Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

понеделник, 8 ноември 2010 г.

Германската полиция разгони около 3000 души,които блокираха жп линия,за да препречат пътя на най-радиоактивния влак в историята

Разгониха протест срещу радиоактивен влак

:::



Снимка:Гърдите на Меркел по време на избори като примамка за избирателите.

Тук е мястото да си припомним приказката:

„Всички жени са к.рви, с изключение на майка ми, но да не забравяме, че и тя е жена."

:::

08.11.2010

От "Грийнпийс" нарекоха композицията от 14 вагона със 123 тона радиоактивни отпадъци, пътуваща от Франция за Германия, най-радиоактивния влак в историята.

Влакът "Кастор"

Германската полиция разгони около 3000 души, които блокираха жп линия, за да препречат пътя на "най-радиоактивния влак в историята", както го нарекоха природозащитници.

Влакът, който превозваше ядрени отпадъци от Валон, северозападна Франция, стигна до дестинацията си - гара Даненберг, Германия.

Там контейнерите ще бъдат разтоварени и транспортирани с камион до хранилището за ядрени отпадъци Горлебен.

Отпадъците се връщат в Германия, след като са били преработени във Франция.

От "Грийнпийс" нарекоха композицията от 14 вагона със 123 тона радиоактивни отпадъци "най-радиоактивния влак в историята".

Oт природозащитната организация нарекоха влака "Чернобил на колела".

Според протестиращите влакът представлява не само пряка опасност за населението в случай на жп инцидент, но създава и дългосрочен риск за здравето.

Природозащитниците заявиха, че протестират не срещу влизането на влака в Германия, а срещу откарването на отпадъците в Горлебен, което според тях не е подходящо място за съхраняването им.

От френската атомна енергийна компания "Арева" заявиха, че влакът не е толкова радиоактивен, колкото предишния товар, изпратен за Германия, както и че товарът му е напълно обезопасен.

Цяла нощ полицията разчистваше релсите от насядали природозащитници

Хората, които отказваха да се подчинят, бяха изнесени на ръце от линията. Някои от протестиращите на жп линията демонстранти се опитаха да се върнат на релсите, откъдето бяха прогонени от полицията, но бяха арестувани.

Други протестиращи, отказали да се подчинят на полицейските заповеди, също бяха задържани и поставени под полицейско наблюдение в палатки, издигнати в съседна нива.

Според германската полиция това са най-големите протести на природозащитници срещу превозването на ядрени отпадъци, въпреки, че това е 12-ият подобен конвой от 1995 г.

Наскоро германското правителство гласува удължаване на живота на атомните електроцентрали в страната средно с 12 години след изтичане на настоящите им срокове на функциониране.

Проучвания на общественото мнение показаха, че по-голямата част от германците са против решението на властите. Миналата седмица

Европейската комисия предложи стандарти за крайното складиране на ядрени отпадъци.

Директивата ще задължи страните членки на ЕС, които искат да строят ядрени мощности, да разработят подробни планове кога и къде смятат да построят хранилища за крайно складиране на ядрените отпадъци, като гарантират най-високи стандарти за сигурност.

С директивата се забранява износът на ядрени отпадъци извън Европейския съюз за крайно складиране.

При разясненията около предлаганата директива бе посочено, че България има договор с Русия за преработка на отработено ядрено гориво, а това не се смята за износ на радиоактивни отпадъци извън Европейския съюз.

вести.бг / Germany link