Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

петък, 23 октомври 2015 г.

Жените, които пристигнаха с мигрантската вълна в Германия, са принуждавани да проституират за 10 евро в бежанските лагери

Световни медии: Адът на насилието в бежанските лагери в Германия

"Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", казва Тамара Бишоп от общинската управа

18 октомври 2015 

Жените, които пристигнаха с мигрантската вълна в Германия, са принуждавани да проституират за 10 евро в бежанските лагери. През последните дни има рязко увеличение на насилието. Напрежението расте все повече поради влошаването на условията в приемните центрове. Британският вестник "Дейли мейл" пише, че сексуалното насилие е част от ежедневието и подчертава, че само в една германска област са регистрирани 100 такива случая за последните три месеца. В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи, след като жените чистачки през последните десет дни са били нападани всеки ден. Двама мигранти на възраст от 38 и 52 години са задържани заради нападения над жени в периода от 1 до 10 октомври, пише в. "Експрес". От следващата седмица тази работа ще се извършва само от мъже, а до тогава чистачките ще работят под постоянна охрана, съобщи местното радио "Байеришер рундфунк". "Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", каза Тамара Бишоп от общинската управа. В област Байер - Виртемберг неотдавна бяха регистрирани шест изнасилвания в бежанските лагери. Местна правозащитна организация съобщи, че там жените са принуждавани от престъпниците да проституират за десет евро. В същото време е избухнало жестоко сбиване между мигранти от Албания и Афганистан. Някои от тях са били въоръжени с ножове, а един от тях е имал и пистолет. Полицията се е намесила и е задържала всички участници в побоя. "Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите. Но това не е така. Не е много просто да се опише точно какво се случва там", каза Райнер Вент от профсъюза в германската полиция. Източник: БГНЕС, DailyMail.co.uk, Express.co.uk

петък, 16 октомври 2015 г.

Die Saarbruecker Zeitung: Федералната разузнавателна служба на Германия е шпионирала Държавния департамент на САЩ

Die Saarbruecker Zeitung: Федералната разузнавателна служба на Германия е шпионирала Държавния департамент на САЩ

16 Октомври 2015
 
Берлин. Федералната разузнавателна служба на Германия е шпионирала Държавния департамент на САЩ, пише регионалният вестник Die Saarbruecker Zeitung. 
 
Целта на следенето е била конкретна личност в американското ведомство, разкрива медията. 

Загадъчното лице обаче не е било единствен обект на германските разузнавачи.

Те са търсели информация за американската военна дейност в Афганистан – практика, която – според твърденията на германските тайни служби – е прекратена през есента на 2013 г.

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Меркел с фередже в репортаж на немска телевизия

7 октомври 2015
ARD показа репортаж с канцлера Ангела Меркел с фередже
Сн.: Скриншот видео YouTube
Видео: ARD показа Меркел с фередже
 
Германско информационно предаване представи канцлера Ангела Меркел, забрадена с фередже, на фона на берлинското небе, осеяно с минарета.
Предаването "Репортаж от Берлин" на телевизия ARD в неделя вечерта разискваше как ще се справи Германия с нарастващия брой кандидати за убежище, уточнява ДПА, цитирана от БТА.

До вчера ARD беше получила 87 телефонни обаждания и хиляди коментари във Фейсбук. Засягайки страховете на хората от миграцията, водещият на предаването Райналд Бекер попита:

"Какво ще стане с ценностите ни? Как реагираме, ако бежанците поставят под въпрос равните възможности, правата на жените или свободата на словото и на медиите?".

Реакцията на повечето зрители беше положителна, те хвалеха телевизията, че засяга темата.

"Смятам, че е добре, че ARD използва фотомонтажа, за да илюстрира въпроса за жените в исляма", каза зрител, обадил се на горещия телефон на телевизията.

Друг защити канцлера:

"Защо обиждат г-жа Меркел така? Тя постигна толкова много и е пример за подражание. Не бива медийната свобода да се използва по този начин".

Предаването поляризира зрителските мнения много силно и предизвика някои емоционални реакции, каза Сабине Кнот, която оглавява отдела за зрителски реакции.

Някои зрители казаха, че е важно, опасенията на гражданите най-сетне да се приемат сериозно и да се покаже какво е положението в Германия в момента.
Други бяха много разстроени и заявиха, че популяризираме организации като дясната "Пегида", добави Кнот.

По официални данни Германия очаква да приеме тази година между 800 000 и един милион мигранти - рекорд както за страната, така и за Европа. Според вътрешния министър на Бавария само през септември в страната са пристигнали между 270 и 280 хиляди мигранти, което е повече отколкото през цялата 2014 г.

Меркел получи гневно писмо от съпартийци

Междувременно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е получила гневно писмо от 34 депутати от местни парламенти, кметове и общински председатели, членове на ХДС, които остро протестират срещу политиката на отворени граници на правителството.

