Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 8 март 2011 г.

Ислямофобке Меркел,по-скоро си отиди !

РАЗВРЪЗКА
Ще се поучи ли Меркел от грешките на Шрьодер
Ако германската канцлерка не убеди немците, че управлението й има заслуга за икономическия бум в Германия, ще свърши като предшественика си
СВЕТОСЛАВ АБРОСИМОВ

На германската канцлерка Ангела Меркел й предстои може би една от най-тежките години на управление.

СНИМКИ: ЕПА/БГНЕС

През последните няколко седмици германската канцлерка Ангела Меркел получи няколко доста болезнени политически удара, които разклатиха властта й. Първо нейният Християндемократически съюз(ХДС) изгуби изборите в ключовата провинция Хамбург, след което нейното протеже и нова надежда за лидер на ХДС Карл Теодор цу Гутенберг подаде оставка от поста военен министър заради обвинения в плагиатство в докторската му работа. Самата канцлерка не скри, че е изненадана от оставката на Гутенберг, която прие "със свито сърце". Ангела Меркел го подкрепяше през цялото време с аргумента, че го е назначила за министър на отбраната, а не като научен работник. Освен това Цу Гутенберг бе най-популярният министър в коалиционния кабинет на консерваторите и либералите, като одобрението за него остана около 70% независимо от скандала. Той обаче не издържа на лавината от критики на медиите и опозицията, която се стовари и върху неговото семейство.

Преди това Меркел претърпя най-тежкото си изборно поражение,

откакто е на власт, след като във втория по големина град - Хамбург, подкрепата за нейната партия се срина в началото на решаващата политическа година. ХДС получи едва 21.9%, което е и най-лошият резултат на консерваторите след Втората световна война. От друга страна, Германската социалдемократическа партия (ГСДП) триумфира с 48.3 % и си осигури мнозинство в местния парламент и възможност да управлява самостоятелно в Хамбург, където християндемократите бяха на власт 10 години. Освен това канцлерката изгуби три гласа в горната камара на федералния парламент - Бундесрата, а социалдемократът Олаф Шолц ще стане кмет на Хамбург, заменяйки Кристоф Алхаус от ХДС. Местните изборите в Хамбург са смятани за тест в началото на поредицата от седем подобни вота т.г. На 20 март ще гласуват жителите на Саксония-Анхалт, а седмица по-късно местни парламенти ще избират в Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц. Също така предстоят избори в Бремен, Берлин и Мекленбург-Предна Померания. От резултатите зависи и разпределението на мандатите в Бундесрата, където коалицията на Ангела Меркел е на път да изгуби мнозинството си. Досега местното правителство в Хамбург бе коалиция между ХДС и Зелените, но в края на ноември м.г. Зелените решиха да се оттеглят от коалицията. Мотивът бе, че коалицията с партията на Меркел вече няма капацитет да реализира проекти, които са важни за бъдещето на Хамбург. А истината бе, че те се надяваха на по-удобна коалиция с ГСДП, което сега се провали заради невероятно високия им резултат. Самата Меркел заяви, че резултатът се дължи на местни проблеми като спорната пенсионна реформа и изненадващата оставка на популярния кмет Оле фон Бойст. "Около 80% от проблемите, които играха роля в Хамбург, са местни за града", каза тя на пресконференция. "Това беше горчиво поражение за ХДС. Беше трудна ситуация и много от гласоподавателите бяха разочаровани", допълни канцлерката. Християндемократите смятат, че изборите в Хамбург не са показател за настроенията на германците в другите провинции. Това мнение поддържат и мнозина анализатори, според които политиката в Хамбург значително се различава от картината в останалите германски провинции. Социологическите проучвания пък показват по-скоро спад в доверието към социалдемократите на национално равнище. На парламентарни избори в момента за тях биха гласували около 27%, докато ХДС имат подкрепата на 36%, Зелените 18%, Лявата партия - 10%, а либералите набират едва 5%. Безпрецедентната загуба може да ограничи лидерството на Меркел в справянето с дълговата криза в Еврозоната, а според анализатори вътрешното противопоставяне на това Германия "да плаща сметките" ще се увеличава. "Загубата в Хамбург беше далеч по-лоша от очакваното", убеден е Дитмар Херц, политолог в университета в Ерфурт. "Вероятно Меркел ще предприеме още по-твърди мерки в Европа за защитата на германските интереси, за да запази консервативните си избиратели", допълва той.

Проблемите за управляващата коалиция на консерватори и либерали във ФРГ започнаха още м.г. със загубата в друга ключова провинция - Северен Рейн-Вестфалия, което също се смята за индикатор в национален план. Това бе един вид реванш на социалдемократите, които преди шест години изгубиха властта в този свой бастион след почти 40 години управление. Някои анализатори допускат, че управлението на канцлера е достигнало връхната си точка и след всеки бъдещ неуспешен избор вече тръгва в низходяща посока. Така през 2005 г. ХДС и либералите сложиха край на 40 години власт на социалдемократите в Северен Рейн-Вестфалия. Поражението на левите накара тогавашния канцлер Герхард Шрьодер да организира предсрочни федерални избори, които доведоха Ангела Меркел на власт.

Канцлерката все пак има почти две години до следващите избори за Бундестага,

за да покаже на германците, че икономическият бум на страната ще засегне и обикновените хора. По последни данни потребителският климат в Германия продължава да се подобрява и през февруари, като вече е сходен със състоянието си отпреди финансовата криза. Причината се крие във все по-добрите оценки на немските домакинства за икономическата среда и очакванията им да получават по-високи доходи през идните месеци. Данните не са изненадващи, като се има предвид, че през м.г. германската икономика постигна рекордни за последните 20 години темпове на ръст от 3.5 %. Малко след това немското правителство вдигна и прогнозите си за икономическия растеж през т.г. до 2.3%. Германия изпреварва по темпове на ръст много от развитите икономики. Това в комбинация с подобряващото се състояние на пазара на труда прави потребителския климат в страната все по-благоприятен. През м.г. износът на страната беше подкрепен от силното търсене на германски продукти на фона на ускоряващото се глобално икономическо възстановяване. Възстановяването на германската икономика превърна страната в мотор на растежа в Еврозоната. Има и рекорден ръст в германското промишлено производство, което е предизвикало силно покачване на частния сектор в страната, което опроверга опасенията, че възстановяването на най-голямата икономика в Европа се забавя. Безработицата в Германия се понижи до най-ниското си равнище от близо две десетилетия през януари, показаха официални статистически данни. Безработицата се е понижила от 7.5% през декември до 7.4% през януари, което е най-ниското равнище от 1992 г. Броят на безработните в момента, без отчитане на сезонните колебания, който има важно политическо значение, е около 3.3 милиона души. Всичко това може да помогне на Меркел да се задържи на власт, особено след като все повече немци харчат повече пари за различни стоки, както беше преди избухването на глобалната криза.

В Германия т.г. ще се проведат още шест местни избори в ключови провинции.

Социалдемократът Олаф Шолц стана кмет на Хамбург и е новата звезда на левите в Германия, който може да опита да стане и канцлер в бъдеще.

сега / Germany link