Нов адрес на germany link:

Germanwings

Germanwings
Lufthansa

Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа


Германия-плацдарм на Сащ за електронен шпионаж в Европа

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

https://anon.click/dulaw85

Скандални разкрития в Германия: местни фирми нелегално са снабдявали с оръжие режима на Кадафи !!!

Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти

https://pod.disroot.org/posts/1065681


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти


публикувано на 24.02.17


Германската разузнавателна служба БНД е шпионирала журналисти от Би Би Си, вестник “Ню Йорк таймс”, агенция Ройтерс и други медии.

За това съобщи на интернет сайта си германското списание “Шпигел”, позовавайки се на автентични документи, получени в редакцията му. Поне 50 телефонни и факс номера и имейл адреси на журналисти и редакции били в списък за проследяване от 1999 година.

Сред шпионираните журналисти са били и кореспонденти в Афганистан.

Пълното разследване на “Шпигел” се очаква да бъде публикувано утре в печатното издание на списанието.

“Дойче банк”

https://pod.disroot.org/posts/1036743
Пералнята “Дойче Банк” извършила обстойна проверка на личните сметки на американския президент Доналд Тръмп
.
https://pod.disroot.org/posts/980879
“Дойче банк” се извини за свои измами
.
https://pod.disroot.org/posts/960632
Глобиха Дойче Банк с 630 милиона долара заради руска схема за пране на пари
Държавно устройство: федерална република. Държавен глава -президент, избиран за срок от 5 г. от специално свикано федерално събрание. Законодателен орган - парламент с две камари (Бундестаг и Бундесрат). Изпълнителен орган - правителство с федерален канцлер, който се избира от Бундестага. Министрите се назначават от президента по предложение на канцлера.
Watch 24-hour Al Jazeera English news online live broadcast right here.

четвъртък, 28 април 2011 г.

Меркел съсипа Германия:Годишната инфлация в Германия достигна 2,6%

„Файненшъл таймс”: Годишната инфлация в Германия достигна 2,6%

28 април 2011

Лондон. През април годишната инфлация в Германия се е повишила до 2,6%, което е най-високото инфлационно ниво за страната за последните две години, съобщава британският вестник „Файненшъл таймс”.
Ръстът спрямо инфлацията от 2,3% през март вероятно ще засили песимизма в най-голямата икономика в еврозоната, след като стана ясно, че силният икономически ръст позволява да бизнеса да увеличава цените за крайните потребители.

Germany link

вторник, 19 април 2011 г.

Германският концерн Siemens е пряк сътрудник на организаторите на пускането на вирус в иранските ядрени съоръжения миналата година

Иран обвинява германски концерн за кибер атаката

19.04.2011

Преди месеци вирусът Stuxnet порази системите в ирански ядрени централи Иран обвинява германски концерн за кибер атаката

Висшестоящ ирански военен командир посочи Siemens като пряк сътрудник на организаторите на пускането на вирус в иранските ядрени съоръжения миналата година, пише местен вестник.

Гхоламреза Джалали (ръководител на иранската цивилна отбрана) заяви, че разследването е показало участие на компанията в операцията, проведена от Вашингтон и Тел Авив.


От Siemens отказаха какъвто и да е коментар по случая.

Според Джалали Иран би трябвало да подведе под съдебна отговорност компанията, която всъщност е отговорна за софтуера, с който се управляват атакуваните от вируса Stuxnet центрофуги за обогатяване на уран.


Военният е категоричен, че САЩ и Израел са получили необходимите за нападението данни директно от Siemens.


„Това беше акт на враждебност, който можеше да нанесе огромни материални щети и да доведе до голям брой човешки жертви, ако не беше разконспириран навреме”, подчерта Джалали.


Централата Бушехр (изградена от руски специалисти) все още не е в оптимален работен режим и според спекулациите основната причина е именно Stuxnet.

Иран обаче категорично отхвърля тази версия.


Американският институт за наука и международна сигурност пък твърди, че в централата Натанц от общо 9000 центрофуги едва 1000 са били ударени от вируса.

днес.бг / Germany link

понеделник, 18 април 2011 г.

Експлоатират българите в Германия като животни

Здрави, силни, работливи: българските роби в Германия

Български мизерии

Български мизерии

Българите все още нямат неограничен достъп до германския пазар на труда. Обиграни търговци на хора обаче отдавна са намерили пролуки. Модерните робовладелци "доставят" българи, работещи за по 3 евро и живеещи в мизерия.

След като отпаднат ограниченията за българи, най-късно в края на 2013 година, те също ще имат право да се трудят в Германия без специално разрешително от властите. Това важи за всички български граждани, без значение каква квалификация имат, в кой бранш желаят да работят и за колко време. Засега обаче съществуват забрани. А това е идеалната предпоставка за контрабанда на работна ръка, както и за безогледната й експлоатация.

Според информация на онлайн-изданието на германското списание "Шпигел", българите в момента са една от най-многочислените миграционни групи в Германия. Огромните разлики в благосъстоянието осигуряват постоянен прилив на нелегална работна ръка. Откакто България беше приета в ЕС през 2007 г., броят на българите в Германия се е увеличил с около 36 000 души, а прирастът само през последната година е възлизал на повече от 20%.

