Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

сряда, 28 август 2013 г.

ПРОВОКАЦИЯ ! НАГЛА НАМЕСА НА ГЕРМАНИЯ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ТУРЦИЯ: Награда за "Стоящия човек" от Таксим

Награда за "Стоящия човек" от Таксим



В Германия готвят престижно отличие за истанбулския артист, станал известен като "Стоящия човек" от протестите на площад "Таксим". Очаква се в началото на септември Ердем Гюндюз да получи награда на медиите, свързана със защитата на човешките права. Миналата година тя беше връчена на президента на Европейската централна банка Марио Драги.
34-годишният танцьор и хореограф Ердем Гюндюз стана един от символите на масовите протести в Турция срещу управлението на премиера Ердоган. Той стоя часове наред неподвижен, с поглед, вперен в площад "Таксим", и показа нова форма на мирен протест. Гюндюз застана на площада на 17 юни - два дни, след като полицията прогони със сила демонстрантите от парка Гези. Артистът показа, че мирната съпротива действа и намери последователи в целия свят, поясни журито, което присъжда наградата. Оръжието на тази съпротива се нарича креативност. Нейните черти са смелост и издръжливост, изтъкна председателят Ян Якобс. Очаква се наградата да бъде връчена на 5 септември в Потсдам.

Автор: Фани Аронова  бнт


http://germany-merkel.tumblr.com/  

.



Рекламират “Мерцедес” с прегазен Хитлер (ВИДЕО) !

Рекламират “Мерцедес” с прегазен Хитлер (ВИДЕО) !

http://germany-merkel.tumblr.com/  

.


четвъртък, 15 август 2013 г.

Сбогом: Praktiker затваря 51 филиала в Германия

Praktiker затваря 51 филиала в Германия

Изпадналата в несъстоятелност верига магазини от типа “Направи си сам” Praktiker започва тотална разпродажба в 51 магазина в Германия. Стоките ще се продават на специални цени, докато обектите бъдат изпразнени, не по-късно от края на октомври, съобщи администраторът по процедурата по несъстоятелност Кристофър Сийгън, цитиран от DPA. Магазините Praktiker в Германия са 168. В другите филиали на Praktiker продажбите ще продължават както досега. 2500 служители няма да бъдат съкращавани. “Тези 51 магазина нямат бъдеще под шапката на Praktiker и Max Bahr”, казва Сийгън. “Един празен магазин е много по-интересен за инвеститорите в други сектори”, допълна той. Има шанс магазините да бъдат продадени заедно със служителите. Сийгън вече е получил и няколко оферти. Какво ще се случи с другите обекти на Praktiker Group още не е ясно. Различни инвеститори вече са заявили интерес към цялата група или към части от нея. Според управителя на Praktiker за България Райнер Витка магазини у нас са регистрирани като независимо дружество и проблемите няма да ги засегнат.

http://germany-merkel.tumblr.com/  
.

вторник, 13 август 2013 г.

БЕКИР БОЗДАГ ОСЪДИ ДЕЙСТВИЯТА НА ГЕРМАНСКИТЕ ПОЛИЦАИ…

Вице-премиерът Бекир Боздаг заяви че осъждат германските полицаи малтретирали турски гражданин…

Бекир Боздаг осъди действията на германските полицаи...
Изпратена 8/13/2013 1:22:22 PM UTC
Обновена 8/13/2013 1:22:22 PM UTC
Вице-премиерът на Турция Бекир Боздаг заяви че осъжда малтретирането на турския гражданин Яшар Албайрак от германски полицаи на летището на Кьолн в Германия и подчерта че ще следят отблизо действията на германските власти по въпроса и се надяват че германските полицаи нарушили законите ще бъдат наказани.
Турският граждани Яшар Албайрак бе малтретиран от полицаите на летището на Кьолн и бе получил рани в резултат на противозаконните действия на германските полицаи.
(Source: trtbulgarian.com)

http://anti-merkel.tumblr.com/
. http://germany-merkel.tumblr.com/
.

