Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 30 юни 2011 г.

АУДИО:КАКВИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ПОЛУЧАВАТ В ГЪРЦИЯ И КАКВИ ИКОНОМИИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ - МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ ИЛИ СВАЛИТЕ КАТО MP - 3 - КА ТУК.

Цитат от "Дойче веле":

Приемаме хипотетично, че България се намира на прага на банкрута, и че Голямата тройка - ЕС, ЕЦБ и МВФ - искат от страната подобен на гръцкия план за икономии.

Тогава на България би й се наложило до свие драстично обществените си разходи, вкл. за труд и работна заплата, за образование и здравеопазване.


Първото, което консервативното правителство на ГЕРБ вероятно би предприело, е да обложи с по-висок данък потреблението.

Така ДДС-ставката би скочила с няколко процентни пункта - до 22 или дори до 26% - съответно при по-оптимистичен и по-песимистичен вариант.

Това би осигурило на бюджета допълнителни приходи, но пък би задушило напълно потреблението, което е двигателят на икономическия растеж.

Но това е друга тема.


край на цитата


Сравнявате несравняеми неща.


Защо не кажете,при какво ниво на доходи на гърците,сега (КЪМ ДНЕШНА ДАТА) им се налага да почнат да правят икономии?


Заплатата в Гърция от към 800 се намалява на към 600 евро.


Несравнимо е,нали?


А в България какво ще стане,ако трябва заплатата да се намали от 240 лева на 150 лева.


В Гърция има какво да се съкращава,намалява,реже.


На голия в България ще вземете опинците.


България си е свукнала на мизерия и нищо няма и не може да стане.

Ама,"Дойче веле" се е "Дойче веле" - ЛЪЖЕ,МАЖЕ И РАЗМАЗВА !


Бг Таймс,30.06.2011,16:45 ч.

Още:

Comment from Bg Times:Да,искам да станем като Гърция,господин премиер !



Снимки от "СТРАДАЩА" Гърция може да видите по-долу:

Продължава ТУК.

сряда, 29 юни 2011 г.

14-годишна старозагорка бе спасена от съдбата да проституира в Берлин

Спасиха 14-годишна от съдба на проститутка в Берлин

29.06.2011

14-годишна старозагорка бе спасена от съдбата да проституира в Берлин, след като антимафиоти арестуваха организатор на канал за трафик на жени за Западна Европа. Белезниците щракнали около китките на 28-годишния Йордан Гочев – Спидито часове преди да подкара автомобила си отново за чужбина, като този път с него трябвало да пътува и непълнолетната Т. К. При обиска в жилището на сутеньора били открити подготвени вече документи, включително съгласието на родителите на лолитката да напусне страната, като за придружител бил посочен Спидито.

Акцията стартирала след продължило близо половингодишно следене на трафиканта, който през повечето време пребивавал в немската столица. Докато българските антимафиоти слухтели около него, пристигнало и съобщение за издадена спрямо Гочев международна заповед за арест от Швейцария.

Младият мъж е привлечен като обвиняем по дело за набиране и транспортиране на лица, с цел използването им за развратни действия.

Невръстната Т. К. от няколко седмици живеела в дома на Гочев в старозагорския ромски квартал „Лозенец”, за нея се грижела майка му, която за пред съседите лансирала версията, че мургавелката ще учи в престижна немска школа по изкуствата, тъй като пеела и танцувала много добре.

в мо / Germany link

понеделник, 27 юни 2011 г.

Вносът на някои немски млечни и месни продукти е забранен в Русия

Вносът на някои немски млечни и месни продукти е забранен в Русия

Автор: Световните агенции

В Русия влиза в сила забраната за внос на някои видове месни и млечни продукти от 13 германски предприятия заради зараза с бактерия от вида Ешерихия коли.

Мярката се налага, тъй като в месо от германски месокомбинати, изнасящи стоки за Русия, са открити бактерии. Забраната засяга 10 млечни и 3 месни продукта.

Руската санитарна служба планира в понеделник да разгледа евентуалното допускане на първите партиди свежи зеленчуци от Европейския съюз, но много ограничено.

бнр / Germany link

Доживотен затвор за немски канибал, убил две деца

Доживотен затвор за немски канибал, убил две деца

Двайсет и шест годишен германец, известен като "канибала убиец", беше признат за виновен в предумишлено убийство и осъден на доживотен затвор, предаде Асошиейтед прес.

Съд в германския град Гьотинген призна Ян О., чието фамилно име не беше разкрито, съгласно германското законодателство, за виновен за убийството на 14-годишно момиче и 13-годишно момче през ноември.

Той признал, че е пил от кръвта на момичето и е ял от плътта му. Адвокатът му заяви, че обмисля да обжалва решението на съда.

бтв / Germany link

Нови три смъртни случая от Ешерихия коли в Германия

Нови три смъртни случая от Ешерихия коли в Германия

Германският център за контрол на заразните болести съобщи днес за още три смъртни случая от Ешерихия коли, с което жертвите на заразата станаха 47, предаде Асошиейтед прес.

Институтът "Роберт Кох" заяви, че досега в Германия бактерията е отнела живота на 46 души. Един човек е починал в Швеция. Има съмнения и за един смъртен случай в САЩ, който може да е свързан с Ешерихия коли.

Разпространението на заразата намалява значително през последните седмици, но броят на разболелите се хора продължава да се увеличава главно заради закъснение при съобщаването на данните.

В Германия са се разболели 3 801 души. От тях 834 души са получили усложнения, които могат да доведат до бъбречна недостатъчност. В 15 други държави са се разболели 119 души.

бтв / Germany link

неделя, 26 юни 2011 г.

Германски политик в Европейския парламент, чийто докторат беше отнет по-рано този месец заради плагиатство, подаде оставка

Германски политик подаде оставка от поста си в комисия на Европейския парламент

26 юни 2011

Берлин. Германски политик в Европейския парламент, чийто докторат беше отнет по-рано този месец заради плагиатство, подаде оставка от парламентарната разследваща комисия. Това предадоха световните агенции, позовавайки се на говорителя й.
Силвана Кох-Мерин беше под силен натиск от водещ алианс на германски научни организации да напусне поста си. Алиансът по-рано подчерта, че плагиатството на научни академични трудове наврежда на репутацията на германската наука и изследвания.
Миналия месец Кох-Мерин подаде оставката си като заместник-председател и лидер на германската Свободна демократическа партия в Европейския парламент, след като обвиненията бяха огласени.
"Силвана Кох-Мерин приема много сериозно посланието на Алианса", заяви говорителят й, като добави, че тя ще смени настоящата си работа с работа в друга комисия.
Съвет от Хайделберг по-рано откри, че 120 пасажа в дисертацията на Кох-Мерин са резултат от плагиатство.
Това е вторият подобен скандал в Германия, след като през март германският министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг подаде оставка, след като стана ясно, че е плагиатствал при изготвяне на докторската си дисертация.

