германския президент Вулф да разкрие кои политици са получили "златната карта". "Подобни услуги за депутатите представляват питателна почва за последваща лобистка дейност", заяви представителят на организацията Кристиан Хумборг.

Наскоро Еър Берлин оповести, че в края на тази година прекратява своята дългогодишна програма с бонуси за видни личности. Една специална карта позволяваше на повече от 100 личности от света на икономиката, спорта, културата и развлекателния бранш и техните семейства да летят по всяко време безплатно с Еър Берлин. От миналия месец дружеството има нов шеф, бившия директор на германските железници Хартмут Медорн.

Те имат криле...

Те имат криле...


АГ/ФР/ДПА, С. Гяуров, М. Илчева


дв / Germany link