Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 30 април 2015 г.

Германия е подслушвала Франция и ЕС в полза на САЩ, твърди Sueddeutsche Zeitung

Германия е подслушвала Франция и ЕС в полза на САЩ, твърди Sueddeutsche Zeitung

30 апр 2015

Правителството на Германия е подслушвало Франция и Европейската комисия за Агенцията за национална сигурност (NSA) на Съединените щати, според доклад, публикуван от немското издание Sueddeutsche Zeitung.

Според изданието, германското разузнаване е подслушвало френското президентство и външното министерство в Париж, както и изпълнителният орган на ЕС в Брюксел в рамките на споразумение, сключено с ANS през 2002 г., пише EU Observer.

Подслушването е било осъществявано чрез станцията за шпионаж Бед Ейблинг (Bad Aibling) на Германската разузнавателна служба (BND) в Бавария. Вестникът не посочва кога и колко време е продължило подслушването.

Бед Ейблинг е бивша база на САЩ, предадена на германското разузнаване през 2004 г. Според Spiegel, NSA e запазила свой секретен офис на мястото.

Разкритията дойдоха след като бяха публикувани други доклади, според които германското разузнаване е шпионирало и европейски компании като оръжейните фирми EADS и Eurocopter със знанието на кабинета на канцлера поне от 2008 г. насам.

По ирония на съдбата, сътрудничеството между разузнаването на САЩ и Германия излезе наяве, след като парламентарна комисия в Берлин беше натоварена със задачата да разследва твърденията, че САЩ са подслушвали мобилния телефон на Ангела Меркел.

Най-сериозна политическа тежест за Ангела Меркел имат разкритията, че Германия е подслушвала най-близкия си съюзник, Франция, и Европейския съюз и то в полза на друга световна сила, чиито интереси не винаги са били съвместими с тези на Берлин, Париж или Брюксел.