иаф / Germany link

събота, 25 юни 2011 г.

Двама бразилци със съмнение за E.coli

Двама бразилци със съмнение за E.coli

Двама жители на град Кампинас, щата Сан Паулу в Бразилия, са настанени в болница с подозрение за хранително отравяне, причинено от бактерията ешерихия коли. Смъртоносният щам на E.coli уби повече от 40 души в Европа, мнозинството в Германия.

Малко преди да постъпят в болница, двамата заболели са се върнали от Германия, откъдето тръгна опасната инфекция. Министерството на здравеопазването на Бразилия предупреди гражданите на страната, посещаващи Европа и САЩ, да се въздържат консумация на сурови зеленчуци и продукти от животински произход. /РИА Новости

Рио де Жанейро / Бразилия

Germany link

Франция спря продажбата на три вида семена, след като осем души бяха хоспитализирани заради зараза с бактерията Ешерихия коли

Франция спря продажбата на три вида семена заради Ешерихия коли

Автор: Световните агенции / БТА

Франция спря продажбата на три вида семена, след като осем души бяха хоспитализирани заради зараза с бактерията Ешерихия коли.

Разследване на френската служба за конкуренцията, потребителите и борба с измамите установи, че двама от заразените са яли кълнове от рукола, синап и сминдух на училищен празник в град Бегл в Югозападна Франция.

Забраната за продажба важи за семена, разпространявани от британската компания "Томпсън енд Морган", доставчик за градински центрове в цяла Европа.

Резултатите от изследванията на двама от осемте болни са показали, че инфекцията е причинена от същия щам на бактерията, който причини смъртта на 44 души.

бнр / Germany link

Страдащи от Ешерихия коли пациенти в Бордо са заразени с германския щам на бактерията

Страдащи от Ешерихия коли пациенти в Бордо са заразени с германския щам на бактерията

25 юни 2011

Бордо. Двама души, страдащи от заразяване с Ешерихия коли във френския град Бордо, имат същия щам на опасната бактерия, предизвикал десетки смъртни случаи в Германия, съобщиха френските власти, предаде агенция Ройтерс.
От френското министерство на търговията обявиха, че са разпоредили да бъде преустановена продажбата на сминдух, синап и рукола, които според властите имат връзка със заразяването на двамата французи. Според французите заразените храни са доставени от британската компания „Томсън и Морган”.
Според изявлението на министерството връзката между заразяването и продукцията на британската фирма не е окончателно установена.

иаф / Germany link

петък, 24 юни 2011 г.

На Германия все нещо и пречи,сега на мушката са ромите от БЪлгария

Дойче веле: Роми от България и Румъния „наводниха” Германия

24 юни 2011

Скопие. След като България и Румъния станаха членки на ЕС, гражданите на тези страни могат свободно да пътуват в Шенгенската зона. В търсенето на по-добър живот все повече роми идват в богата Европа, особено Германия. Това се казва в материал на радио Дойче веле.
„Отговарящият за интеграцията в берлинския квартал Ной Кьолн Арнолд Менгелкох прави проверка в сграда в квартала. С микробуси тук идват да живеят цели ромски семейства от Румъния, които след това остават да живеят тук, посочва радиото. Менгелкох пояснява, че през изминалите три години апартаментите в сградата били давани на ромски семейства и от общо сто, в 90 апартамента живеят роми. Става дума за около 400-500 души, които са формирали и християнска група, независима от църквата. Всяка неделя вечер се срещали около 300 души в църквата на Мартин Лутър.
Радиото посочва, че ромите нямали доверие в чужденци и журналисти и не говорили немски. Повечето от тях са били от румънския град Фонтанела, южно от Букурещ. По думите на Менгелкох полицията не е регистрирала повече престъпни деяния след тяхното идване. Те, според него, трябва да се интегрират и съседи споделяли, че има възможност за подобно нещо.
Над 550 ромски деца от България и Румъния от януари бяха записани на училище в квартала Ной Кьолн, а сега има още стотина нови. Според властите има организирани посредници, които препредават апартаментите на по-високи цени.
В момента в Германия са регистрирани около 200 000 българи и румънци, но техният брой се увеличава всекидневно. Градове като Берлин искат по-добра регулация от ЕС, за да не се стигне до пренатоварване.

иаф / Germany link

Нов случай на заразяване с опасния щам на Ешерихия коли е регистриран във Франция

Нов случай на заразяване с опасния щам на Ешерихия коли е регистриран във Франция

24 юни 2011

Париж. Нов случай на заразяване с опасния щам на бактерията Ешерихия коли е регистриран във Франция. Още шест човека са хоспитализирани със сходни симптоми, предаде ИТАР-ТАСС.
Министърът на здравеопазването на Франция Ксавие Бертран не уточни какво е състоянието на болните. Всички пациенти са от югозападния департамент Жиронда. Седем души незабавно са били приети в различни болници в град Бордо.

иаф / Germany link

вторник, 21 юни 2011 г.

Протест срещу мащабен железопътен проект в Югозападна Германия

Девет полицаи са ранени при сблъсъци с демонстранти в Германия

21 юни 2011

Щутгарт. Девет полицаи са ранени по време на протест срещу мащабен железопътен проект в Югозападна Германия. Единият от пострадалите полицаи е в тежко състояние, предаде АФП.
Стотици демонстранти разкъсаха 200-метровата ограда в района на железопътната гара в Щутгарт, нанесоха щети на строителните машини и унищожиха строителни материали. Осем полицаи са били хоспитализирани, след като единият от демонстрантите е хвърлил взривно устройство.
Проектът „Щутгарт-21” на стойност 7 милиарда евро цели да превърне града и региона около него в част от 1500-километрова високоскоростна железопътна мрежа в Европа. За реализацията на проекта се налага частично да бъде разрушена историческата гара в града.

иаф / Germany link

неделя, 19 юни 2011 г.

Смъртоносната бактерия Ешерихия коли намерена в малка рекичка в провинция Хесен

Откриха E.coli и във водата

Смъртоносната бактерия намерена в малка рекичка в провинция Хесен

неделя, 19 юни 2011

Франкфурт на Майн

Смъртоносната бактерия E.coli е била открита в малка рекичка в близост до Франкфурт на Майн, съобщи Euronews. Властите в провинция Хесен успокояват, че няма опасност от заразяване на питейната вода в района, тъй като рекичката не е включена в системата на водоснабдяването.

