Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

неделя, 31 юли 2011 г.

Ангела Меркел ПОДСТРЕКАТЕЛ на случилото се в Осло,Норвегия

"Вашингтон таймс”: Нападенията в Осло предизвикаха дебат за мултикултурализма в Европа

31 юли 2011

Берлин. Европейците обсъждат имиграцията и мултикултурализма с нова настойчивост, след избиването на 77 души в Осло, жертви на масов убиец искал да започне кръстоносен поход срещу исляма, пише вестник “Вашингтон таймс”.
Андерш Брайвик, признаващ за убийствата, но отказал да се признае за виновен пред съда, каза, че мултикултурализмът разрушава Европа.

Германският канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън казаха през февруари, че тази политика се е провалила.


Какво повече, антиимигрантски и антиислямски движения влязоха в парламентите в цяла Европа, докато страни като Франция и Белгия забраниха ислямските атрибути, като бурка, забрадка и фередже, което е предизвикателство срещи европейската идея за либерално, толерантно общество.
Има липса на отворен и честен дебат за имиграцията, и би било погрешно този човек и неговото недоволство от имиграцията да бъдат отхвърлени като принадлежащи към периферията на обществото”, казва експерт от международен институт за икономически анализи.

иаф / Germany link

събота, 30 юли 2011 г.

Обиск на 21 апартамента и къщи на крайно-десни екстремисти в германската провинция Баден Вюртемберг

ОПЕРАЦИИ В ГЕРМАНИЯ...

При обиска на 21 апартамента и къщи на крайно-десни екстремисти в германската провинция Баден Вюртемберг бяха иззети голям брой оръжие и боеприпаси.

Изпратена 29.07.2011 13:04:14 UTC

Обновена 29.07.2011 13:04:14 UTC

При обиска на 21 апартамента и къщи на крайно-десни екстремисти в германската провинция Баден Вюртемберг бяха иззети голям брой оръжие и боеприпаси.

В рамките на операцията проведена със заповедта издадена от прокуратурата на Щутгард бяха задържани 18 души на възраст между 17 и 49 години следени от дълго време насам.

Съобщено бе, че въпросните лица са имали за цел пропъждането от страната на чужденците възползвайки се от различни методи.

От друга страна стана ясно, че манифестът на норвежкия убиец Андерс Брейвик е бил изпратен по електронните пощи в Германия.

Германските компетентни лица съобщиха, че пороучват електронните пощи, а министърът на вътрешните работи каза, че трябва да бъдат внимателни срещу вероятността от провеждането в Германия на нападения подобни на тези в Норвегия.

РГТ / Germany link

петък, 29 юли 2011 г.

Безработицата в Германия расте

Безработицата в Германия расте

29 юли 2011

Берлин, Германия /КРОСС/ Безработицата в Германия бележи лек ръст от седем процента в сравнение с 6,95 на сто регистрирани през юни.

Според Агенцията по заетостта увеличението се дължи на специфичните условия на пазара на труда през лятото, предаде "Франс прес", цитиран от "Кайгана".

В края на всяка учебна година ученици се регистрират като безработни, като в същото време на пазара на труда това е периода на лятната пауза, когато изтичат някои договори и работодателите изчакват до септември, за да обяват нови работни места.

Броят на безработните през юли се е увеличил с 46, 000 на месечна база, достигайки 2, 9 милиона души.

Germany link

четвъртък, 28 юли 2011 г.

ДОЛНИ,МРЪСНИ БОКЛУЦИ ОТ ВИВАКОМ


ДОЛНИ,МРЪСНИ БОКЛУЦИ ОТ ВИВАКОМ !

Безработицата в Германия се е повишила през юли

Безработицата в Германия се е повишила през юли

28 юли 2011

Берлин. Безработицата в Германия леко се е повишила през месец юли до 7%, сочат данните на федералната агенция по заетостта, предаде АФП.
Броят на хората без работа се е повишил с 46 000 между юни и юли.
През миналия месец нивото на безработицата е било 6,9%. Според последните данни в момента броят на безработните е 2,93 милиона души.

иаф / Germany link

сряда, 27 юли 2011 г.