Човек или животно?

Никой освен това не знае колко българи живеят в Германия вън от всякакви официални статистики - като ниско платена работна ръка за по 3 евро на час максимално. Повечето от тези хора не знаят немски, нито пък имат специална квалификация, те преживяват от ден за ден, предлагайки работната си сила на всеки, който плаща, колкото и да е...

Къртовски труд срещу нищожно заплащане


Къртовски труд срещу нищожно заплащане

В Германия те влизат, ползвайки правото на всеки европейски граждани за легален престой като турист в рамките на три месеца. След това някои създават фиктивна фирма, продължавайки да се трудят като наемни работници на черно, а други просто потъват в нелегалност, препитавайки се от черния пазар. Шансовете да бъдат разкрити са минимални.

Репортаж на списание "Шпигел" разказва за стройната организация, създадена от група български трафиканти на нелегална работна ръка към Германия. В Русе съществувал нещо като офис - в кафене на бензиностанция - където един път седмично се обсъждало кой за кои германски градове ще пътува. Единият от тези модерни търговци на робски труд в миналото търгувал в България с добитък - с овце, кози и крави. Животните трябвало да бъдат здрави, силни и работливи. Бизнесът му вървял добре. Днес той търгува с хора - здрави, силни и работливи. Бизнесът му върви значително по-добре.

Евтината българска работна ръка е търсена в Германия, а и в други страни на Европа - на строежи, по пристанища, в заведения за хранене и като чистачи. По мобифона постоянно идат нови поръчки: търси се човек за пицария в Дания, за склад във Франкфурт, и една жена като чистачка в датско село. "Доставям ти я във вторник, срещу 450 евро в брой", обещава трафикантът и си записва поръчката. От тях 200 отиват в собствения му джоб.

Алчност, бездушие, жестокост

Разкъсан от употреба тефтер върши цялата работа на подвижно германо-българско бюро по труда. В него са записани имената на потенциалните работници с данни за ръст, възраст и професия, ако имат такава. Щом профилът им отговаря на търсения в Германия, незабавно го транспортират дотам, свързват го с работодателя и му помагат да си намери място за спане. Всяка седмица единият от въпросните търговци на хора докарвал с микробуса си по осем работници от България. На година били към 400, а хиляди други пристигат по подобни канали, примамени от мечтата за благосъстояние и възход.

За набирането на работната ръка "предприемчивите бизнесмени" обикалят българските села с визитни картички в ръце и заговарят младите мъже със здраво телосложение. За транспорта до Германия всеки плаща по 150 евро предварително. За да платят сумата, мнозина са принудени да заложат или продадат и последното си имущество. Преди германската граница на пътниците се раздават по няколкостотин евро в брой, за да могат да покажат, че разполагат с лични средства, а една модерна видеокамера служи като алиби за легендата, че всички отивали на сватба на свой роднина.

150 евро струва осигуряването на нелегален подслон в Германия, който в повечето случаи се състои от един изтърбушен стар дюшек. Единият от пътуващите в минибуса за Германия слиза в Лудвигсбург. Там живее със седем други българи на общо 60 кв.м. площ и работи на черно по строежи.

Живот в робство


Живот в робство

Друг пътник е за Берлинския квартал Ной-Кьолн. Там живее с още девет души в тристайно жилище. Истинският наемодател е безработен мъж, който получава от държавата социални помощи и 1000 евро за наема на въпросното жилище. Той обаче не живее в него, а при майка си, прибирайки по 100 евро от всеки под-наемател на месец. Така си осигурява "чист" доход от 1000 евро всеки месец.

Изпепелени мечти

Алчността на работодателите, които предпочитат да плащат по 3 вместо по 8 евро, или на наемодателите, които искат да припечелват допълнителни, необлагани доходи, осигурява на трафикантите на хора добри възможности за препитание. А как я карат наемните роби от България? Това е друга тема...

46-годишният Ерфан от Сливо поле пристигнал в Германия, за да работи в един склад. Работодателят обаче го изхвърлил след само три седмици, защото му бил прекалено възрастен и недостатъчно як. Оттогава Ерфан стои всеки ден на уличната борса за работна ръка - с надеждата, че ще бъде нает срещу 10 евро, за да разчисти някое празно жилище от боклуци. Той живее в таванска стаичка, без тоалетна и без баня, която си дели с плъховете, примамени от остатъците храна. Дори не успява да си плати наема от 150 евро, а е натрупал и други дългове към трафиканта. "Вземи ме обратно към България", моли го той редовно. "Първо си плати дълговете. Да не съм те осиновил", е редовният отговор на робовладелеца.

АГ, ДШ, ДПА, Б. Узунова, Д. Попова-Витцел


дв / Germany link

петък, 15 април 2011 г.