Причината за появяването на бактерията във водата се изясняват, не се изключва версията за изтичането на отпадни води. "За момента не съществува никакъв риск за хората, които живеят в този район", уверил министърът по социалната политика на провинция Хесен.

Euronews съобщава също, че едното от седемте деца, които се заразиха с Е.coli във Франция все още е в изкуствена кома. Състояните на останалите, според информация на лекарите, са стабилизирани.

Всички те са яли месни блюда, приготвени от внесено от Германия месо.

АСН / Germany link

събота, 18 юни 2011 г.

Германски учени откриха втори причинител на заразата с бактерията ешерихия коли - кухненска работничка

Кухненска работничка заразявала с Е.coli в Германия

18.06.2011

Германски учени откриха втори причинител на заразата с бактерията ешерихия коли - кухненска работничка в компания за кетъринг, която неволно пренесла опасния микроорганизъм върху храната, предаде ДПА.

Преди седмица беше потвърдено след статистически и лабораторни изследвания, че основният разпространител на заразата са кълновете от леща, репички и боб, отглеждани във ферма в Германия.

Според службите за защита на потребителите в щата Хесен жената се е заразила с бактерия от типа 0104:H4 ентерохеморагична ешерихия коли - това е мутирала форма на обикновената Е.coli, открита в храносмилателната система на повечето заразени.

Кухненската работничка е погълнала бактерията заедно със заразени кълнове, но първоначално не се е разболяла. Тя заразила 20 души чрез храната, която приготвяла. Впоследствие тя развила най-тежката форма на инфекция, която води до бъбречна недостатъчност и срив в нервната система, а болните често получават епилептични пристъпи.

Възможно е бактерията да се е разпространила от кухненски съд на фирмата, която осигурява храна предимно за домашни партита. Инспектори проверяват кухнята. Според властите инфекцията нямаше да бъде възможна, ако кухненският персонал си миеше добре ръцете след ползване на тоалетната.

в мо / Germany link

четвъртък, 16 юни 2011 г.

Немски бифтеци отровиха деца ! БОЙКОТ !

Бифтеците, с които се отровиха френски деца са с месо от Германия

16 юни 2011 13:54

Откритата във Франция бактерия не е свързана с инфекцията, избухнала в Германия, твърдят френските специалисти
Париж, Франция /КРОСС/ Бифтеците, с които се отровиха деца във френския град Лил са били направени от месо, внос от Германия, съобщават местните медии, като цитират компанията -производител SEB. По- рано днес бе съобщено, че тази сутрин в една от болниците в град Лил са били приети шест деца със симптоми на стомашно разстройство, предизвикана от бактерията E.coli. Както се отбелязва в изявление на регионалното отделение на министерството на здравеопазването на Франция , децата са имали „силна кървава диария", след като са яли бифтеци, купени в мрежата супермаркети Lidl. Компанията - производител е заявила, че е иззела от търговската мрежа продукцията си, за която се предполага, че е източник на опасната инфекция. Според думите на френските експерти, откритата във Франция бактерия „не е свързана с инфекцията, "избухнала в Германия", която отне живота на 37 човека в Германия и на един човек от Швейцария. В скоро време ще бъдат на правени необходимите изследвания, за да се разбере каква е инфекцията.

Germany link

Шест деца са хоспитализирани във Франция заради опасния щам на бактерията Ешерихия коли

Шест деца са хоспитализирани във Франция заради опасния щам на бактерията Ешерихия коли



16 юни 2011

Париж. Шест деца са хоспитализирани във Франция заради опасния щам на бактерията Ешерихия коли, предаде АФП, позовавайки се на съобщение на френските здравни власти.
Децата са в стабилно състояние в болница в северния френски град Лил. Смята се, че децата са се заразили, след като са консумирали кайма.
По последни данни опасната бактериална инфекция е причинила смъртта на 38 души в Европа. Разболели са се 3300 души.

иаф / Germany link

вторник, 14 юни 2011 г.

В Германия са унищожени 10% от насажденията с краставици, зеле и домати заради Е. коли

В Германия са унищожени 10% от насажденията с краставици, зеле и домати заради Е. коли

14 юни 2011 08:59

Германия /КРОСС/ Ешерихия коли идва от ферма за органична продукция в Долна Саксония. 36 души са починали вследствие на зараза, причинена от смъртоносния щам на бактерия Ешерихия коли. Властите в Германия обявиха, че са унищожени 10% от насажденията с краставици, зеле и домати заради заразата. 3228 души са се разболели вследствие на заразяване с опасната бактерия, съобщават от Института „Робърт Кох”. 36 смъртни случая са регистрирани в Германия, с изключени на един в Швеция, но преди това пациентът е посетил Германия. Източникът на заразата, според германските власти, е ферма за органична продукция в Долна Саксония, Северна Германия.

Germany link / BgTimes.Net

Двегодишно дете е поредната жертва на смъртоносния щам на Ешерихия коли в Германия

Двегодишно дете е поредната жертва на смъртоносния щам на Ешерихия коли в Германия

14 юни 2011


Берлин. Двегодишно дете е поредната жертва на смъртоносния щам на Ешерихия коли в Германия, предаде АФП.

Момченцето е починало тази нощ в болница в северната провинция Долна Саксония.


С това общият брой на жертвите на бактериалната инфекция достигна 37 души. Опасната бактерия разболя над 3000 души в 15 страни.


иаф / Germany link

Броят на нуждаещите се от трансплантация на бъбрек в Германия се увеличил заради епидемията от Е.коли в страната

Броят на чакащите за бъбрек в Германия расте заради бактерията

Автор: Интерфакс

Броят на нуждаещите се от трансплантация на бъбрек в Германия се увеличил заради епидемията от Е.коли в страната, съобщава германският вестник "Ди Велт". Според местен експерт около 100 души страдат от бъбречна недостатъчност и имат нужда от операция или продължителна диализа.

Броят на чакащите за присаждане на бъбрек в Германия е около 8 хиляди.

Междувременно институтът по инфекциозни болести "Роберт Кох" обяви, че числото на новите случаи на болестта е намаляло.

бнр / Germany link

понеделник, 13 юни 2011 г.