Инфлацията в Германия, най-голямата европейска икономика, е ускорила темпото си до 2,4 % през месец юли

Официалната германска инфлация е достигнала 2,4 % през месец юли

27 юли 2011

Франкфурт. Инфлацията в Германия, най-голямата европейска икономика, е ускорила темпото си до 2,4 % през месец юли, леко надхвърляйки очакванията на анализаторите, сочат предварителните данни на германската национална статистическа агенция, предаде АФП.
През юни инфалцията в Германия е била 2,3 %, като проучване на Дау Джоунс показва, че анализаторите са очаквали същата цифра и за месец юли.
На месечна база, потребителските цени са скочили с 0,4 % през юли, съобщават още от Дестатис, което е по-бързо увеличение от ръста от 0,1 %, регистриран през юни.

иаф / BgTimes.Net

вторник, 26 юли 2011 г.

Супермишки плъзнаха из Германия

Учените гадаят над феномена на гризача супермен

Супермишки плъзнаха из Германия

Никаква отрова не лови хибрида мутант

Интернет

Новите мишки са резистентни към всички познати.

26.07.2011

Отровата може и да не лови новите мутанти, но котките остават като изход от ситуацията, припомнят учените.
В Германия се появиха супермишки, хибрид между местна и алжирска порода, които не могат да бъдат ликвидирани с познатите отрови за дератизация, пише сайтът на научния телевизионен канал "Дискавъри".

Откритието на германския учен Михаел Кон показва, че хибридизацията може да протече по естествен начин в природата, след като

намесата на човека е стимулирала този процес

Новата домашна мишка беше наречена "изродена" и тя се оказа непробиваема от варфарина, леталното вещество, което най-често се използва в отровата за мишки.

Кон се натъкнал съвсем случайно на гризача супермен. Фирма за дератизация била повикана от собствениците на пекарна, които си имали непрекъснати разправии с мишките в мазето. Но след старателна дератизация и третиране на помещенията с пестициди от класа на бромадиолона, една особено поразяваща разновидност на варфарина, популацията останала абсолютно невредима. Тогава взели няколко мишки и ги дали за изследване в лабораторията на Кон

Той подложил образците на генетичен анализ и установил, че ДНК на германската супермишка била идентична с тази на алжирски вид, който преди време развил имунитет към варфарина посредством тъй наречените "точкови мутации".

Този процес се характеризира с адаптирането на гените

чрез спонтанни мутации по време на копирането на ДНК.

Учените считат, че алжирската мишка постигнала тази мутация като противодействие на бедната на витамин К диета. Генът, който прави тези гризачи резистентни на варфарина, управлява и нивата витамин К в организма. Благодарение на човешката дейност алжирски мишки са попаднали в Германия и при кръстосването им с местните породи се получил резистентният вид. Този процес учените наричат хоризонтален генен трансфер и обикновено се наблюдава при микробите.

Кон заяви по повод откритието си: "Ние уловихме еволюцията в действие!". Учените предполагат, че непрофесионалното и широкоразпространено използване на пестицидите са причината гризачите да са развили резистентност към най-прилаганите отрови.
.
Наблюдаваха най-голямата звездна структура

britannica.com
Телескопът Канада-Франция-Хавай.
Астрономи наблюдаваха слабо светещи нишки от материя, които досега са останали незабелязани и бяха открити с камера на телескопа Канада-Франция-Хавай, съобщи сп. "Сианс е авнир".

Те формират две големи опашки от едната и от другата страна на галактиката NGC 5557 и се простират върху разстояние над 1 милион светлинни години, което е над 10 пъти по-голямо от диаметъра на Млечния път.

Става въпрос за най-голямата звездна структура, откривана някога.

NGC 5557 всъщност е двойна елиптична галактика, сформирана от сливането на две големи спирални галактики преди едва 1-3 милиарда години. По време на това сливане част от материята на двете галактики е била изхвърлена и са се образували звездни останки. Тези нишки от материя са се сформирали посредством гравитационен механизъм, сходен с океанските приливи и отливи.