От месец май източноевропейците ще работят неограничено в Германия

„Ди Велт”: ЕС очаква 100 хиляди имигранти към Германия

15 април 2011

Берлин. От месец май източноевропейците ще работят неограничено в Германия, пише „Ди Велт”. Очаква се имигрантите, идващи за работни места в Германия, да са близо 100 хиляди души, като се предвижда половината от тях да са от Полша.
От Европейската комисия очакват, че отварянето на пазара на труда от 1 май ще доведе до видимо увеличение на имиграцията.
„Очаква се, че в резултат на отварянето на германския пазар на труда през следващите четири години да пристигнат около 100 000 души”, заяви европейският комисар по въпросите на заетостта, социалните въпроси и социалното приобщаване Ласло Андор.
След 1 май няма да има ограничения за работници от осем централноевропейски и южноевропейски държави като Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Литва, Латвия, Естония. За България и Румъния, които се присъединиха към ЕС през 2007 година, ще отпаднат всички ограничения през 2013 година.

иаф / BgTimes.Net

Във временно хранилище за ядрени отпадъци в Германия е регистрирано повишено ниво на цезий

Във временно хранилище за ядрени отпадъци в Германия е регистрирано повишено ниво на цезий

15 април 2011

Берлин. Във временно хранилище за ядрени отпадъци в Германия е регистрирано повишено ниво на цезий, предаде Би Би Си.
Временното хранилище се намира в бивша мина в Долна Саксония.
От Федералната агенция на Германия за защита от радиация съобщават, че концентрацията на радиоактивното вещество е 24 пъти над допустимото ниво.

иаф / Germany link

Превключването от атомна енергия на алтернативна може да коства до 2 милиарда евро на германската икономика

Райнер Брюдерле: Превключването от атомна енергия на алтернативна може да коства до 2 милиарда евро на германската икономика

15 април 2011

Берлин. Германският икономически министър Райнер Брюдерле заяви, че превключването от атомна енергетика към алтернативни форми на енергия може да коства на германската икономика до два милиарда евро на година, предава АФП.
„Това може да бъде от един до два милиарда евро”, заяви Брюдерле пред германско радио, предупреждавайки, че е трудно да се извършат точни изчисления.
По-рано германският вестник „Зюддойче цайтунг” съобщи, че разходите могат да достигнат три милиарда евро за година, което според Брюдерле надхвърля прогнозата.
Министърът коментира темата в деня, в който германският канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с представителите на 16-те германски провинции за енергийната политика на страната.
По-рано Меркел заяви, че атомната криза в японската АЕЦ „Фукушима 1” е повратна точка в германската атомна политика и обяви тримесечен мораториум върху по-ранно решение за удължаване на живота на 17-те атомни електроцентрали в страната.

иаф / Germany link

четвъртък, 14 април 2011 г.

Хората на гологърдата Меркел:Още един топ-политик е преписвач?

Германия: Още един топ-политик е преписвач?

14 април 2011

Силвана Кох-Мерин

В Германия се задава още един скандал с плагиатство. Обвинения, че е преписвала в докторската си работа, са повдигнати срещу евродепутатката и новоизгряваща звезда на Партията на свободните демократи Силвана Кох-Мерин, съобщава Дойче веле

Само месец след оставката на германския министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг, последвала скандала около плагиатството на докторската му дисертация, още една политическа кариера е застрашена - тази на Силвана Кох-Мерин от партията на либералите. Също както в случая с Гутенберг, срещу Кох-Мерин, която е заместник-председател на Европейския парламент, са отправени упреци, че е преписвала пасажи в докторската си работа, без да посочва съответните източници.

Краят на една кариера

Според сайта VroniPlag Wiki плагиат са най-малко 20 страници от докторската дисертация на Кох-Мерин, състояща се от общо 227 страници. Темата на дисертацията е "Исторически валутен съюз между икономиката и политиката". Философският факултет към университета в Хайделберг проверява анонимните упреци за плагиатство, комисия от факултета е започнала с проверката на дисертацията. Ако упреците се потвърдят, университетската комисия ще предприеме нужните мерки. "В най-лошия случай на Силвана Кох-Мерин може да бъде отнета докторската титла", заяви ректорът на университета Бернхард Айтел.

Политическият анализатор Вернер Балзен смята, че случаят може да съсипе политическата кариера на Кох-Мерин и то тъкмо в момент, когато популярността на депутатката особено сред младите привърженици на Свободно-демократическата партия силно нараства. "Кох-Мерин до голяма степен олицетворява модерното крило на своята партия", казва Балзен. Според него упреците в плагиатство, отправени към Кох-Мерин, действително могат да сложат край на обещаващата й кариера в политиката в момент, когато партията се намира в процес на реформи след последното си поражение в регионалните избори.

Залезът на Гутенберг

Междувременно адвокатите на Карл-Теодор цу Гутенберг заявиха, че бившият министър на отбраната не възразява срещу публикуването на резултатите от разследването на университетската комисия в Байройт, която проверява дали плагиатството в докторската му дисертация е било преднамерено. Първоначално в германските медии се появиха съобщения, че Гутенберг вероятно ще се опита да предотврати публикацията.