Френските власти и Европейската комисия все още не са реагирали по случая,

Вината на Германия за първия геноцид на 20 век

От света

Вината на Германия за първия геноцид на 20 век

Малцина знаят, че първият геноцид на 20 век не е този срещу арменците в Османската империя, а още по-рано. Той е извършен в Югозападна Африка от войските на ген. Лотар фон Трота и отговорност за него носи Германия.
"Войниците не жалеха сили, нито пък се спираха пред лишения, за да пречупят и последната съпротива на врага: като животно, подгонено от смъртта, го тласкаха от един кладенец към друг, докато не падна жертва на природата в собствената си страна. Безводната степ Омахеке довърши онова, което бяха започнали германските оръжия: унищожаването на народа Хереро."
С тези думи Генералният щаб на германската армия величае делото на своите войски в Югозападна Африка през 1904 година. Около 15 000 войници, командвани от генерал-лейтенант Лотар фон Трота, потушават въстанието на народа Хереро в тогавашната германска колония на територията на днешна Намибия. Оцелелите били изтласкани в безводните степи на Омахеке, където ги очаквала смъртта. Въстаниците преди това убили около 120 бели заселници и изгорили техните ферми. Според някои преценки, между 1904 и 1908 г. са загинали над 70 000 души от племето Хереро и 10 000 души от народа на Нама. Много от оцелелите били вкарани в лагери за принудителен труд.
Заповед за унищожение
Дали първият геноцид на 20 век не е бил дело на германците в тогавашната колония Намибия? Да, отговаря експертът Хенинг Мелбер от Фондация "Dag Hammarskjöld" в Стокхолм. И другите колониални сили по онова време не са се церемонили много с местното население. "Особеното в германското поведение в Югозападна Африка е, че пред очите на всички там се провежда война, която по днешните стандарти би следвало да се бъде определена като "геноцид", казва той.
Генерал-лейт. Адриан Дитрих Лотар фон Трота
От 1948 г. насам геноцидът е наказуем по международното право. Според приетата тогава формулировка, става дума за всички случаи, в които се цели частичното или цялостно унищожаване на една национална, етническа, расова или религиозна група. На 2 октомври 1904 генерал-лейтенант Лотар фон Трота издава заповед да се стреля по всеки Хереро на територията на тогавашната германска колония, без значение дали е въоръжен или не. "Не можем да приемаме повече жени и деца", пише фон Трота. В писмото му до Генералния щаб недвусмислено се заявява, че "тази нация трябва да бъде унищожена". По-късно правителството на Райха в Берлин отменя тази заповед, а представители на семейството на генерала поднасят своите извинения на наследниците на някогашния племенен вожд Самуел Махареро.
"По-особената роля на Германия"
"Доста по-колебливо е поведението на германските правителства от 1990 насам, когато Намибия обяви своята независимост", казва експертът Мелбер. По онова време германският Бундестаг прие решение, в което се казваше, че Германия носи "по-особена историческа отговорност" за бившата германска колония - това обаче е прекрасен евфемизъм за извършения геноцид", казва експертът. Геноцид, който остава непризнат от германските правителства и до днес, само с едно-единствено изключение: по повод 100-годишнината от въстанията на народа Хереро, отбелязана през 2004, тогавашната министърка по проблемите на развиващите се страни Хайдемари Вичорек-Цойл каза: "Едновремешните злодеяния от днешна гледна точка би трябвало да бъдат наречени "геноцид".
Хереро военнопленици
Няколко предложения от Левицата, Зелените и социалдемократите, потушаването на въстанията в Намибия да бъдат признати за геноцид, не получават подкрепа в Бундестага. Срещу тях гласуват представители на двете християндемократически партии, чиито оратори неизменно заявяват, че Намибия е страната, която получава най-високите германски помощи, пресметнати на глава от населението. Това, според тях, представлявало своего рода обезщетение. По данни на външното министерство, от 1990 г. насам Германия е предоставила на Намибия близо 800 милиона евро хуманитарни помощи.
Германия връща... черепи
Мнозина представители на народите Хереро и Нама и до днес изпитват огорчение от факта, че Германия мери с двоен аршин, когато става дума за исторически вини. Защо Германия признава геноцида над евреите по времето на нацисткия режим, но не и изтреблението на предците им в началото на 20 век, питат се те. Провалят се и всички молби за обезщетения, подавани досега пред международни съдилища. Правителството на Намибия не е предявявало официални искания за репарации към Германия, но все повече застава зад позицията на жертвите.
Една тъмна страница от историята на Германия беше затворена през миналата година по доста символичен начин: университетът във Фрайбург предаде на една намибийска делегация 14 черепа на избити представители на народа Хереро. От исторически източници става ясно, че при потушаването на въстанието са били събирани останки от скелетите на убитите. Някои от тях по-късно се появяват в различни германски университетски фондове. През 2011 берлинската клиника "Шарите" предаде на Намибия останки от скелетите на 20 души, за да бъдат погребани.dw

вторник, 21 април 2015 г.

Германия започва да обучава балтийски журналисти за борба с руската пропаганда


21 апр 2015
 
Германия ще помогне в обучаването на журналисти от трите балтийски страни и ще предостави на местните телевизионни мрежи новинарско съдържание на руски език. Това съобщи външният министър Франк-Валтер Щайнмайер като една от най-конкретните мерки на западна държава в отговор на московската пропаганда, заливаща Източна Европа.

Щайнмайер бе на обиколка в Литва, Латвия и Естония в края на седмицата, където каза, че правителството му ще обучи в Германия балтийски журналисти и ще консултира местните правителства как по-добре да се справят с регулациите в медийния сектор.

По този повод "Уолстрийт джърнъл" посочва, че НАТО и ЕС обмислят собствени стратегии за контриране на начина, по който Русия представя кризата в Украйна и конфликта си със Запада. Тревогата е особено силна за балтийските републики, където има руски малцинства, получаващи значителна част от информацията си от руски телевизии.

"Не можем да отвърнем на пропагандата с контрапропаганда в демократични държави", каза Щайнмайер в Талин. "Силата ни в такива страни е да отвърнем със свободна и независима журналистика."