Дирижабъл, в който са се намирали четирима души, се разби в югозападна Германия

В Германия се разби дирижабъл

13 юни 2011

Берлин. Дирижабъл, в който са се намирали четирима души, се разби в югозападна Германия, пилотът е загинал, предаде РИА Новости.
Инцидентът се случи в неделя вечерта недалеч от градчето Райхелсхайм в провинция Хесен. Дирижабълът е взимал участие в местен музикален фестивал. Връщайки се от празника, той е рухнал на земята и се е запалил. Останалите трима пътници не са пострадали. Засега не е ясна причината за инцидента.

иаф / Germany link

неделя, 12 юни 2011 г.

Ешерихия коли в карфиол

Ешерихия коли в карфиол от Европа

11.06.2011

Тайландските власти са засекли бактерията Е.коли в карфиол от Европа

Предстоят допълнителни анализи

Тайландските власти съобщиха, че са установили наличие на бактерия Ешерихия коли в карфиол, внесен от Европа, и че в момента се правят лабораторни изследвания, за да се установи дали става дума за щама, причинил смъртта на 33-ма души в Европа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Трябват ни между 3 и 5 дни за анализа на карфиола", съобщи министерството на здравеопазването.

Тайланд обяви в четвъртък за наличие на Е.коли в пратка авокадо от европейска страна, без да уточни коя, но след лабораторен анализ съобщи, че не става дума за смъртоносния щам на бактерията.

актуално / Germany link

Жертвите на Ешерихия коли достигнаха 35 души, Германия предупреждава за още

Жертвите на Ешерихия коли достигнаха 35 души, Германия предупреждава за още



Правителствен германски здравен институт официално потвърди, че бобови кълнове стоят зад смъртоносната епидемия

12 юни 2011

Берлин. Броят на жертвите на смъртоносния щам на бактерията Ешерихия коли достигна 35 души в неделя, а германското правителство предупреди, че се очакват още смъртни случаи, въпреки че броят на инфектираните намалява, съобщи АФП.
„Не можем да отхвърлим възможността за още фатални случаи, колкото и да е болезнено да го кажем”, заяви министърът на здравеопазването на Германия Даниел Бар пред вестник „Билд ам зонтаг”, два дни след като източникът на заразата беше идентифициран в зеленчуци, отгледани в Северна Германия.
„Продължаващият спад на броя на новите инфектирани дава основа за оптимизъм. Но това не отхвърля възможността за още случаи на Ешерихия коли”, каза още той.

иаф / Germany link

събота, 11 юни 2011 г.

Кълновете са източник на фаталната бактерия Ешерихия коли

„Индипендънт”: Кълновете са източник на фаталната бактерия Ешерихия коли

11 юни 2011


Берлин. След седмици на колебания за източника на заразата със смъртоносната бактерия Ешерихия коли здравните власти потвърдиха, че вината е в кълнове от земеделска ферма в Германия, пише „Индипендънт”.

Заразата, разпространила се сред над 3 хиляди души, причини смъртта на 31 души, и породи икономическо напрежение между снабдителите на земеделска продукция в Европа.


До момента няма позитивни тестове на кълновете от фермата в Долна Саксония, но експертен екип свързва отделни групи разболели се пациенти с 26 ресторанта и кафетерии, получили продукция от фермата.


„Беше възможно да стесним причината за избухването на заразата до консумирането на кълнове”, заяви Райнхард Бургер, президент на центъра за контрол на заразните заболявания „Роберт Кох”.


Представителят на германската агенция за защита на потребителите Хелмут Тчирски-Шонебург заяви, че всички заразени кълнове са или консумирани или изхвърлени, но предупреди, че кризата не е приключила и хората трябва да избягват консумацията на кълнове.

Властите същевременно отмениха предупреждението срещу прием на храни като краставици, домати и зеле.


Русия също се съгласи да отмени забраната на вноса на европейски зеленчуци, а испанските фермери, които бяха най-зле засегнати от опасенията за зараза, успяха да си поемат въздух с облекчение.


иаф / Germany link

Германските земеделци искат пари,заради Ешерихия коли

Германските земеделци обявиха, че имат нужда от още помощи заради случаите на Ешерихия коли

11 юни 2011

Берлин. ЕС трябва да увеличи подкрепата, предлагана на фермерите, засегнати от епидемията на опасната бактерия, която е струвала стотици милиони евро загубени продажби из целия континент, съобщи германски земеделски лидер.
Председателят на Германската земеделска федерация Герт Зонлайтер иска европейският комисар за земеделието да увеличи обявената помощ от 210 млн. евро за засегнатите фермери, съобщава в-к „Тагесшпигел”.
Според данните на Зонлайтер загубите за европейските земеделци са достигнали между 500 и 600 млн. евро, като 65 евро са изгубените средства само от германските производители.

иаф / Germany link

Правителствен германски здравен институт официално потвърди, че бобови кълнове стоят зад смъртоносната епидемия

Германия официално потвърди източника на Ешерихия коли

11 юни 2011

Берлин. Правителствен германски здравен институт официално потвърди, че бобови кълнове стоят зад смъртоносната епидемия, приближавайки края на трескавото двуседмично разследване, предаде АФП.
Федералният институт за оценка на риска потвърди обявените в петък лабораторни резултати, че бобените кълнове в село Биененбютел носят смъртоносния щам EHEC-0104.
Отпадъци от боклука на двама заразени хора в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия дадоха първите директни доказателства за източника на опасната бактерия.

иаф / Germany link

петък, 10 юни 2011 г.

Положението с Ешерихия коли в България се напопорчва,ежесекундно

Личните лекари са получили инструкции,как да се действа при ВЗРИВ на Ешерихия коли !

ПОЧИНАЛИЯТ ХАСКОВЛИЯ Е БИЛ ТРИ ДНИ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ,СТАВА МУ ЛОШО,ОЩЕ НА ПЛАЖА,РАЗБОЛЯВА СЕ ОТ ЕШЕРИХИЯ КОЛИ,ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО УМИРА !

19:28 ч.,10.06.2011 г.,Бг Таймс

Още:

НЕМСКАТА ЕШЕРИХИЯ КОЛИ ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ БГ ЧЕРНОМОРИЕТО !

ВИНОВНИ ЗА ЗАРАЗАТА СА СОЕВИТЕ КЪЛНОВЕ

ВИНОВНИ ЗА ЗАРАЗАТА СА СОЕВИТЕ КЪЛНОВЕ

Германският център за контрол на заразните болести заяви, че изтончикът на смъртоносната бактерия „ешерихия коли” са соевите кълнове отглеждани в Германия.