Астрономите са насочили наблюденията си към стотина други близки елиптични галактики. Ако резултатите от наблюденията върху първите две галактики се потвърдят и се окаже, че тези звездни структури са често срещани, стандартният модел за образуването на елиптичните галактики ще бъде поставен под въпрос.
.
Човешката походка е възникнала преди около 4 млн. години


Учените са установили, че австралопитеците са ходили на два крака с напълно изправен гръб, а не приведени, както се смяташе доскоро. Британски учени от университетите в Ливърпул, Манчестъра и Борнмут са установили, че далечните предци на човека още преди 3,7 милиона години са ходили като съвременните хора, съобщи сп. Journal of the Royal Society Interface. Доскоро се смяташе, че човешката походка се е появила близо два милиона години по-късно - преди около 1,9 милиона години. В рамките на изследването са анализирани 11 следи, открити в Танзания, край гр. Лаетоли, през 70-те години на миналия век. Смята се, че те са оставени от австралопитеци - от Australopithecus afarensis и са най-древните от известните на науката.

С помощта на компютърна томография учените са създали подробни триизмерни модели на всичките следи. След това са ги сравнили с процеса на формиране на следите на съвременния човек и на маймуните.

Учените са установили, че австралопитеците са ходили на два крака с напълно изправен гръб, а не приведени, както се смяташе доскоро. Опирали са се преди всичко на предната част на крака, което много повече прилича на начина на ходене на съвременните хора и коренно се различава от този на шимпанзетата и другите маймуни. Традиционно се смята, че при ходенето на човека извивката на костите в централната част на ходилото допира земята, оставяйки характерен отпечатък.

Анализът, извършен от изследователите, показва, че това не е задължително условие. Според Робин Кромптън, един от авторите на изследването, "походката на много съвременни хора е много по-близка до маймунската, отколкото е била при нашите предци".

Използвайки компютърно моделиране, учените са установили, че A. afarensis са ходили практически с право стъпало, опирайки се при вървежа на палеца. А физически предците на съвременните хора значително са се различавали от нас. Те са били с къси крака и дълъг торс, за разлика от съвременните хора, които са с дълги крака и по-къс торс.
.
Откриха нова частица

oleg.ucsd.edu
Контролната зала на лабораторията "Ферми".
Физици от лабораторията "Ферми" в района на Чикаго оповестиха, че са открили нова частица, която е тежък "роднина" на неутрона, съобщи Сайънс дейли. Те я кръстиха неутрална кси-суб-би.

Съществуването й бе предсказано от Стандартния модел на елементарните частици. Съставена е от три кварка - странен, горен и долен кварк, се казва в комюнике на лабораторията.

Неутралната кси-суб-би е в "периодичната таблица" на барионите - частици, сформирани от три кварка. Най-често срещаните примери са протонът с два горни кварка и долен кварк и неутронът с два долни кварка и горен кварк.

С усъвършенстваните си детектори на частици и трилионните сблъсъци между протони и антипротони колайдерът на частици Теватрон в лабораторията "Ферми" бе замесен в откриването на почти всички т.нар. долни бариони.

След като е създадена в резултат на сблъсък между частици, неутралната кси-суб-би преодолява само част от милиметъра, преди да се разпадне на по-малки частици, а след това и на още по-малки частици.

Физиците изследват тази каскада от разпадания, за да идентифицират първоначалната частица.

в мо / Germany link

понеделник, 25 юли 2011 г.

Шестима открити мъртви в жилище в Берлин

Шестима открити мъртви в жилище в Берлин

понеделник, 25 юли 2011

Берлин

Телата на шестима души са открити в жилище в Берлин, съобщава електронното издание на вестник „Рейн цайтунг”.

По данни на полицията намерени са телата на 27-годишна жена и на 40-годишен мъж, както и на четири деца на възраст между една и шест години.

До момента няма информация дали става дума за убийство.

АСН / Germany link

събота, 23 юли 2011 г.

Християнските и юдейски ценности на Меркел:ХРИСТИЯНСКИ ТЕРОРИСТ ИЗБИ 91 ЧОВЕКА в Осло,Норвегия

Християнският терорист,избил 91 човека в Осло,Норвегия / Ал Джазира ТВ


Безсрамницата Ангела Меркел - показа си увисналите цици,а сега и дъртата катерица ли ще си извади ?


In Pictures - Norway attacks by timesbg

сряда, 20 юли 2011 г.