Germany link

На анти-ядрен протест в Берлин:Меркел - германската атомна к.рва ! (The German Atom W.h.o.r.e)


“The German Atom W.h.o.r.e”

понеделник, 11 април 2011 г.

След изхвърлянето на Ангела,канцлер за юдео-християнските корени на Германия католическите църкви - все по-празни

Германците масово обръщат гръб на църквата

Отвратени от скандалите

Отвратени от скандалите

180 хиляди германци са обърнали гръб на католическата църква през миналата година и, както изглежда, скандалът със сексуалните посегателства срещу деца е основната причина за това драматично развитие.

Данните, предоставени от 24 от общо 27 германски католически епархии и публикувани тези дни от седмичника Ди Цайт, сочат, че броят на отказалите се от църквата през 2010 година е с 50 хиляди повече в сравнение с предходната 2009-та, което представлява увеличение с 40 на сто.

Точно от това се е опасявала църквата, каза Алоис Глюк, оглавяващ Централния комитет на германските католици: "Това е драматичен сигнал и ясно послание, че трябва да приемем ставащото насериозно. Трябва да спечелим обратно доверието на хората".

Католическите църкви в Германия - все по-празни

Католическите църкви в Германия - все по-празни

В знак на протест

През 2010 в Германия на бял свят излязоха разкрития, според които стотици деца са били жертва на сексуални посегателства в църковни институции, огромната част от тях - на католическата църква.

За пръв път в германската следвоенна история броят на католиците, обърнали гръб на църквата си, е по-голям от този на протестантите. Според преценките на Германската протестантска църква, напусналите я през 2010 г. са били малко под 150 хиляди.

Богатата Кьолнска епархия, най-голямата католическа общност в Германия, регистрира за 2010 най-силния спад на членовете си за всички времена. Главният викарий на епархията Доминик Швадерлап заяви, че този отлив е болезнен за Католическата църква, защото много хора са направили този избор като "един вид личен протест и израз на отвращение от скандала".

Най-тежките удари са понесли шепа епархии в дълбоко католическата Бавария, където напусналите църковните редици са с близо 70 на сто повече в сравнение с предходната година.

Финансовите измерения на вероизповеданието

Епископите, които бяха остро критикувани за закъснялата им реакция, междувременно предложиха компенсации до 5 хиляди евро за жертвите на сексуалните посегателства. Но нито един от нарушилите закона не може да бъде съдебно преследван заради тригодишния давностен срок. Някои от случаите на сексуални посегателства са били през 1950-те години, повечето случаи са от 1970-те и 1980-те години.

В Германия принадлежността към дадено вероизповедание не е само символична, а има и конкретни финансови измерения, тъй като членовете на верските общности, официално признати от правителството, плащат "църковен данък", който се отчислява автоматично от месечните им възнаграждения.

АГ/ДПА/КНА/В. Шопов, Б. Михайлова


дв / Germany link

Германия не иска имигрантите от Северна Африка

„Ди Велт”: Германия не иска имигрантите от Северна Африка

11 април 2011

Берлин. Италианският премиер Силвио Берлускони оказва натиск на ЕС да приеме бежанците от Северна Африка. По време на посещението си на остров Лампедуза Берлускони настоя останалите страни от ЕС да поемат част от имигрантите.
„Европа или е нещо реално и конкретно, или просто не съществува. Добре е всеки да забрави за своите страхове и за егоизма си”, каза Берлускони.
Германия се противопостави на плановете на италианците да предоставят на хиляди тунизийски имигранти временни визи, с които ще могат да влизат свободно в останалите страни от ЕС, пише вестник „Ди Велт” .
„Италия трябва сама да се справи с проблема с нелегалните имигранти”, заяви германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих. Той посочи, че ще изрази категоричната позиция на Берлин по време на започващата днес среща на министрите на вътрешните работи и на правосъдието на страните от ЕС.

иаф / BgTimes.Net

неделя, 10 април 2011 г.

Германия се нарежда на трето място в световната ранглиста на страни-износителки на оръжие