Изпратена 10.06.2011 10:37:01 UTC

Обновена 10.06.2011 10:37:01 UTC

Германският център за контрол на заразните болести заяви, че изтончикът на смъртоносната бактерия „ешерихия коли” са соевите кълнове отглеждани в Германия.

Установяването на източника на заразата е много важна стъпка в борбата с болестта, която до днес отне живота на 30 души.

Бактерията, която бе установена за първи път преди три седмици в Германия в последствие се разпространи в 14 страни.

Радио "Гласът на Турция" / BgTimes.Net

Опасният щам на Ешерихия коли е открит в пакет с кълнове от ферма в Долна Саксония

Опасният щам на Ешерихия коли е открит в пакет с кълнове от ферма в Долна Саксония



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

10 юни 2011

Берлин. Германските власти съобщиха, че са открили смъртоносния щам на бактерията Ешерихия коли в пакет с кълнове, произведени в органична ферма в провинция Долна Саксония, предаде агенция Ройтерс.
Кълновете са произведени във ферма в Биненбютел. По-рано германските власти предупредиха да не се консумират кълнове, особено сурови, тъй като се смята, че именно те са източникът на смъртоносната бактериална инфекция.

иаф / Germany link

Ешерихия коли няма да отстъпи скоро

Световните медии: Болестта скоро няма да отстъпи



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

10 юни 2011

София /КРОСС/ Нови източници на смъртоносната бактерия бяха открити в Европа и Азия. В Холандия ешерихия коли бе открита в цвеклото, в Тайланд са заразени внесеното от Европа авокадо. Въпреки надеждите на лекарите, инфекцията не отстъпва. През изминалото денонощие в Германия са починали още трима човека, а в Словакия е открит първия случай на заразяване. В началото на седмицата, министерството на здравеопазването на Германия заяви, че инфекцията започва да намалява, но последните данни опровергават оптимистичното съобщение. Броят на заболелите всеки ден се увеличава. Европа, САЩ, сега и Азия. Заразеното авокадо в Тайланд е внос от Испания. Едновременно с него, лекарите проверяват и брюкселското зеле. Местното правителство призова хората да купуват само плодове и зеленчуци местно производство. В Холандия неприятната новина за откриването на бактерията в цвекло бе съобщена от министърът на здравеопазването. Едновременно с растежа на заподозрените продукти, растат и загубите на селскостопанските производители. Вече става ясно, че загубите са за стотици милиона евро. В Германия, откъдето дойде заразата ситуацията продължава да е сложна. Търсят източника на заразата навсякъде-във фермите, в супермаркетите, в ресторантите, в кофите за боклук. Болниците в северната част на страната едва успяват да се справят с наплива на хора. Има и недостиг на кръв за тежко болните. Две седмици след избухването на епидемията става ясно, че болестта няма да отстъпи и Европа сама едва ли ще успее да се справи.

Germany link

Двойник на бактерията в цвекло от Холандия

Двойник на бактерията в цвекло от Холандия



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

Е.коли взе 29-а жертва, 300 нови случая на зараза в Германия само за ден

Нов вариант на бактерията ешерихия коли, причинила смъртта вече на 29 души, беше открит в холандско цвекло, предаде АФП. Става въпрос за кълнове цвекло, изнасяно за Германия и Белгия, уточниха холандските санитарни власти. Техният говорител Мариан Бестелинк обясни, че стръковете са отгледани от холандски производител. "Това, в което можем да сме сигурни, е, че не става дума за щама, причинил епидемията в Германия", добави Бестелинк. Въпреки това кълновете ще бъдат спрени от продажба, тъй като "все пак може да причинят заболявания". Междувременно тайландското министерство на здравеопазването обяви, че е била открита бактерията ешерихия коли в авокадо, внесено от Европа, но засега не е известно дали е от същия щам като тази, причинила епидемията на Стария континент. Нужно е да се изчакат 3 до 5 дни, за да се установи дали става въпрос за смъртоносния щам.
Правителството призова населението да не се поддава на паника, изтъквайки, че има няколко разновидности на бактерията. То обаче посъветва хората старателно да мият пресните плодове и зеленчуци или да ги подлагат на топлинна преработка. Броят на жертвите на смъртоносния щам на ешерихия коли в Европа достигна 29 души, предаде АФП. Два нови смъртни случая са регистрирани в провинция Долна Саксония. Починали са 68-годишен мъж и 20-годишна жена. 28 от смъртните случаи са в Германия и един в Швеция. Все още германските здравни власти не са открили източника за заразата. Тя разболя 2808 души само в Германия, от които 722 са получили сериозни усложнения. Завчера в страната само за ден бяха засечени триста нови случая. Според Световната здравна организация 97 души са се разболели в други европейски страни и трима - в САЩ. След извънредна среща с германски представители еврокомисарят по здравеопазването Джон Дали завчера не разкритикува публично Германия заради реакцията й на кризата с опасната бактерия.
Германски депутати и чуждестранни специалисти отправиха остри критики към Берлин, като заявиха, че инфекцията е трябвало да бъде открита много по-рано. Властите в Хамбург бяха разкритикувани, че посочиха испанските краставици като преносител на бактерията, след като се оказа, че зеленчуците не са свързани с разпространението на заразата. След срещата Дали заяви, че предупреждението да не се ядат краставици е било "оправдано", предвид информацията, с която са разполагали хамбургските власти към този момент. Германия от своя страна се ангажира да помогне за възстановяването на репутацията на испанските плодове и зеленчуци. Берлин ще подкрепи кампания за рекламиране на испанските селскостопански продукти, подготвяна от правителството в Мадрид.

Germany link

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Немската Ешерихия коли ПРИСТИГНА и в България !

"ДОБРЕ ДОШЛА":Ешерихия коли вече и в България,по-точно - Хасково !

Първи смъртен случай на заразен с Ешерихия коли у нас ?



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

9 юни 2011

Хасково, България

66-годишен мъж от хасковско село издъхна в инфекциозното отделение на местната болница
Хасково е в паника, след като плъзнаха слухове за пациент, заразен с бактерията-убиец Ешерихия коли.

66-годишен мъж от хасковско село починал в инфекциозното отделение на местната болница. Мъжът е постъпил в отделението с остра диария и по думите на лекарите той скоро се е върнал от почивка на морето.

Чревната инфекция била овладяна, но въпреки това мъжът издъхнал.

Съдебният лекар е установил, че смъртта му е настъпила заради остър миокарден инфаркт, каза изпълнителният директор на болницата д-р Тодор Пандов.

Първите микробиологични изследвания са показали наличие на цитробактер. Направени са посявки и за Ешерихия коли. Резултатите от това изследване ще станат готови до няколко дни, информираха още от болницата.

