Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 5 декември 2010 г.

Репутацията на Германия в Европейския съюз се руши драматично

Защо Германия не се харесва вече на Европа

4 Декември 2010

Франс прес

Берлин започва да се притеснява от лошия имидж на Германия в Европа, където все по-често я възприемат като доминираща държава, която губи чувство за колективен интерес, налагайки на своите партньори вижданията си за дълговата криза.

“Репутацията на Германия в Европейския съюз се руши драматично”, заяви тази седмица списание “Шпигел”. “Останалата част от Европа възприема все по-зле изборите, които тя прави, и се опасява от появата на националистическа Германия”, предупреждава Улрике Герот, експерт в мозъчния тръст Европейски съвет за международни отношения (ЕСМО).

Напрежението се изостри с дълговата криза, очертаваща се в страни като Португалия и дори Испания, след като вече връхлетя Гърция и Ирландия.
Канцлерката Ангела Меркел си навлече упреци, че е подхранила страховете на пазарите с настояването си частните инвеститори да споделят в бъдеще риска държава от еврозоната да се окаже неспособна да покрие дълговете си.

Премиерът на Люксембург и председател на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, макар и германофил, се обезпокои от това, че Германия изглежда “постепенно губи от поглед общия европейски интерес”.

В материал със заглавие “Испания се готви за криза, предизвикана от Германия” директорът на мадридския клон на ЕСМО Хосе Игнасио Торебланка пише във в. “Файненшъл таймс”, че се е “възцарило разочарование от Германия”.
Испания се бои, че предложенията на г-жа Меркел ще повишат лихвения процент на германските заеми и ще подкопаят всичките й усилия за възстановяване на икономиката, обяснява той.

В самата Германия главният редактор на икономическия всекидневник “Ханделсблат” укорява Меркел, че “подхожда със сила към слабите”, следвайки “политика, която води до несигурност и раздори”. Германският заместник-министър на външните работи Вернер Хойер заяви пред “Шпигел”, че колегите му в Брюксел го питат “дали Германия все още се отнася благосклонно към Европа?”

Германия не е станала противник на Европа, каза за АФП Алмут Мьолер от Германското дружество за външна политика (DGAP), но “комуникационната стратегия на правителството не винаги бе разумна и често то реагираше с голямо закъснение”. Г-жа Мьолер се пита дали канцлерката и съветниците й “съзнават какво разочарование предизвикват” у партньорите и изразява съжаление, че “убедени в правотата си, те реагират ожесточено и на най-малката критика”. “Германците са неспособни да поставят себе си под съмнение”, признава Улрике Герот.

Министерството на външните работи подготви предложения за възстановяване на имиджа на Германия в чужбина. “Те всъщност са наясно, че кризата изтика на повърхността традиционните клишета” за господстваща Германия, казва дипломат, пожелал анонимност. “Това обяснява и опитите на страната да съгласува позициите си с Франция”, за да не създава впечатление, че действа сама, допълва той.

За Улрике Герот обаче проблемът е по-сериозен. Тя констатира разочарование у Германия от Европа, която е станала прекалено сложна и трудно управляема, а също така твърде скъпа. “Германия застаря и обедня. Съседите й не го забелязват, тъй като тя обича да се хвали, че е водеща по оотношение на износа”, казва Герот.

Погледнато отстрани, “Германия е големият печеливш от въвеждането на еврото, макар много германци да имат усещане, че постоянно трябва да плащат сметките на останалите и са вечно губещи”. Германия вече не е съгласна да плаща за всички компромиси и това е оправдано, но останалите страни от Европа още не са свикнали да чуват това. “А за момента тя говори твърде високо,” подчертава Герот.

По БТА / Бг Таймс