Германското оръжие се харчи добре

10 април 2011

Европа надмина САЩ по износ на оръжие, а Германия заля пазара с бойни кораби. Марката made in Germany отдавна се продава като топъл хляб, а в последните 5 години износът на германски оръжия и бойни машини се удвоява, съобщава Дойче веле
Според проучване на шведския институт за Изследване на мира Sipri продажбата на оръжие за периода от 2006 до 2010 година е нараснала с 24 % в сравнение с предишните 5 години. За същия период от време износът на оръжие, произведено в Германия, скача с 96 % - почти двойно, с което германският дял от световния пазар на оръжие нараства от 7 % на 11 %. С това Германия се нарежда на трето място в световната ранглиста на страни-износителки на оръжие.
Кой изнася най-много?
Класацията оглавяват САЩ с 30 %, Русия се нарежда на второ място с 23 % , след което идва Германия, следвана от Франция и Великобритания. По-голямата част (44 %) от износа на германско оръжие се пада на военните кораби. 15 % от произведеното в Германия оръжие поема в посока юг към потъналата в дългове Гърция, което превръща страната в най-важния клиент на Германия, а 11 % се насочват към южна Африка. Страните южно от Сахара разчитат на Германия за покриване на една трета от оръжейните си нужди.
А кои са най-големите производители на оръжие и къде е мястото на Германия в този списък? Няколко са водещите предприятия, специализирани в производството на оръжие, които доминират на световния пазар. 78 от стоте най-големи оръжейни концерни се намират в САЩ и Европа, 10 от тях в Азия, 3 в Израел, един в Кувейт и един в Турция.
Германските фирми, произвеждащи оръжие, не попадат сред най-големите 30, освен ако не броим европейския аерокосмически и отбранителен концерн EADS, в който германският автоконцерн Даймлер участва с 23 %. Германският завод Райнметал, който снабдява въоръжените сили на Германия и на други страни с военни танкове Леопард 2, бронетранспортьори Пума и цистерни Фукс заема 32 място в световната ранглиста на производителите на оръжие. Производителят на танкове и бронирани самолети Краус-Мафай Вегман (KMW) се нарежда на 50-то място, а концернът Тисен-Круп, специализиран в производството на модерни подводници и други военни кораби – на 53-то. Освен споменатите, сред най-големите производители на оръжие в Германия спадат и предприятията Дийл и MTU, които произвеждат летателни машини и артилерийски корпуси.
А кой купува най-много?
В последните години Индия се превърна в най-атрактивната дестинация за износ на оръжие, с което измести Китай от първото място. След Южна Корея, Пакистан се нарежда на четвърто място. Според резултатите на изследването Sipri вносът на оръжие в Индия е скочил с 21 %, а този в Пакистан със 128 %. Гърция е единствената европейска страна, която попада в челната десятка на страните-купувачи на оръжие и заема петото място.

Germany link

събота, 9 април 2011 г.

Коментар от БгТаймс:Ангела,Бойко и българските расисти !

Ангела,Бойко и българските расисти !

(Расистка и ксенофобска Германия !)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Повод ми даде пресконференцията на Рзс,вчера - 08.04.2011 г.,

където някакаъв си обвини ромите във всички смъртни грехове - били мръсни и още куп глупости.

Нима сред българите няма мръсни и необразовани хора?

Чист расизъм.

Началото го даде "Атака" и "Скат" тв,която я лансира.Ден и нощ ни облъчваха и облъчват с расизъм.

После си сритаха шапките (дали наистина или всичко беше един цирк) и "Атака" станаха лоши.

Да де,ама нали от същата кабеларка "Скат" лансираха тази "Атака".

Шефът на "Скат" и Касабов от тв кабелрката станаха "независими" в общинския съвет на Бургас.

Турците и ромите се изкарваха и изкарват виновни за всичко.

Е,добре ще изгоним ромите,ще изгоним турците,ще срутим джамиите,

тогава българите и България ще станат ли по-добре,по-богати,по-благоденстващи?

Дали някой българин сте върти метлата или ще изхвърля кофите за боклук ?

ТОВА КОЕТО "СКАТ","АТАКА","РЗС","ВМРО" на Каракачанов посяват и сеят вече доста години

съм убеден че рано или късно българите и България ЩЕ СИ ГО ПОЖЪНАТ.

Лумпените от "Вмро",начело с Ангел Джамбазки решиха да строят коптор пред бившия партиен дом като протест срещу циганите,телевизиите им завираха камери и микрофони,а те пък даваха надълго и нашироко интервюта.

Е,направиха си реклама.


Този Джамбазки е като един Каролев.Изскача от всеки тв екран,митка от студио в студио,абе направо и от хладилника ще изскочи.

Монетата винаги има две страни.

Но "Скат" показват едната - непрекъснато се напомня за взривения влак на гара Буново.

Нормален човек няма как да не се възмути от това и да се обяви срещу това.

Кога ще кажем за избитите обаче по време на т.нар."Възродителен процес".

България искала компенсации за тракийските бежанци,

а нима Турция няма да поиска компенсации за изгонените

турци от България след Руско-турската война.

Нещата не са черно-бели,както ни ги представят някои в своя изгода и интерес.

За пример могат да вземат канцлерката - комсомолка Ангела Меркел на Германия.

Ангела Меркела е един Бойко Борисов на Германия.

След шамара на изборите Ангела Меркел обяви,че виновен за изборния провал е Фукушима.

Ама преди това Меркел обяви,че Германия е юдео -християнска страна,че турците са виновни за всичко (когато бачкаха черната работа в Германия,турците бяха добри,а сега са лоши),

Сарацин,немски банкер написа книга срещу турците,

Зеехофер,баварският министър-председател се обяви срещу арабите и турците,Ангела изпрати полиция срещу еколозите,

който се приковаваха на влаковите релси срещу
ядрените отпадъци,

таралянкащи се из Германия,


полиция би и протестиращите срещу проекта за нова гара в Хамбург,

където трябваше да се изрежат много дървета,еколози носеха на протест

пред Бундестага плакат със снимата на канцлерката Ангела с разголени цици

срещу подкрепата и за атомното лоби със следния надпис:

Ангела - Германската атомна курва !