„Ведомости”: Германия е главната спирачка за въвеждане на безвизов режим между Русия и ЕС

„Ведомости”: Германия е главната спирачка за въвеждане на безвизов режим между Русия и ЕС

20 юли 2011

Хановер. Германия остава една от главните спирачки за въвеждането на безвизов режим между ЕС и Русия, призна германският канцлер Ангела Меркел по време на междудържавната консултация в Хановер във вторник. Европейски дипломати и преди са посочвали противопоставянето на германското вътрешно министерство.
Във вторник Меркел обеща да осигури напредък по визовия въпрос. С руския президент Дмитрий Медведев се договориха да съставят поетапен план, чрез който гражданите на двете страни да могат да получат многократни и дългосрочни визи, пише в-к „Ведомости”.

иаф / Germany link

понеделник, 18 юли 2011 г.

Германия спешно търси специалисти от чужбина (Да се хване на работа голоцоцестата дъртофелница Меркел,нали гонеше чужденците от Германия)

Германия спешно търси специалисти от чужбина

:::


Безсрамницата Ангела Меркел - показа си увисналите цици,а сега и дъртата катерица ли ще си извади ?

:::

Автор: Татяна Минчева - кор. на БНР в Германия

Германия спешно търси хиляди специалисти от чужбина. Eксперти проучват пазара на труда в няколко държави, сред които и България. Директорът на агенцията по заетостта Моника Фанхаген заяви, че сe търсят само за високо квалифицирани специалисти. Берлин възнамерява да запълни недостига от работна сила във високите технологии от Португалия, където има много безработни инженери. От Испания ще бъдат поканени медицински сестри, а от Гърция - лекари. Инжинери и лекари могат да бъдат привлечени и от България, Хърватска и Полша.

Според федералната агенция по заетостта в Германия има недостиг от 150 хиляди висококвалифицирани специалисти и страната е готова да приеме работна сила от Източна Европа, дори ако кандидатите за работа не владеят немски, а само английски език.

бнр / Germany link

Германия ражда само уроди и боклуци:Арестуваха свещеник педофил

Арестуваха свещеник педофил

понеделник, 18 юли 2011

Берлин

Пореден педофилски скандал в Германия. Католически свещеник бе арестуван в град Брауншвайг заради сексуално посегателство срещу дете, предаде БТА.

В полицията свещеникът признал, че обвиненията срещу него са основателни, се посочва в съобщение, поместено на интернет страницата на местната полиция.

Според Ройтерс католическата църква в Германия бе най-силно засегната от поредицата скандали заради сексуални посегателства от страна на свещеници, залели Европа миналата година.

Свещеникът бил арестуван след като бил официално обвинен от майката на пострадалото дете. Разследването срещу свещеника започнало в началото на юли.

Само миналата година 140 хиляди германци са напуснали католическата църква, което е с 40 на сто повече в сравнение с предходната.

През 2010 г. броят на хората, отказали се от католическата църква, за пръв път надхвърлил броя на отказалите се от основните протестантски църкви в страната.

Основна причина за тази тенденция са разкритията за сексуални посегателства на свещеници срещу деца в продължение на десетилетия.

През септември папа Бенедикт Шестнайсети, който е германец по рождение, ще посети родната си страна. Той ще произнесе реч пред Бундестага и ще посети градовете Ерфурт и Фрайбург.

АСН / Germany link

Кол обвинява Меркел, че унищожава Европа

Кол обвинява Меркел, че унищожава Европа

Хелмут Кол не е доволен от някогашното си протеже Ангела Меркел. Бившият германски канцлер споделил пред приятел, че европейската политика на наследничката му е "много опасна".

"Тя съсипва моята Европа", казал Кол на близък, посетил го в дома му, писа сп. "Шпигел", цитирано от "Локал" в неделя. Кол имал предвид позицията на Меркел в кризата в еврозоната. Кол е един от създателите и активните радетели за еврото и за съвременна обединена Европа.

И други видни членове на Християндемократическия съюз (ХДС) също критикуват лидерката, отбелязва електронното издание "Локал". Фолкер Буфиер, премиер на провинция Хесен и зам.-председател на ХДС, заяви неотдавна, че канцлерката е на път да унищожи проевропейското наследство на партията. "Европа е политически проект. Това е изключително важно, за да се оставя в ръцете на рейтинговите агенции", заяви той пред "Шпигел". "Последното нещо, което страна износител като Германия може да си позволи, е едно евроскептично население", добавя Курт Лаук, шеф на икономическия съвет на ХДС.