Все още не е ясен източникът на заразата, която отне 27 човешки живота и зарази 2800 души в 14 страни. Първоначално бяха набедени испански краставици, а в последствие ферма за кълнове в Германия, но и двете храни бяха оневинени в последствие.

иаф / Germany link

Испания смята компенсациите за фермерите за недостатъчни

„Ел Паис”: Испания смята компенсациите за фермерите за недостатъчни



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

09 юни 2011

Мадрид. Европейската комисия обяви, че ще преразгледа сумата на предложената компенсация на Испания за загубите на испанските производители заради твърденията, че испански краставици са причина за смъртоносната инфекция в Европа. Първоначално ЕК обяви, че ще отпусне 150 милиона евро помощ за засегнатите производители на зеленчуци. Испанският министър на земеделието Роса Агилар заяви, че тази сума е недостатъчна. Тя настоя ЕК да покрие между 90 и 100% от общите загуби, пише испанският вестник „Ел Паис”.
„Испания не смята, че е достатъчно да бъдат покрити 30% от загубите. Ще изразим категоричния си протест”, каза Агилар.

иаф / Germany link

В холандско захарно цвекло е открита разновидност на бактерията Ешерихия коли

В холандско захарно цвекло е открита разновидност на бактерията Ешерихия коли



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

09 юни 2011

Хага. Холандските здравни власти заявиха, че са открили бактерия Ешерихия коли в захарно цвекло, което се изнася за Германия и Белгия, но добавиха, че това е разновидност на смъртоносната бактерия, причинила смъртта на 25 души. Това предава АФП, позовавайки се на говорител на властите за безопасност на потребителите.
Той добави, че Холандия е върнала обратно от Германия и Белгия продукцията на холандски производител, чието име не беше посочено.
„Това не е смъртоносният вариант на микроба, като този в Германия, но би могъл да причини заболяване, никой не знае”, добави говорителят.

иаф / Germany link

Македонските земеделци хвърлят краставиците на сметището

„Нова Македония”: Земеделците хвърлят краставиците на сметището



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

09 юни 2011

Скопие. Македонските земеделци хвърлят краставиците на сметището, пише днес вестник ”Нова Македония”. Земеделците от Щип, Струмица и Свети Николе изхвърлиха краставиците, заради липсата на купувачи. Страхът от Ешерихия коли накара хората да избягват да купуват не само краставици, а и марули, домати, зеле и плодове, посочва изданието.

иаф / Germany link

Канал 5: Ешерихия коли унищожи износа на краставици и домати от Македония

09 юни 2011

Скопие. Ешерихия коли унищожи износа на краставици и домати от Македония, предаде македонската телевизия Канал 5. Зеленчукова ферма от Щип съобщила, че им останали 250 тона краставици. Независимо, че зеленчуците от фермата не са заразени с бактерията, търговците отказали сделката.
„При нас е истинско цунами. Очакваме още 2000 тона продукция, а складовете са пълни. Щетите са за над един милион евро”, заявил Георги Самандов, директор на оранжерията.

иаф / Germany link

Немската зараза от Ешерихия коли УБИ вече 20 човека

Броят на жертвите на смъртоносния щам на Ешерихия коли в Европа достигна 29 души



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

09 юни 2011

Берлин. Броят на жертвите на смъртоносния щам на Ешерихия коли в Европа достигна 29 души, предаде АФП.
Два нови смъртни случая са регистрирани в провинция Долна Саксония. Починали са 68-годишен мъж и 20-годишна жена.
28 от смъртните случаи са в Германия и един в Швеция.
Все още германските здравни власти не са открили източника за заразата, която разболя 2800 души в 14 страни.

иаф / Germany link

Германия подпали света с Ешерихия коли - 27 души са газинали,заради бактерията

Най-малко 27 души са загинали заради бактерията Ешерихия коли

09 юни 2011

Берлин. Броят на починалите от смъртоносната бактерия Ешерихия коли достигна 27 души, предава АФП. Той нарасна, след като от германския здравен институт съобщиха за два нови смъртни случая.
Института „Робърт Кох” обобщи, че най-малко 26 души са починали до момента в Германия, както и заразена шведска гражданка, починала, след завръщането си от посещение в Германия.
Германските власти все още не успяват да идентифицират източника на заразата, която причини смъртта на над 2800 души, и се разпространи сред повече от 2800 души в най-малко 14 души.

иаф / Germany link

сряда, 8 юни 2011 г.

Първа зараза с Е.коли от човек на човек в Германия

Първа зараза с Е.коли от човек на човек в Германия



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

Автор: Татяна Минчева - кор. на БНР в Бон

В Германия отбелязаха първи случай на заразен от смъртоносната батерия Ешерихия коли не от храна, а от човек на човек.

В Берлин на извънредна кризисна среща пристигна еврокомисарят по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали. Той съобщи, че германските власти започват сътрудничество с експерти от европейския център за контрол на болестите, за по-бързото постигане на успех в борбата с епидемията.

В Китай дори бе въведен контрол на здравословното състояние на пътниците, пристигащи от Германия, за да не проникне заразата от бактерията ешерихия коли и в азиатската страна.

Germany link

Испански фермери раздадоха 40 тона безплатни плодове и зеленчуци в Мадрид

Испански фермери раздадоха 40 тона безплатни плодове и зеленчуци в Мадрид



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

08 юни 2011

Мадрид. Испански фермери раздадоха 40 тона безплатни плодове и зеленчуци в Мадрид. Целта на акцията беше гражданите да се информират за огромните загуби, които са понесли производителите заради ситуацията с опасната бактерия, предаде АФП.
Испания настоява за пълна компенсация, след като германските власти първоначално обявиха, че испански краставици са източник на смъртоносния щам на бактерията Ешерихия коли, който причини смъртта на 25 души.
Пред щандовете с краставици, домати, пъпеши, нектарини и марули се извиха опашки от желаещи.
Според испанската асоциация на износителите на плодове и зеленчуци загубите за индустрията възлизат на около 225 милиона евро седмично.

иаф / Germany link

Първи случай на заразяване с Ешерихия коли е регистриран във Франция

Първи случай на заразяване с Ешерихия коли е регистриран във Франция



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

08 юни 2011

Париж. Първи случай на заразяване с Ешерихия коли е регистриран във Франция, предаде ИТАР-ТАСС.
Смята се, че може да са заразени още десетки пациенти, които имат сходни симптоми. Всички са били наскоро в Германия.
В началото на юни министерството на здравеопазването на Франция създаде специален кризисен щаб във връзка с разпространението на опасния щам на бактерията. Френските власти настояха и за активизиране на усилията за борба с епидемията на ниво ЕС.