 

Лицемерните,крокодилски сълзи на радио "Дойче веле" !

И ... лицемерните,крокодилски сълзи на радио "Дойче веле":

понеделник, 5 август 2013 г.

Турция: Председателят на парламентарната конституционна комисия счита, че Германия е замесена в масовите протести в страната


05 август 2013 | 09:11 | Агенция "Фокус"

Начало / Турция
Одрин. Председателят на парламентарната конституционна комисия и депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Бурхан Кузу заподозря Германия в подстрекаване на масовите протести в Турция, стартирали с палатковия лагер в парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул, информира телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк . По време на партийна обиколка в провинция Одрин депутатът от ПСР обърна внимание, че новостроящото се трето летище край Истанбул ще бъде едно от трите най-големи аерогари в света и оставя на втори, дори и на трети план летище Франкфурт, а това „няма как да не дразни” Германия. „При това положение Германия например е силно замесена и има голямо участие в провокирането на масовите протести, заедно с чуждите агенти. Пазарната информация потвърждава това. И други страни продължават да действат по същия начин. Понеже не желаят една развиваща се Турция в техния регион.”, посочи още Бурхан Кузу, цитиран от телевизионния канал Си Ен Ен Тюрк.
.
http://germany-merkel.tumblr.com/
.


петък, 2 август 2013 г.

Хитлер е бил от Ротшилд (от Дейвид Айк)

Холивуд слугувал на Хитлер

02.08.2013 
Снимка: sxc.hu photo of Холивуд слугувал на Хитлер
21.03.2013 
През 30-те години на миналия век Холивуд е наистина фабрика за мечти. На 9 септември на пазара ще се появи книгата на Бен Урванд “The Collaboration: Hollywood`s Pact with Hitler" (Harvard University Press), разкриваща другата страна на илюзията - грозното съглашателство между "добрите" филмови компании и техните нацистки спонсори.
Оказва се, че в името на бизнеса "демократичен" Холивуд е позволявал на нацистки цензори да преработват сценарии, били са спирани филми, а високопоставен служител на Метро Голдуин Майерс е бил принуден да се разведе със съпругата си, която била еврейка. Всичко това може да бъде прочетено в броя на сп. The Hollywood Reporter, който ще се появи на пазара на 9 август, пише БГНЕС.
Бен Урванд си е направил труда да се запознае с достатъчно архивни документи, съхранявани в САЩ и ФРГ. От тях става ясно, че в десетилетието, предхождащо Втората световна война, между американските филмови студиа и столицата на кафявата чума – Берлин, се е водила усилена кореспонденция. И в нея основната дума е била “collaboration" (сътрудничество), което звучи на немски като Zusammenarbeit (съвместна работа). В самата дума няма нищо лошо, но когато я разположим във времето и пространството и иде реч за контакти между Холивуд и Хитлеровата управа, нещата не изглеждат много чисти.
Нацистите поставят ултиматум – ще забранят прожектирането на американски филми в германските кина (250 на година), ако Холивуд не им сътрудничи. Преди Първата световна война германският филмов пазар е втори по обем в света. Въпреки Голямата депресия продавачите на мечти в Холивуд вярват, че той ще се възстанови. И ако Берлин наложи вето на тяхната продукция, те няма да могат да се възстановят позициите си в Германия. И се започва "ползотворно сътрудничество".
От "На западния фронт нищо ново" (1930) на Юнивърсъл пикчърс всички последващи филми на Холивуд, засягащи Германия минават през одобрението на германски представители. И ако те възразяват срещу сцени или съдържание на диалози, които представят германците в лоша светлина, или има критика срещу нацистите, или пък е наблегнато на малтретирането на евреи, демократите от Холивуд променят версията, която ще се появи на екран.
Но не става дума само за цензуриране. Заради намесата на Берлин цели проекти, критично отразяващи възхода на Адолф Хитлер във властта, биват зачертавани. Поради което в Холивуд не е произведен нито един антинацистки филм до 1940 г.?! Хитлер е бил вманиачен от пропагандната мощ на киното и нацистите са правели усилено реклама на филми като появилата се през 1937 г. лента Captains Courageous. Тя е била възприемана в Берлин като възхвала на арийските ценности.
Историците са наясно, че американски компании като IBM и General Motors не са свенили да въртят бизнес с нацистка Германия в края на 30-те години на миналия век. Но влиянието на Третия райх върху уж свободния Холивуд оставя неприятен привкус.
Примерът с "На Западния фронт нищо ново" е уникален. В петък, 5 декември 1930 г., е първата прожекция на филма в Берлин. Ужасяващата история от Първата световна война показва как германците са разгромени. По това време нацистите вече са увеличили парламентарното си представителство в Райхстага от 12 на 107 депутати. 300 техни високопоставени активисти отиват на премиерата. И гледат с ужас, как германските войски отстъпват пред французите. Публиката избухва: "Това е унижение, как може такъв филм да бъде направен в Америка". Прожекцията на филма е прекратена. Йозеф Гьобелс произнася реч от балкона на кинотеатъра, в която коментира съдържанието на филма като опит за разрушаване на германския имидж. Подчинените му щурмоваци бързо се организират и… пускат мишки в кинотеатъра, което предизвиква истинска паника.
На 11 декември върховните цензури на Германия излизат със заключение – филмът е неподходящ и обижда цяло поколение германци, страдали по време на Първата световна война. Официозът на Гьобелс "Фьолкишер беобахтер" ликува: "Победихме! На колене са!". В Холивуд президентът на Юнивърсъл пикчърс Карл Лемле е притеснен. Служител на компанията казва, че планираните сериозни печалби в Германия няма да се състоят, след като "На Западния фронт нищо ново" е забранен. И през август 1931 г. Лембле предлага сериозно рецензирана версия на лентата на германското външно министерство. Берлин дава зелена светлина при условие, че Лемле ще наложи излъчването именно на "добрата" версия на филма по цял свят. Което и става.
източник
.
ОБВИНИХА ХОЛИВУД В КОЛАБОРАЦИОНИЗЪМ С ХИТЛЕР

