Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

вторник, 30 август 2016 г.

Германските спестители губят вярата си в банките и вече се оглеждат за домашни сейфове

Германските спестители губят вярата си в банките и вече се оглеждат за домашни сейфове

публикувано на 30.08.16

Германските спестители напускат сигурността на спестовните банки и вече мнозина от тях намират по-безопасно място за паркиране на техните средства - в домашни сейфове, посочва анализ на “Уолстрийт Джърнъл”.
В продължение на години германците държаха свободните си средства в спестовни банкови сметки въпреки резкия спад на лихвените проценти. Спестителите считаха сметките си за добре защитени и предлагащи лесен достъп до пари в брой. Но напоследък много от тях загубиха своята вяра в спестовните банкови сметки.
Те (банките) вече не плащат, за да си държа парите при тях и отгоре на това налагат такси в моите средства, заяви Уве Визе, 82-годишен пенсионер, който наскоро си закупи домашен сейф, в който да съхранява близо 53 хиляди евро.
Драматичното гмуркане в последно време на лихвените проценти на отрицателна територия ускори търсенето на непревземаемите метални кутии.
Наскоро компанията Burg-Waechter KG, който е най-големия производител на сейфове в Германия, отчете ръст с 25% в продажбите на битови сейфове през първата половина на тази година в сравнение с година по-рано, заяви главният мениджър по продажбите Дитмар Шаке, позовавайки се на значително по-високо търсене на сейфове от частни лица, главно в страната.
Конкурентите в лицето на компаниите Tresorbau GmbH и Hartmann Tresore AG също докладваха за двуцифрен скок на германските продажби на сейфове.
Производителите на сейфове работят в близост до своя производствен лимит, посочи Тис Хартман, управляващ директор на фирмата Stahltresor GmbH - семейна компания за безопасни каси от Хамбург, като той също отчете повишение на продажбите с 25% от 2014-а година насам. Хартман допълни, че доставките на техни продукти вече отнемат повече време, като някои от поръчките се изпълняват дори на три производствени смени.
Германци обвиняват Европейската централна банка, която от 2014-а година насам се опитва да даде тласък на инфлацията в еврозоната чрез натискане на лихвените проценти под нулата. Спестителите са изправени пред перспективата да бъдат начислявани такси върху техните депозити, като някои компании и големи частни вложители вече отчитат реални загуби от тези такси, налагани върху банкови им сметки.
Последен знак, че стойността на “наказателните лихви” пълзи нагоре, дойде от малка кооперативна банка в баварския град Гмюнд на езерото Тегернзее. От 1-ви септември банката Райфайзенбанк Гмюнд ще таксува своите клиенти с 0,4% върху техните депозити над 100 хил. евро. Според члена на борда на банката Йозеф Паул, от това решение ще бъдат засегнати около 140 клиенти с общата сума на депозитите на стойност от 40 млн. евро.
Това кара все повече германци да узреят за идеята за съхраняване на техните средства в домашни условия и за целта вече се създават списъци с чакащи за сейфове в някои от големите немски градове.
Самите банки и други финансови институции също се оглеждат за държане на повече пари в кеш. Застрахователният гигант Munich Re AG заяви по-рано тази година, че ще кешира над 20 млн. евро в брой по безопасен начин, заедно със златните кюлчета, които компанията започна да складира от преди две години насам.
Ние тествахме този подход и сме доволни, че той работи без никакви проблеми и при разумни разходи, посочи главният финансов директор на Munich Re AG - Йорг Шнайдер, допълвайки, че ще помисли за увеличаване на паричните скривалища.
Германците са особено фокусирани върху сейфовете, тъй като те предпочитат пари в брой, вместо банковите пластмасови карти. Само парите в брой са реални, гласи една стара немска поговорка.
Приблизително 80% от германските сделки на дребно са в брой, което е почти двойно над използването на реални парични средства в САЩ, показва проучване на Бундесбанк през 2014-а година. Германците също така държат повече пари в портфейлите си и посещават доста по-често банкоматите, изтегляйки средно по 256 долара наведнъж - далеч над средно 103 долара, теглени от американците.

bnr