В следващите няколко седмици Петер Лимбург, изпълнителен директор на "Дойче веле", ще посети района, за да подпише с колегите си от местните телевизии меморандуми за получаване на рускоезични новини и развлекателни програми, създадени в германската държавна медия.

Германия вече увеличи с близо 4 млн. евро бюджета на "Дойче веле", за да се увеличи продукцията на редакциите, работещи на руски и украински. През януари бе открито бюро в Киев, а емисиите станаха 24-часови.

В същото време Берлин продължава да съветва балтийските и източноевропейските правителства да не дискриминират руските си малцинства, защото това ги прави още по-податливи на московската пропаганда.

Профсъюзът на локомотивните машинисти в Германия обяви, че започва серия от стачки, които ще продължат няколко дни и ще прекъснат трафика както за пътници, така и за товари

В германските железници започва серия от големи стачки


Профсъюзът на локомотивните машинисти в Германия обяви, че започва серия от стачки, които ще продължат няколко дни и ще прекъснат трафика както за пътници, така и за товари.

Протестът на GDL започва във вторник в 15 часа със спиране на товарните влакове за срок от 66 часа.

След това в 2 часа в полунощ срещу сряда ще спрат и влаковете на "Дойче бан" за пътници. Те няма да се движат в продължение на 43 часа.

Поредицата от стачки ще засегне милиони хора, които всеки ден пътуват с влакове в Германия. Загуби ще понесе и зависимият от превозите с вагони бизнес като производителите на автомобили, стомана и химическите предприятия.

Близо една пета от товарите в страната се пренасят с влакове. Икономисти изчисляват, че стачка с продължителност над 3 дни може да нанася щети по 100 милиона евро на ден, в случай че заради недоставени навреме компоненти започнат да спират поточни линии.

Синдикатът на машинистите иска 5% увеличение на заплатите, 1 час по-къса работна седмица, както и право да преговаря от името на целия персонал по влаковете. Преговорите с ръководството на компанията и транспортния министър Александер Добринт бяха близо до успех, когато миналата седмица лидерът на профсъюза Клаус Веселски обяви, че те са провалени и скоро ще бъдат съобщени дните за стачки.

"Дойче бан" изразява готовност да продължи разговорите, но също така е в сложна позиция, понеже преговаря за промяна на тарифите с EVG - друг синдикат на железничарите, и се опитва да постигне резултат, балансиращ интересите на членовете на двата профсъюза.

понеделник, 20 април 2015 г.

Вицепремиерът Куртулмуш посети подпалена джамия в Дортмунд-Германия



Ислямофобията е антихуманно престъпление... 

20.04.2015 

Вицепремиерът Куртулмуш посети подпалена джамия в Дортмунд... Вицепремиерът на Турция Нуман Куртулмуш продължава контактите си в Германия. Куртулмуш посети подпалената преди една седмица джамия в град Дортмунд и разговаря с ръководството на джамията. Джамията Султан Ахмед бе подпалена от лице което е разляло бензин на пода на подземния етаж и е избягало. Пожарът е бил загасен преди да се разрасне. Нападателят, чието име не бе оповестено, бе заловен от полицията. Нуман Куртулмущ отбеляза, че в жилищните етажи над джамията живеят три семейства и че в последния момент е била предотвратена една катастрофа. Той каза че от 2001 година насам в Европа са били подпалени общо 300 джамии и отбеляза че ислямофобията е престъпление срещу човечеството. Нуман Курнулмуш разговаря и с представители на турската общност в град Дортмунд и поиска от турските граждани живеещи в чужбина да гласуват на общите парламентарни избори на 7-ми юни.trt

понеделник, 13 април 2015 г.