 
Американският историк Бен Урванд твърди, че холивудските киностудии през 30-те години на ХХ век са си сътрудничели тясно с режима на Хитлер. За това историкът разказва в книгата си „Колаборационизмът: Холивудският пакт с Хитлер” ("The Collaboration: Hollywood’s Pact With Hitler"), която предстои да бъде публикувана през есента на 2013 от издателство Harvard University Press.

За широкото сътрудничество на Холивуд с нацистите, с цел защита на интересите им на немския кинопазар се знаеше и досега, но сега историкът разказва как кинокомпаниите са общували и пряко с Хитлер. Така например студията 20th-Century Fox се обърнала към Хитлер с молба да изрази мнението си за американски филми в които се използва обръщението “Heil Hitler!". Фюрерът изразил мнение, че това обръщение не е необходимо да присъства във филмите.

Главният упрек на Бен Урванд е, че „ холивудските студии без всякаква съпротива се подчинявали на нацистите в областта на цензурата. Те се оказаха прекалено послушни и правеха филми, по начин който бе най-подходящ за националсоциалистическата пропаганда.”
Бен Урванд даже твърди в книгата си, че тези фирми ” дори помогали финансирането на немското въоръжаване”.

Заради искания на нацистите са били спрени поне 20 филми, в много други са били изрязани сцени, а в Лос Анджелиз даже пристигали нацистки цензори….

Някои американски историци смятат, че терминът “collaboration", изнесен в заглавието на книгата, е неуместен. По-уместно било определението „сътрудничество”.

КНИГИ NEWS
.
http://germany-merkel.tumblr.com/
.