Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 30 ноември 2010 г.

Tранспортен хаос в Германия

Обилен снеговалеж доведе до транспортен хаос в Германия

Автор:Александър Велев – кор. на БНР в Берлин

Зимата затисна Германия. Обилните снеговалежи и ниските температури предизвикаха транспортен хаос в голяма част от страната. Стотици полети от двете най-големи германски летища в Мюнхен и Франкфурт бяха отменени.

Обилният снеговалеж предизвика масови задръствания по магистралите в Германия. На места колоните от едва пъплещи колони с автомобили и камиони се точат с километри.

Падналият сняг и поледицата станаха причина за хиляди катастрофи по пътищата в страната. Само в Северен Рейн Вестфалия от вчера до днес сутринта катастрофите са близо 2000. Тежко е положението и в други две германски провинции Бавария и Баден Вюртемберг. На магистралата А7 край Вюрцбург камион, транспортиращ животни, се е обърнал и стотици квичащи прасенца се озовали на шосето, което е наложила затварянето на магистралата за движение. Обилният снеговалеж и поледицата създава проблеми и в Хесен, Бранденбург, Тюрингия и на други места.

Вчера стотици полети от летището в Мюнхен бяха отменени поради обилния снеговалеж. Днес положението на най-голямото летище в Бавария се нормализира. Стотици полети от летището във Франкфурт, най-голямото немско летище, са отменени тази сутрин. По вътрешните линии пътниците се пранасочват към ж.п. транспорта.

Вчера замалко не се провали церемонията по тегленето на жребия за Световното първенство по футбол за жени, което ще се проведе догодина в Германия. В церемонията, поради отменените полети и трудно проходимите пътища, не можаха да участват Оливер Кан и Франц Бекенбауер. В последния момент в церемонията, която бе във Франкфурт, се включи бившият национал Гюнтер Нетцгер.

бнр / Germany link