Съвсем естествено Ангела Меркел с нейната политика КАТАСТРОФИРА.

Хелмут Кол ще се запомни като обединител на Германия,а Ангела Меркел с нейното,че Германия е юдео- християнска.

Всичко това говори,че расизмът не води до нищо добро.

Да не говорим за Босна и Херцеговина,където бяха избити хиляди мюсюлмани от сръбски шовинисти.

Какво стана с Югославия ? Разпадна се.

И седнали да се чудят от "РЗС",че не се увеличава подкрепата за тях,а напротив,

а пък "Атака" въобще няма да влезе в следващия паламент,според прогнозите.

Яхаш расизма за вътрешно-партийна употреба,получаваш някакви краткосрочни дивиденти,

ама в дългосрочен план може да се взриви държавата.

Да не забравяме примерът за ЧИСТА НАЦИЯ на Хитлер в Германия.

Още плащат и ще продължават да плащат немците за злодеянията,

извършени през Втората световна война.


Никой не се учи от историята.

09.04.2011 г.,BgTimes.Net,,10:46

петък, 8 април 2011 г.

Oколо 4 милиона души в Германия са смятани за пристрастени към хазарта

Да проиграеш живота си

Игра с фатални последствия

Игра с фатални последствия

Цифрите са стряскащи: около 4 милиона души в Германия са смятани за пристрастени към хазарта. Те проиграват големи суми в казината, по игрални зали или в интернет, затъват в дългове и нерядко излагат на риск живота си.

Игрална зала. Една от осемте хиляди в Германия. Както винаги - пълно с посетители. Това радва най-много фирми като "Гаузелман", отговарящи за игралните автомати в Германия. Само през миналата година оборотът на тази фирма е бил около 1 милиард и половина евро. Пъстрите картинки, които се редуват на дисплея на автоматите, разказват за несметни богатства, фараонски гробници, пълни със злато, замъци със съкровища. Истинските истории в игралната зала обаче невинаги са щастливи, разказва собственичката на залата:

Провален живот

"Едни идват, пускат две евро в автомата и удрят голямата печалба, други обаче прекарват по цял ден тук и не печелят нищо. Истинските играчи никога не спират да играят. Те искат все повече и повече. Проиграват къщите си. Семействата им се разпадат. Животът им, всичко се проваля."

Джакпотът като утопия

Джакпотът като утопия

Игралните автомати са смятани за основния фактор, предизвикващ пристрастеност към хазарта, предупреждават експертите. Около 4 милиона души в Германия имат проблеми заради пристрастеността към хазартните игри. Наскоро пълномощничката на Бундестага по въпросите на пристрастеността към хазарт и наркотици Мехтилд Дикманс настоя за забрана поне на автоматите, инсталирани в закусвални и бензиностанции. Защото за разлика от игралните зали, там играят и лица под 18 години, които лесно се пристрастяват.

Освен това лекарите все още не успяват да забележат симптомите на пристрастеност, поради което броят на засегнатите постоянно расте, казва психологът Ханс-Юрген Румпф от университета в Любек: "Лекарите не са подготвени за такива пациенти, защото по време на следването им проблемът с този вид зависимост почти не се разглежда. Малко са медиците, които успяват да се справят със зависимите от хазарта."

Политиката се намесва

Браншът на хазартните игри и игралните автомати скоро би могъл да се окаже губещ в Германия. Министър-председателите на отделните германски провинции настояват за по-строги правила в този бранш. Промените в закона предвиждат понижаване на максималната печалба и на загубите при игра. Така на играчите няма да се налага да играят на всяка цена. В бъдеще печалбата за един час не бива да надвишава 300 евро, а загубата ще възлиза на максимум 48, а не както досега на 80 евро. Освен това една игра ще трябва да продължава поне половин минута, а не както досега само пет секунди.

Автор: П. Колаковски, Й. Йорданова / Редактор: С. Гяуров


дв / Germany link

Канцлерката Меркел праща германски войници в Либия на заколение

„Зюддойче цайтунг”: Германия е готова да изпрати свои войници на хуманитарна мисия в Либия

08 април 2011

Берлин. Министрите на външните работи и на отбраната Гидо Вестервеле и Томас де Мезиер искат да изпратят германски войници в Либия, като настояват, че това ще бъде единствено хуманитарна мисия. Германското правителство е решило да вземе участие в подобна операция, ако има молба от страна ООН и на ЕС, съобщава германският вестник „Зюддойче цайтунг”.
Източници от правителствените кръгове са заявили пред изданието, че въпросът за участието на германски военнослужещи в хуманитарна операция в Либия е бил обсъден по време на последното заседание на кабинета в Берлин.
„Ако ЕС поиска да участваме в хуманитарна операция, разбира се, че ще се отзовем”, каза Вестервеле.
Все още не е отправено официално искане, а и не е сигурно кога ще бъде поискано Германия да се включи в подобна хуманитарна мисия, отбелязва вестникът.