Вестник "Сега" / Germany link

вторник, 5 юли 2011 г.

Есплоататорска и фашистка Германия на Меркел през 21 век

Култура и общество | 05.07.2011

Измамени и гладни: български гурбетчии в Германия

Тежък труд без пари

Тежък труд без пари

Десетки хиляди българи пристигат в Германия с надеждата за по-добър живот. Повечето обаче имат шансове само за работа на черно, което ги превръща в обект на безмилостна експлоатация, оставаща скрита за повечето германци.

В ранни зори на един от площадите в Хамбург се събират мъже с изтъркани якета и евтини найлонови торбички. Това са работници от България и Румъния. Надеждата им е, че някой ще ги вземе на работа, за да изкарат малко пари на черно.

И действително - една кола спира. Няколко от късметлиите се качват. В колата става бързо ясно, кой диктува положението - работодателят. По пет евро на час - толкова е тарифата. Пари, за които никой друг в Германия не би се съгласил да извършва тежък физически труд. Затова и се работи нелегално - най-вече по строежи.

Полицаи проверяват чужди работници


Полицаи проверяват чужди работници

В устата на вълка

"Често се качваме в колите със страх , без да знаем дали изобщо ще ни платят по-късно", казва един от работниците. Някои от тях са регистрирали дори еднолични фирми, т.е. престоят им в Германия, формално погледнато, е легален. Друг е въпросът, че част от тези фирми също са фиктивни. Никой от работодателите, които ги наемат, не сключва обаче с тях легален договор.

"Доверихме се на германските закони, дойдохме тук и попаднахме в устата на вълка. Дължат ни много пари за изработен труд", оплаква се българин, който има официално регистрирана фирма. Това е кръговрат от безработица и измами. От една страна - гладни чужденци, от друга - германски работодатели, използващи безогледно този факт. Често се стига до скандали помежду им.

Някои от чуждите наемни работници спят по цели седмици в колите си. И никоя германска институция не се чувства отговорна за тях. Маркус Шрайбер от общинската управа в Хамбург обяснява: "Ние отговаряме само за регистрацията на фирмите."

Разпределението на правомощията между отделните служби и власти обаче оставя и вакууми. В един от тях съществува българинът Иван, който живее на 16 квадратни метра със сестра си, зет си и племенника си. Взели са стаята под наем от друг наемател - за цели 350 евро на месец.

Престъпление има - отговорни обаче няма

Иван показва документа за това, че е регистрирал фирма. Досега обаче не му е донесъл късмет. Разбира се, че му се иска да работи като всички останали граждани на ЕС - легално. Сега обаче най-много му се иска да си получи парите, които е заработил. Той не е единственият с подобна съдба.

И други наемни работници показват документи за фирми, старателно попълнени от тях списъци с изработени часове, но изработени "на черно" - без легален договор. Работодателите им оставят обикновено само малките си имена и мобилен телефон за връзка.

Борбата срещу нелегалната работа не се е увенчала с особен успех


Борбата срещу нелегалната работа не се е увенчала с особен успех

Иван и племенникът му си търсят от подобни "началници" общо 8 хиляди евро - неплатени надници и то за тежък физически труд на един от строежите в Хамбург. Шефът на фирмата отказва интервю, заявявайки че нито един българин не е бил пряко нает от него. Да, вярно е, че българите не са наемани лично от него, а от друга фирма. Но тази фирма също работи за него. Така германските фирми печелят на гърба на гладните източноевропейци. Синдикалистът Петер Бреме се възмущава:

"Най-лошото е, че това са граждани на ЕС с регистрирани фирми, които обаче нямат възможност да сключат нормални трудово-правни отношения и затова биват мамени от работодателите си", казва той и обещава помощ. Въпреки всичко българските наемни работници са всяка сутрин на Хамбургския площад, разпънати между надеждата и робията в богата Германия.

Автор: А. Хилмер, М. Липчева, Редактор: Б. Узунова


дв / Germany link

понеделник, 4 юли 2011 г.