Писмото е подписано от членове на ХДС от най-засегнатите от бежанския наплив  германски провинции. Те я обвиняват, че е нарушила не само германското и европейското право, отваряйки границите на страната за бежанци, но и принципите на самия ХДС.

От ХДС предупреждават, че все повече хора се притесняват от наплива на чужденци, чиито представи за общество и ценности рязко се отличават от тези на европейците.

Партийците настояват в бъдеще бежанците да бъдат връщани обратно още на границата на Германия и да се възстанови споразумението от Дъблин, което предвижда експулсиране на имигранти в първата страна, в която са влезли в ЕС.

петък, 2 октомври 2015 г.

Меркел премина в отбрана

Politico: Берлин е под ударите по всички фронтове
Последна редакция на 01/10/15 22:42

Ангела Меркел
Не е важно, че това са бежанците, Volkswagen или Афганистан: канцлерът вече загуби своето „тефлоново покритие
Кризата с бежанците, с чийто поток Германия едва се справя, се оказа само начало на проблемите на Ангела Меркел, пише списание Politico. Според изданието, след като в Европа започна тази криза, Меркел „се къпеше в лъчите на славата” на фона на готовността на Германия да приеме бежанците. След това обаче „настъпи реалността”.
След като десетки хиляди мигранти чуха, че вратите на Германия са отворени за тях, те се устремиха натам и Меркел „премина в отбрана”. Неочакваното решение на Берлин да усили контрола по границите приведе в ужас съседите на Германия, отбелязва изданието. Местните власти в цялата страна заявиха, че не им достигат ресурсите за справяне с потока бежанци.
Това беше само началото на проблемите на Меркел, пише Politico. Правителството се сблъска и с други несполуки: скандалът с автоконцерна Volkswagen заради дефектното програмно осигуряване на стотици хиляди автомобила, разцеплението сред немските политици по отношение на антируските санкции, завладяване на от талибаните на град Кундуз в Афганистан, който някога се базираше част от германския контингент...
„Не е важно, че това са бежанците, Volkswagen или Афганистан: канцлерът вече загуби своето „тефлоново покритие”, констатира списанието. Според него, само няколко седмици по-рано въпросът дали ръководната роля на Меркел достигна критична точка би предизвикал недоумение, сега това стана „нова норма”.
„Накратко казано, Берлин е под ударите по всички фронтове” – прави извод Politico.

Държавните институции в Германия безразсъдно харчат парите на данъкоплатците за несериозни начинания

Германското разузнаване черпи чужди шпиони на Октоберфест
Властите безразсъдно харчат парите на данъкоплатците за неизползваеми приложения за смартфони, стадиони или затваряне на улици
Публикувано: 2 окт. 2015
Берлин, Германия

Службата за външно разузнаване на Германия (БНД) кани чужди шпиони на Октоберфест за сметка на данъкоплатците, съобщи електронното издание "Локал", като цитира документи, до които се е добрала Асоциацията на данъкоплатците във ФРГ. След като пристигат в Мюнхен, чуждестранните разузнавачи получавали от домакините си ваучери на стойност от 50 евро, за да се насладят на бирата или да похапнат от печеното говеждо месо.Германското външно разузнаване плаща и хотелското настаняване на някои от колегите си, поканени специално за Октоберфеста. Това е само един от скандалните примери, показващи как държавните институции безразсъдно харчат парите на данъкоплатците за несериозни начинания, отбелязват от Асоциацията на данъкоплатците.
От публикуваните документи също така става ясно, че 500 000 евро обществени пари са похарчени и за разработката на приложение за смартфони, което позволява на потребителите да откриват гробовете на популярни личности. Приложението обаче има доста нисък рейтинг заради изключително слабия интерес към него от страна на потребителите. Властите в северния баварски град Регенсбург необяснимо са инвестирали 50 милиона евро в изграждането на нов стадион за местния футболен отбор, който се бори да остане в регионалната футболна лига на Германия.
Хамбург пък отпуснал 440 000 евро, за да бъде преместена велосипедна алея, която пречела на пешеходците. Алеята е направена преди три години, но предизвиквала доста оплаквания. Сега алеята преминава покрай основен път. Дървета, осветлението и канализацията е трябвало да бъдат преместени, става ясно от доста сериозната инвестиция в начинанието.
Властите в Кьолн плащат по около 100 000 евро годишно за затварянето на площад "Хайнрих Бьол", в близост до който е разположена сградата на симфоничния оркестър. Площадът се затваря при всяка репетиция или концерт на музикантите заради лошата звукоизолация на зданието, в което те се помещават. Уличният шум пречил на оркестъра, обясняват кьолнските власти. Проблемът съществува от 15 години и за този период властите са похарчили над 1.6 милиона евро, става ясно от документа.

 https://tinyurl.com/oyt9u75