иаф / Germany link

Дъртата и цицореста комсомолка Меркел си прави политика на гърба на испанциъе



Безсрамницата Ангела Меркел - показа си увисналите цици,а сега и дъртата катерица ли ще си извади ?

:::

Да те обидят на краставица: страшният гняв на испанците

Краставиците на раздора

Краставиците на раздора

Ангела Меркел лежи на дивана при психотерапевта и си пее: "Германия, Германия над Испания" - тази карикатура, публикувана в "Ел Паис", описва най-точно отношението на испанците към "високомерните германци".

Испанците виждат германците така: като нация, която мисли, че винаги има право, която размахва назидателно пръст и не е готова да отстъпва от позициите си. "Госпожа Меркел е много интелигентна, но трябва да се научи да се контролира, когато прави политически изявления. Хората в Южна Европа се борят всеки ден с проблеми, за които отговорност носят не те, а европейските политици", казва испанският художник Форхес, автор на карикатурите за Меркел, които се появяват всеки ден на страниците на вестник "Ел Паис".

Сиеста и фиеста - това ли е Испания?

Отношенията между Испания и Германия се обтегнаха допълнително, след като Берлин набеди испанските краставици за източник на смъртоносната бактерия Ешерихия коли. Тези обвинения се оказаха неверни, но трябва да се схващат в цялостния контекст на отношението към южноевропейците и испанците в частност, убеден е политологът Фернандо Ваеспин от известната фондация "Хосе Ортега и Гасет":

Испанското селско стопанство понесе огромни загуби заради германските обвинения


Испанското селско стопанство понесе огромни загуби заради германските обвинения

"Това засегна силно самочувствието на испанците. Бях в Берлин, когато в един от местните вестници прочетох следното заглавие: "Източникът на Ешерихия коли е в Южна Европа". Този популизъм изнервя адски, още повече, че това засяга един значим отрасъл в цяла Южна Европа", казва политологът.

Най-лошото в случая е, че подобни безпочвени обвинения възраждат и други стереотипи, които са без всякакво основание. По-голямата част от испанците например не се интересуват от кървави сцени с тореадори и бикове. Въпреки това, казва политологът Ваеспин, в германските вестници има повече информация в тази връзка, отколкото за всекидневието на испанците:

"Внимавай, че иначе ще дойде Меркел!"

"Сиеста и фиеста - ето това са стереотипите за Испания. При това точно в тази страна мечтата за обединена Европа се превърна в реалност", казва Фернандо Ваеспин и припомня: "Когато влязохме в ЕС, разликата в жизнения стандарт между нас и останалите беше огромна. Междувременно застигнахме Италия и се приближихме до Франция. Не е вярно, че работим по-малко и излизаме по-рано в пенсия, както ни обвини германската канцлерка", ядосва се испанският политолог.

Почитателите на Меркел в Испания стават все по-малко


Почитателите на Меркел в Испания стават все по-малко

В същото време обаче, признава той, и испанците имат своите предразсъдъци спрямо германците. Например: ако нещо не върви в ЕС - виновни са германците. На това мнение е и художникът Форхес. В момента, казва той, испанците вярват, че всички в ЕС пеят така, както дирижира Берлин. Само че, предупреждава карикатуристът, испанците са на път да измислят свой текст към германската музика. Песничката може да звучи така: "Внимавай, че ще дойде госпожа Меркел!".


дв / Germany link

вторник, 7 юни 2011 г.

ЕК предлага 150 млн. евро за засегнатите производители на зеленчуци

ЕК предлага 150 млн. евро за засегнатите производители на зеленчуци



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

07 юни 2011

Брюксел. Европейската комисия ще поиска от страните от ЕС да отпуснат 150 милиона евро за европейските производители на зеленчуци, чиито продажби бяха засегнати от епидемията, причинена от Ешерихия коли, предаде АФП.
Компенсацията ще покрива периода от началото на кризата в края на май до края на юни. Възможно е сумата да бъде променена въз основа на изчислените загуби от отделните страни-членки.
От ЕК посочиха, че е от решаващо значение германските власти да установят източника на заразата.

иаф / Germany link

АНТИЖЕНАТА Ангела Меркел в отчаян опит,да покаже нещо женско от себе си !



Безсрамницата Ангела Меркел - показа си увисналите цици,а сега и дъртата катерица ли ще си извади ?

Чехия започва проверки на германско месо за наличие на Ешерихия коли

Чехия започва проверки на германско месо за наличие на Ешерихия коли

07 юни 2011

Прага. Чешките власти са започнали проверки на говеждо и свинско месо от Германия след епидемията от Ешерихия коли, която до момента е отнела живота на 23 души и е заразила над 2 200 други, съобщиха от чешката администрация за ветеринарен контрол, предаде агенция Ройтерс.
Експертите ще проверят около 30 проби от вносните германски месни продукти, заяви Ян Вана, директор в службата по обществено здраве на страната. Резултатите ще станат известни до края на седмицата.
Германските учени досега не са успели да открият следи от бактерията Е. коли във фермата за зеленчуци, за която се считаше, че е източник на епидемията.

иаф / Germany link

Дали източногерманската комсомолка Ангела Меркел ще си тика циците в чиниите на Барак Обама ?

Обама и Меркел два часа нищят политиката в елитен ресторант

:::



Безсрамницата Ангела Меркел - показа си увисналите цици,а сега и дъртата катерица ли ще си извади ?

:::

07 юни 2011 07:55

Вашингтон /КРОСС/ В елитен ресторант във Вашингтон късно в понеделник започна тридневната среща на канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на САЩ Барак Обама.

Разговорът между лидерите на САЩ и Германия е продължил повече от два часа.

Основна тема е била кризата в Близкия Изток и Северна Америка. Двамата първи са обсъдили и кризата с европейската валута, световната икономика и двустранни въпроси.

Germany link

Испания ще поиска от Германия 100% компенсация,заради лъжите,с които унищожи зеленчукопроизводството и

Испания иска 100% компенсация заради краставиците



Краставици - УБИЙЦИ,Made in Germany !

