вторник, 11 януари 2011 г.

И свинското в Германия отровено с диоксин

Завишени нива на диоксин и в свинското месо в Германия

Автор:Франс прес

Германските санитарни власти са открили високи нива на отровния химикал диоксин и в свинско месо, съобщиха от министерството за защита на потребителите в провинция Долна Саксония. Пробите са взети от свинеферма, която беше затворена след като се разрази скандала с токсичното вещество.

Следващата мярка е умъртвяване и изгаряне на животните, уточняват властите.

бнр / BgTimes.Net

http://germanylink.blogspot.com


:::

Ненормално високо равнище на диоксин в свинско месо в Германия

Ненормално високо равнище на диоксин е отчетено в свинско месо в северната част на Германия след скандала със заразените яйца, съобщиха днес местните власти, цитирани от Франс прес.

"Изследване на месо (свинско) установи високо равнище на диоксин" в едно от стопанствата, затворени от края на миналата седмица като превантивна мярка заради откритите компоненти за фураж, заразени с диоксин", посочи пред АФП говорител на
министерството на потреблението в Долна Саксония.

"Месото не е пуснато в търговската мрежа, животните ще трябва да бъдат изклани, а след това - изгорени", допълни същият източник. Той обаче не уточни равнището на открития
диоксин, нито дори в каква степен е превишен таванът му.

бтв / BgTimes.Net

http://germanylink.blogspot.com