Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

събота, 13 август 2011 г.

Защо мълчи Ангела Меркел в разгара на кризата

Защо мълчи Ангела Меркел в разгара на кризата

Вероятно Ангела Меркел заслужава почивка след близо три години почти непрестанна борба с финансовата и икономическа криза, пише агенция "Ройтерс". Но това на попречи на някои германски медии и политици от опозицията да се чудят защо жената начело на най-голямата икономика в Европа е сравнително тиха и далеч от общественото внимание в разгара на най-големия срив на пазарите от 2008 г. насам.

Френският президент Никола Саркози показно прекъсна ваканцията си и във вторник ще се срещне с Меркел, за да обсъдят дълговата криза в еврозоната. Испанският премиер Хосе Луис Сапатеро и италианският му колега Силвио Берлускони също трябваше да предприемат спешни действия в разгара на лятната почивка.

Ангела Меркел не се е появявала публично откакто "откри" лятната си ваканция на оперния фестивал в Байройт на 26 юли. Тя вече е обратно в Берлин след около две седмици екскурзия заедно със съпруга й Йоахим Зауер в Южен Тирол, но не се е появявала публично. Очаква се в събота да изнесе официална реч по повод 50-годишнината от издигането на Берлинската стена.

Най-продаваният булеварден вестник в Германия "Билд" илюстрира отсъствието й, като публикува силуетът й в черно на втора страница със заглавие "Фондовите пазари се разтърсват, евродрама – защо канцлерът мълчи?"

Депутатът от опозиционната социалдемократическа партия (СПД) Волфганг Тиерзе, който е бил и председател на Бундестага, поиска Меркел да се обърне към парламента и да обясни мълчанието си по време на кризата. Представители на властта в Берлин обаче категорично отхвърлиха обвиненията, че канцлерът не е била ангажирана по време на финансовите сътресения.

В неделя тя заедно със Саркози разпространи съвместно изявление в опит да успокои пазарите, освен това е говорила с американския президент Барак Обама, британския премиер Дейвид Камерън и Силвио Берлускони през уикенда, посочиха от правителството.

Тази седмица Меркел ще е ангажирана между лични ангажименти в Берлин и вилата й в региона Укермарк, на час път от столицата, където тя е отраснала и където живеят родителите й.

Началникът на кабинета на Меркел Роналд Пафала и икономическият й съветник Ларс-Хендрик Рьолер работят и непрекъснато поддрържат контакт с канцлера чрез есемеси, имейл и по телефона. "Нейният iPad и мобилният й телефон са винаги до нея", е заявил анонимен източник от германското правителство пред "Ройтерс". Той е подчертал, че Германия не е изправена пред толкова наболели национални проблеми като Франция, Италия, Испания или Великобритания, където заради безредиците Камерън трябваше да прекъсне ваканцията си.

"Няма дебат за кредитния рейтинг на Германия или за рискове за бюджета. Затова Меркел изпраща напълно ясни сигнали, а именно за надеждност и последователност", допълва източникът и "Ройтерс" отбелязва, че той може би има право. Свиканата от Саркози среща изглеждаше като проява на паника донякъде създаде допълнителни страхове, провокирани от предположенията, че рейтингът на страната също може да бъде понижен и че водещата банка Societe Generale има проблеми с ликвидността.

Предположенията, всички от които бяха отхвърлени, накараха акциите на банката да се сринат с 23% в сряда. Въпреки лекото покачване същия ден, в четвъртък те отново отбелязаха спад.

Според Меркел настоящата криза до голяма степен е конфронтация между политици. Освен това тя иска да избегне създаване на грешни впечатления при публични изявления, срещи на високо равнище или спешни консултации.

И в миналото германският канцлер е предпочитала мълчаието пред по-дръзки действия, отбелязва "Ройтерс". Според някои нейни съветници този подход се дължи на факта, че е жена. "Няма разработен план за справяне с тази криза", е заявил един от съветниците й пред "Ройтерс" преди месец. "Виждал съм толкова много предложения, толкова много хора предлагат мнения. Понякога е по-добре да не се говори", допълва той.

Според Герд Лангут, политолог от Университета в Бон и биограф на Меркел, е много важно да се прави разграничение между настоящата криза на финансовите пазари и природни бедствия или пък дори събития като безредиците във Великобритания, при които историята е показала, че лидерите понякога биват наказани заради бездействието си.

Кампанията на консерватора Едмунд Щойбер за канцлерското място срещу Герхард Шрьодер през 2002 не успя, до голяма степен защото той реагира прекалено бавно при наводненията в Източна Германия

Бившията американски президент Джордж Буш беше критикуван, тъй като едва седмица след урагана Катрина през 2005 той прекъсна ваканцията си и от Тексас отиде директно във Вашингтон, вместо да спре в Ню Орлеанс, където щетите от бедствието бяха най-големи.

"Голяма грешка на политиците е да не реагират при природни бедствия, но настоящата криза е съвсем различно нещо", смята Лангут. Спешните срещи и набързо организираните публични изяви рискуват да преувеличат съществуващите притеснения и е ясно, че Меркел не иска да тревожи хората още повече", смята политологът.

в дн / Germany link