Бомба в самолет на "Джърмън уингс"


Бомба в самолет на "Джърмън уингс" 

Неделя, 12 Април 2015




Полетът от Кьолн до Милано бе спрян

Самолет на германската авиокомпания „Джърмън уингс“ не излетя от Кьолн заради съобщение за заложена бомба, съобщи вестник "Кьолн експрес". По данни на изданието става дума за полет 4U826 от Кьолн до Милано.
Сигналът е бил получен в местната полиция. Авиодиспечерите незабавно са се свързали с пилотите, които са прекъснали предварителната подготовка за излитане и пътниците и екипажа са напуснали самолета. В момента компетентните служби извършват оглед на машината.
„Джърмън уингс“ прави всичко възможно пътниците възможно най-бързо да получат алтернативна възможност да излетят и поднася своите извинения за причиненото безпокойство“, се казва в изявление на компанията.
Припомняме, че пътнически самолет А320 на "Джърмън уингс" се разби на 24 март на път от Барселона за Дюселдорф в югоизточната част на Франция. Инцидентът е станал в 10,53 минути местно време на 1800 метра височина.
На борда имаше 150 пътници – 144 пътници и 6 души от екипажа. По-голяма част от жертвите са испанци и германци. Според френските власти на борда на A320 е имало и граждани на Аржентина, Австралия, Белгия, Великобритания, Дания, Казахстан, Колумбия, Мексико, САЩ и Япония.

http://german0link.nibblebit.com/

сряда, 8 април 2015 г.

Самолет на "Луфтханза" извърши аварийно кацане във Франкфурт

Самолет на "Луфтханза" извърши аварийно кацане във Франкфурт





Самолет на германската авиокомпания "Луфтханза" беше принуден да се върне на международното летище във Франкфурт и да извърши аварийно кацане заради проблем с един от клапаните на крилете, съобщи ТАСС.
Представител на авиокомпанията каза, че няма пострадали. По думите му самолетът А380 с 366 пътници трябвало да стигне от Франкфурт до Маями.
"След излитането е възникнал проблем с един от клапаните, които се намират на крилете", каза той. "Впоследствие самолетът е бил върнат и успешно е кацнал във Франкфурт", заяви служителят.
По думите му на пътниците ще бъде предложен друг самолет, с който да продължат пътуването си.
По-рано днес пътнически самолет на авиокомпания "Търкиш еърлайнс" извърши извънредно кацане в Нюрнберг. Според летищните власти никой не е пострадал.
Източник: БТА

неделя, 5 април 2015 г.

Франция прекрати издирването на телата на жертвите от самолета на "Джърмануингс"

Франция прекрати издирването на телата на жертвите от самолета на "Джърмануингс"


Френските следователи прекратиха операцията по издирване на тела на мястото на катастрофата на самолета на "Джърмануингс" в Алпите, предаде БНР. Събрани са 150 ДНК проби, които ще бъдат анализирани в следващите няколко седмици. Самолетът на германската авиокомпания, собственост на "Луфтханза", се разби на 24 март, на борба му пътуваха 150 души. Продължава събирането на багажа и личните вещи на загиналите. "Луфтханза" е наела специализирана фирма, която ще започне отстраняване на отломките от самолета от района на катастрофата до две седмици. Разследването на причините за катастрофата засега установи, че вторият пилот Андреас Лубиц най-вероятно умишлено е разбил машината.

Самолет на Germanwings е бил отклонен заради изтичане на масло







Самолет на Germanwings е бил отклонен заради изтичане на масло

Самолет на Germanwings  ("Джърмануингс"), изпълняващ полет от Кьолн за Венеция, бе отклонен и се приземи в Щутгарт заради изтичане на машинно масло, се казва в изявление на авиокомпанията, цитирано от Франс прес и Ройтерс.

В самолета Еърбъс А319 е имало 123 пътници и петима членове екипаж. При засичане на проблема пилотът е изключил един от двигателите и се е приземил в Щутгарт.

"Това е стандартна процедура за безопасност, а не аварийно кацане. Пътниците са напуснали самолета нормално", подчерта компанията и добави, че машината се проверява от техници.

Пътниците ще бъдат превозени по-късно до Венеция с друг полет.

На 24 март самолет Еърбъс А320 на "Джърмануингс" се разби във Френските Алпи и загинаха всичките 150 души на борда.

По първоначални данни от разследването германският втори пилот Андреас Лубиц нарочно е разбил самолета в планината.