иаф / Germany link

“The German Atom Whore”

Anti-nuclear protestors hold up a placard with a photo of German Chancellor Angela Merkel and the words "The German Atom Whore" in front of the Reichstag. Tens of thousands demonstrated in Berlin Saturday against the government's proposal to extend the life of Germany's nuclear power plants for another decade or more.

:::

Meanwhile, in Germany… Angela Merkel is called “Die Deutsche Atom-Nutte” (“The German Atom Whore”)


http://penpen.soup.io

:::




1.Anti-nuclear protestors march in front of the Reichstag during a demonstration in the center of Berlin. Tens of thousands demonstrated in Berlin Saturday against the government's proposal to extend the life of Germany's nuclear power plants for another decade or more.

2.Anti-nuclear protestors march in front of the Reichstag during a demonstration in the center of Berlin. Tens of thousands demonstrated in Berlin Saturday against the government's proposal to extend the life of Germany's nuclear power plants for another decade or more.

3.Anti-nuclear protestors hold up a placard with a photo of German Chancellor Angela Merkel and the words "The German Atom Whore" in front of the Reichstag. Tens of thousands demonstrated in Berlin Saturday against the government's proposal to extend the life of Germany's nuclear power plants for another decade or more.

:::

Tens of thousands protest against German nuclear plan

AFP - Tens of thousands demonstrated in Berlin Saturday against the government's proposal to extend the life of Germany's nuclear power plants for another decade or more.

Waving banners and yellow and green balloons marked with the slogans of the anti-nuclear movement, they turned out in force to protest outside Chancellor Angela Merkel's headquarters.

The organisers -- environmental groups backed by left-leaning opposition parties -- put their numbers at 100,000, though police made it 37,000.

Special trains and 150 buses had been chartered to bring the demonstrators to Berlin from all over Germany.

Merkel's centre-right coalition agreed last weekend to lift the deadline of 2022 for the phasing out of nuclear power set by an earlier Social Democrat-led government.

The new plan would extend the lifetime of Germany's 17 nuclear reactors for an average of 12 years beyond the previously scheduled shutdown.

Calculations in the German media suggest that the last plant will not be switched off until 2040, and critics say that operators may get away with keeping some running for even longer than that.

"It's a disgrace. We feel cheated", Hartwig Bottcher said, a 66-year-old retired teacher.

"During this time the pile of nuclear waste increases and we still don't know what to do with it," said 19-year-old student Laura, preferring not to give her full name.

"The government has gone down on its knees to the nuclear giants" RWE, EON, EnBW and Vattenfall, said 33-year-old Claudia Schultz, who made the trip from Rostock in the north to protest with her two young children.

The government says the plan is necessary to maintain electricity supply until other renewable energy resources become available.

Even if the extension becomes law, the opposition Social Democrats (SPD), co-authors with the Greens of the 2000 decision to exit nuclear power, said they will reverse Merkel's changes if they return to office.

With no permanent storage site for radioactive waste in place and fears about a repetition of a disaster in Germany like the Chernobyl meltdown in Ukraine in 1986, polls indicate a majority of voters oppose an extension.

Sociologist Klaus Hurrelmann said the wave of anti-nuclear sentiment could be "the match capable of sparking a new political movement", in the newspaper Osnabrucker Zeitung.

The agreement with the energy companies is "scandalous" according to Jochen Stay, spokesman for the association Ausgestrahlt ("Irradiate"), who hoped the protest on Saturday was only "the beginning of what will happen this autumn".

A load of Germany's nuclear waste is due to return from a French reprocessing facility in November and large protests are expected.

The international organisation Attac said the agreement was "about allowing RWE, EON, EnBW and Vattenfall to increase their huge profits" from nuclear energy.

A thousand people also gathered in the western German city of Perl to demand the closure of the nuclear power plant across the border in the French town of Cattenom some 16 kilometres (10 miles) away, charging that it is unsafe.

http://www.france24.com / Germany link

:::

Anti-nuclear protestors hold up a placard with a photo of German Chancellor Angela Merkel and the words "The German Atom Whore" in front of the Reichstag. Tens of thousands demonstrated in Berlin Saturday against the government's proposal to extend the life of Germany's nuclear power plants for another decade or more.

:::

Meanwhile, in Germany… Angela Merkel is called “Die Deutsche Atom-Nutte” (“The German Atom Whore”)


http://penpen.soup.io

В Германия - страната с официално разрешена проституция,българките трябвало да се чукат на закрито,а не на улицата

„Индипендънт”: Български престъпни групи провалиха социален експеримент в Дортмунд

08 април 2011

Дортмунд.

Преди около десетилетие в германския град Дортмунд започна социален експеримент, чиято цел беше проститутките да бъдат прибрани от улиците.

С помощта на Градският съвет бе изградена специална зона на „червените фенери”.

В нея имаше и католически център за помощ, както и лекари, които да помагат на жените.

Проектът беше толкова успешен, че делегации от цяла Европа идваха в германския град, за да видят „Дортмундския модел”.

Но тази седмица Градският съвет се поддаде под обществения натиск и затвори специално изградените помещения за проститутките.