07 юни 2011

Мадрид, Испания /КРОСС/ Испания ще поиска от Германия 100% компенсация, заради щетите, нанесени от нея, разпространявайки слуха, че испанските зеленчуци са носители на смъртоносната бактерия ешерихия коли. Това заяви министърът на околната среда, селскостопанските и морските ресурси на Испания Роза Агилар Риверо. В публикувано днес интервю пред „Файненшъл таймс" тя е съобщила, че искането за компенсация ще бъде представено от Испания на днешната среща на аграрните министри от ЕС в Брюксел. Риверо не е уточнила сумата, която ще бъде поискана от Германия за нанесените щети на испанските фермери във връзка с многобройните откази на редица страни да купуват испанските зеленчуци. „ Няма да допуснем каквито и да е било загуби за нашите производители, тъй като те изобщо не са виновни", заяви испанският министър.

Germany link

Черната радиостанция "Дойче веле" се изказва повече от ласкаво за Пръмова - Кунева - Меглена

Май Георги Ифандиев ще се окаже прав за немското държавно радио,което промива мозъците на българите:

Попаднах на нещо като обзор, нещо като коментар, изобщо като нищо на света... Творбата е подписана от някой си Емилиян Лилов от Дойче Веле. Не съм го чувал, но пък и не слушам радио. Ала ми бе любопитно как журналист от чужда медия тълкува (не)свободата в нашенските. Изненада липсваше. Момчето перфектно изпълнява спуснатата му задача – лукаво набива в съзнанието на читателите, че у нас истински журналисти са само комунистите и ченгетата, или техните креатури. Покрусен, авторът жали за тях. За някой почтен човек, не дай Боже за антикомунист – ни дума, ни вопъл, ни стон, камо ли ред! А е представител на уж демократична, германска медия. Другарят уцелва в десетката. Например намеква за един, който бил уволнен заради Първанов. Ясно кого защитава – комунист поне второ поколение с родови връзки в Държавна сигурност – агент Ивайло. Досега не схващам по какъв критерий разделиха ченгетата на добри и лоши? Как стана така, че едни се оказаха наши и положителни, а други – техни и отрицателни и обратното? Ченгето си е ченге и би следвало да подлежи на лустрация. Да го предоставят за превъзпитание на внучетата на Шахо Циганина...[13] Да види какво е. Точка! Явно по традиция в Дойче Веле болшевишките ченгета са добри, а неченгетата – лоши. Нали още навремето Българската секция на радиото се оглавяваше от члена на БКП Михаил Антонов, а сега от комсомолския секретар в Българското радио Александър Андреев[14]?!
Като съвременен Матросов този Лилов се е хвърлил да брани комуниста и ченгето, съветския възпитаник Огнян Бояджиев, съдружник и слуга на оръжейни мутри от сорта на Младен Мутафчийски.продължава тук.

:::
Брам: Няма да е добре, ако ГЕРБ спечели и президентството

Брам:

Брам: "Кунева тепърва ще усети остротата на битката"

България се нуждае от президент, който да бъде противовес на политиката на ГЕРБ. Това казва германският политолог и добър познавач на България Хайнц Брам по повод кандидатурата на Меглена Кунева за президентските избори.

"Меглена Кунева е първата кандидатка, която излиза на арената, и това не е безопасно. Когато обявиш кандидатурата си няколко месеца преди изборите, с това ти даваш на конкурентите си повече време да те атакуват. На този етап е трудно да оценим шансовете на г-жа Кунева. Те ще се увеличават, ако партия ГЕРБ продължи да губи влияние", казва Хайнц Брам.
Печели ли, според него, г-жа Кунева от факта, че зад номинацията й стои Инициативен комитет, а не конкретна политическа централа? Отговорът на Хайнц Брам: "Предполагам, че този организационен комитет ще й помогне само в организационно отношение. Ако г-жа Кунева иска да спечели надпреварата за президентския пост, тя ще се нуждае от подкрепата на онези партии, които вече не подкрепят ГЕРБ. Защото всички онези личности, които влязоха в Инициативния комитет и с името си застанаха зад кандидатурата на г-жа Кунева, в действителност няма да могат много да й помогнат за спечелването на изборите.
Какви са шансовете й?


Какви са шансовете й?
Кунева - предимства и недостатъци
Също и партиите, които са опоненти на ГЕРБ, не са много съвместими с тази кандидатура. Ако приемем например, че Меглена Кунева получи подкрепата на ДПС, това може да възроди подкрепата на Тройната коалиция за нея, което би било огромен успех. Тогава пък тя няма да може да разчита на подкрепа напр. от партия "Атака". От друга страна виждаме огромно разделение сред партиите, които много трудно ще се разберат за един общ кандидат, който да излезе срещу кандидата на ГЕРБ", прогнозира германският политолог.
Самата г-жа Кунева вижда силата си в това, че е независима кандидатка. Увеличава ли това шансовете й за успех? "Не, не мисля така", казва Хайнц Брам и продължава: "В политиката независимостта от политическа централа е предимство само в много редки случаи. И други са залагали на тази карта, но са се проваляли. Вземете Симеон Сакскобургготски, който първоначално отричаше партиите, а след това се зае да укрепва собствената си партия. В един политически сблъсък партията е може би най-силният инструмент. Г-жа Кунева беше успешна като еврокомисарка, само добри неща съм чувал за нея като комисарка. Не съм сигурен обаче колко успешна може да бъде тя в една политическа битка", казва Хайнц Брам.
И все пак: предимство ли е за г-жа Кунева фактът, че е добре позната и уважавана в Брюксел? Хайнц Брам: "Не мисля, че това ще има важно значение в предизборната битка. Г-жа Кунева може само да спечели от доброто си име и контактите си в Брюскел, но сега тя трябва да спечели и българските избиратели. За България би било много добре да има президент, който да не е от ГЕРБ, и който да има друга политическа линия. Няма да е добър знак, ако ГЕРБ спечели и президентството. Мисля, че в такъв случай рано или късно би се стигнало до конфликт между президента и премиера. В този смисъл България се нуждае от президент, който да служи като противовес на управлението на ГЕРБ."
Узряла ли е България за жена-президент?
А достатъчно зряла ли е в политически смисъл България, за да се сдобие с жена президент? "Не мисля", казва Хайнц Брам и аргументира така: "Една жена в българската политика все още не може да изиграе такава роля, както да речем г-жа Меркел в Германия. У нас много предразсъдъци спрямо жените отдавна са разградени, и видяхме, че можем да имаме успешна канцлерка. Доколко това важи и за България, разбирай - да бъде избрана жена за президент, не мога да преценя. Страхувам се, че г-жа Кунева тепърва ще усети остротата на политическата битка", казва в заключение германският политолог и добър познавач на България Хайнц Брам.
Автор: Емилиян Лилов, Редактор: Е. А. Видински

дв / Germany link