Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 29 ноември 2010 г.

Проституцията в Германия е официално разрешена и българките са заели тази ниша

Българските "момичета за изхвърляне"

Ди Велт представя трагичната съдба на българките

Ди Велт представя трагичната съдба на българките

80% от проститутките в Германия са българки и румънки, български бездомници мръзнат из Виена, чуждестранните инвеститори подминават България - това са някои от българските теми в чуждестранните медии днес.

Разгромяваща статия за неспособността на германските политици да създадат ефективна законодателна бариера пред търговията с "бели робини" от Източна Европа предлага онлайн-изданието на Ди Велт. В обширна репортажна част е представена трагичната съдба на млади момичета, докарвани чрез измами в Германия, за да проституират. "Момичета за изхвърляне" ги нарича изданието и цитира социална работничка от организацията "Каритас", която заявява, че 80% от проститутките в Германия в момента са българки и румънки, като голяма част от тях са принудително доведени в страната. Търговията с "бели робини" била улеснена и от това, че за влизането на българките и румънките в Германия вече не са нужни нелегални трикове - те имат право на легален престой като туристи.

Много българки дори нямат съзнание, че са жертви

Много българки дори нямат съзнание, че са жертви

Действителният брой на принуждаваните към проституция жени със сигурност е значително по-висок от цитираните от полицейските статистики данни, се казва още в материала, който обвинява германските политици в неспособност да създадат стабилна законодателна защита срещу сексуалната принуда, както и да осигурят ефективен контрол над заведенията за проституция. Всяка квартална кръчма в Германия е подложена на по-строг контрол от публичните домове, за които все още няма точни правни норми, защото политиката прекалено дълго време си позволяваше прекалена либералност и бездействие - обвинява статията.

Ди Велт предлага и интервю с еврокомисарката Сесилия Малмстрьом, която е представила своя проектодиректива за борба срещу трафика на "бели робини". На въпрос на вестника дали България и Румъния като основни европейски страни източници на жертви, правят достатъчно срещу мрежите на трафикантите, Малмстрьом отговаря с "категорично не" и уточнява, че това се отнася в най-голяма степен за децата от ромски произход, които стават секс-роби или професионални джебчии в други държави от Общността.

Ето и другите български теми в чуждестранните медии днес: Австрийски издания като Кроне и Регионюз съобщават за залавянето на 48-годишен мъж, който признал, че се е опитвал да убие една българска проститутка в Грац. Жената е била душена с електрически кабел и многократно наранявана с нож.

Австрийският Ди Пресе информира, че зимният студ драматично е влошил ситуацията на близо 400-те бездомници в австрийската столица, които са от други европейски страни, включително от България. Те нямали право да ползват специалните убежища за бездомни, защото нямали австрийско гражданство, а и получавали най-оскъдни медицински грижи поради липсата на съответни здравни осигуровки. Спалните за бездомници без австрийски паспорт били малко на брой и се финансирали предимно от дарения, става ясно от статията.

Сайтът Търкиш Прес, който излиза на немски език, предлага статия, в която твърди, че Турция полага значителни усилия да облекчи хуманитарната ситуация на бежанци от най-различни страни в света, но въпреки това постоянно е критикувана от ЕС, който бил недостатъчно активен в тази роля. Сред примерите за хуманитарна помощ изданието цитира грижите за изгонените от България турци, 380 000 от които намерили подслон. Статията е придружена със снимка на турци, преминаващи българската граница, натоварили на каруци цялата си покъщнина.

България - препоследна по ефективна защита на климата

България - препоследна по ефективна защита на климата

Вестник Заарлендише Цайтунг съобщава, че Люксембург е последен в ЕС по ефективна защита на климата. В студия, която е била представена в Брюксел на 23 ноември, страните от Общността са оценени с букви от А до F. С оценка D - т.е. на предпоследно място - са Люксембург, България, Кипър, Гърция и др.

Австрийският Виртшафтсблат предлага оценки за развитието на пазара на недвижими имоти и влиянието на кризата върху него. Междувременно се забелязвали отново тенденции на оживление на инвестициите в бизнес-имоти в Източна Европа, но чуждите инвеститори се преориентирали към Полша и Чехия, докато България и Румъния оставали с празни ръце. Според международна консултантска фирма за недвижими имоти през първите три тримесечия на тази година в България не е имало нито една пазарна транзакция!


дв / Germany link


Още:

Някои европейски държави, най-вече Холандия и Германия, легализират проституцията, което довежда до последици като узаконяване на сводничеството, публичните домове и «клиентите на проституцията». Първите стъпки към легализиране на проституцията в Германия са направени през осемдесетте години на XX в. До 1993г. битува масовото схващане, че 75% от жените в германската индустрия са чужденки от Уругвай, Аржентина, Парагвай и други южноамерикански държави (Altink 1993г., стр. 33). След падането на Берлинската стена, 80% от близо 10 000 незаконно трафикирани жени в Германия, вече идват от Централна и Източна Европа и страните от ОНД. (МОМ, 1998г., стра.17). През 2002г. проституцията в Германия е обявена за законна професия, години след легализирането й в някои разрешени зони. Понастоящем рекламите, свързани с проституцията, сводничеството и публичните домове са законни в Германия. Според някои неправителствени организации, истинският процент на чужденките, които проституират в Германия, е 85 % - това хвърля още повече съмнения върху факта, че е тези жени са влезли в Германия без чужда помощ. Както в Холандия, неправителствените организации съобщават, че повечето от тези жени са жертва на незаконен трафик, понеже е почти невъзможно бедни жени сами да се придвижат, да си покрият разходите по пътуването и съответните документи и да се установят в „бизнеса” без външна помощ.