Подигравка:Световен фестивал на културите в Берлин

"Християнските и юдейски ценности" на германската канцлерка Меркел - НАТО ВЪЗДУШЕН УДАР НА 29 МАЙ 2011 Г. УБИ 14 ЖЕНИ И ДЕЦА В АФГАНИСТАН ! !

Започна Световният фестивал на културите в Берлин

Автор: Татяна Минчева - кор. на БНР в Германия

Олимпийският стадион в Берлин е домакин на Световния фестивал на културите, в който участват представители на 151 страни. Рекорден брой зрители - над 70 хиляди, имат възможност да се докоснат до историята, бита и обичаите на различните народи. Фестивалът е уважен от много политически фигури, сред които и бившият председател на Европейската комисия Жак Сантер.

След шествие на всички участници програмата предвижда медитация за мир, занимание по йога и изпълнение на химна на Европа. Посетителите ще могат да опитат ястия от всички краища на планетата. 2000 китаристи, 30 пианисти и 3000 певци ще изнесат уникален концерт, който ще мине под мотото "За мир, хармония и живот без насилие и войни".

BgTimes.Net / Germany link

събота, 2 юли 2011 г.

Немската Ешерихия коли вече и в Гърция

Намериха месо с Е-коли в северна Гърция

02 юли 2011


Солун, Гърция /КРОСС/ Замразени месни продукти от Германия, заразени с патогенната бактерия E-коли O157, откриха при проверки в Северна Гърция. Става въпрос за замразен продукт от говежда кайма и замразени пикантни кюфтета от говеждо месо, разпространявани от компанията популярна немска верига за по-евтини храни, пише GRReporter.
Председателят на Агенцията за контрол на храните Йоргос Нихас заяви, че бактерията, открита в продуктите, не е същата като тази, която бе открита в други европейски страни, но също е опасна". Освен това той добави: „Потребителите не бива да се притесняват, защото всичко това показва колко добри рефлекси има Агенцията за контрол на храните, тъй като по време на извършваните проверки на проби, взети на случаен принцип, и в сътрудничество с Центъра за контрол и превенция на болестите, извършил анализа, бе открита заразената партида и бе поискано незабавното й изтегляне от пазара".

Germany link

Немската Ешерихия коли продължава да взема жертви

Е-коли взе жертва и във Франция

02 юли 2011

БактерияПариж, Франция /КРОСС/ Опасната бактерия Ешерихия коли /Е-коли/ взе първа жертва и във Франция. 78-годишна жена от Бордо почина в местната болница от бъбречни проблеми, предизвикани именно от заразата, предаде Би Би Си. В здравното заведение има още седем пациенти, заразени с бактерията- убиец. Всички те са яли салата с кълнове от едно и също място в съседен град, където били гости на благотворително събитие.

Френските власти разследват дали кълновете идват от британска ферма, базирана в Ипсуич. Именно за нея се появиха съмнения, че може би е второ гнездо на разпространение на заразата, заедно с Германия.

Преди две седмици заразата се появи в друг френски град - Лил, където шест деца постъпиха в болница след като яли хамбургери.

Germany link

петък, 1 юли 2011 г.

Източникът на бактерията „ешерихия коли”, която отне живота на 48 души в Европа все още не е установен

ИЗТОЧНИКЪТ НА Е-КОЛИ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ИЗВЕСТЕН...

Източникът на бактерията „ешерихия коли”, която отне живота на 48 души в Европа все още не е установен.

Изпратена 30.06.2011 10:48:16 UTC

Обновена 30.06.2011 10:48:16 UTC

Източникът на бактерията „ешерихия коли”, която отне живота на 48 души в Европа все още не е установен.

Учените се съмняват, че източник на бактерията са семената от сминдух внесени от Египет.

Компетентните лица по-рано бяха съобщили, че източник на бактерията „ешерихия коли” са краставиците внасяни от Испания, а след това соевите кълнове отглеждани в Германия. Испанските краставици бяха оневинени, но съмненията относно соевите кълнове продължават.

Междувременно двама души в Швеция и Дания също са заразени с бактерията, въпреки че не са ходили в Германия.

От друга страна Русия взе решение за отмяна на забраната за внос на плодове и зеленчуци от Европа вследствие на натиска на ЕС. Русия оповести, че ще иска от Европа сертификат за всички зеленчуци и плодове които внасят.

ТРТ / Germany link