„Хората се страхуват да заведат децата си на училище”, казва кметът на Дортмунд Улрих Зиерау.

От Градския съвет посочват, че проектът е работел добре до 2007 година, когато към ЕС се присъединяват България и Румъния, пише британският вестник "Индипендънт".


Кметът на Дортмунд разказва, че след присъединяването стотици български проститутки са пристигнали в Дортмунд заедно с престъпни групи, които контролират жените.

Имало е престрелки и организираната престъпност се е повишила значително.

В момента в Дортмунд има около 700 регистрирани проститутки, много от тях българки.


Католическият център е изпратил свой служител в България, за да провери нещата. „Много от жените живеят в по-мизерни условия от тези в Дортмунд”, е заключението на пратеника.

Кметът на германския град посочва: „Трябва да изпратим послание в България, че нещата в Дортмунд са се променили”.

иаф / Germany link

Още:

Някои европейски държави, най-вече Холандия и Германия, легализират проституцията, което довежда до последици като узаконяване на сводничеството, публичните домове и «клиентите на проституцията». Първите стъпки към легализиране на проституцията в Германия са направени през осемдесетте години на XX в. До 1993г. битува масовото схващане, че 75% от жените в германската индустрия са чужденки от Уругвай, Аржентина, Парагвай и други южноамерикански държави (Altink 1993г., стр. 33). След падането на Берлинската стена, 80% от близо 10 000 незаконно трафикирани жени в Германия, вече идват от Централна и Източна Европа и страните от ОНД. (МОМ, 1998г., стра.17). През 2002г. проституцията в Германия е обявена за законна професия, години след легализирането й в някои разрешени зони. Понастоящем рекламите, свързани с проституцията, сводничеството и публичните домове са законни в Германия. Според някои неправителствени организации, истинският процент на чужденките, които проституират в Германия, е 85 % - това хвърля още повече съмнения върху факта, че е тези жени са влезли в Германия без чужда помощ. Както в Холандия, неправителствените организации съобщават, че повечето от тези жени са жертва на незаконен трафик, понеже е почти невъзможно бедни жени сами да се придвижат, да си покрият разходите по пътуването и съответните документи и да се установят в „бизнеса” без външна помощ.

Германски прокурори претърсват офиси на френско-германския ядрен консорциум между "Арева" и "Сименс" във връзка с разследване за подкупи

Обискират офиси на френско-германски ядрен консорциум

7 април 2011

София,България

Германски прокурори претърсват офиси на френско-германския ядрен консорциум между "Арева" и "Сименс" във връзка с разследване за подкупи, съобщи Ройтерс.
Говорител на прокуратурата в Нюрнберг заяви, че са проверени 31 офиса на съвместната компания, както и частни резиденции, намиращи се в Германия и Чехия.

Разследвани са един настоящ и четирима бивши служители на "Арева", както и трима външни бизнес консултанти. Разследването е във връзка с корупционни практики в периода между 2002 и 2005 г.

Прокуратурата смята, че френско-германският консорциум е платил сума от порядъка на десетки милиони евро за рушвети, за да получи контракти зад граница.

"Арева" заяви, че ще съдейства на разследването.

Германската "Сименс", която притежава една трета от "Арева", беше въвлечена в най-големия следвоенен корпоративен корупционен скандал, който започна през 2006 г. и приключи с оттеглянето на председателя на компанията и главния изпълнителен директор.

В момента "Сименс" е в съдебен спор с "Арева". "Сименс" и руската "Росатом" имаха план за сътрудничество в производството на оборудване за атомни електроцентрали, но "Арева" твърди, че съгласно договора "Сименс" няма право да се конкурира с "Арева" до 2020 г.

иаб / Germany link

сряда, 6 април 2011 г.

Цените на електроенергията в Германия са се увеличили с 10 %

Цените на електроенергията в Германия са се увеличили с 10 %

Автор:Татяна Минчева - кор. на БНР в Бон

След затварянето за три месеца на Атомните централи Германия компенсира недостига на електроенергия с удвояване на вноса от Франция и Чехия. В същото време Германия намали наполовина износът си за Холандия и Швейцария.

На пресконференция в Хановер ръководилката на Германскта асоциация на енергийната и водна индустрия (BDEW) Хилдегард Мюлер съобщи, че цените на електроенергията в Германия вече са се увеличили с 10 %. Тя призова правителството да използва тримесечния мораториум за спиране на работата на седемте по-стари атомни електроцентрали в Германия, за да се постигне консенсус между всички партии, държавата и правителствата на провинциите, екологичните движения и представители на енергийния сектор за бъдещето на енергетиката в Германия.

Според започналата работа в Берлин 17-членна етична комисия за бъдещето на ядрената енергия в Германия не трябва да се допуска драстично повишаване на цените на електроенергията, защото това ще изостри социалното неравенство.

Germany link

събота, 2 април 2011 г.

Германската енергийна компания RWE заведе иск срещу решението на правителството на канцлера Ангела Меркел да спре за 3 месеца 7 от по-старите АЕЦ

Компанията RWE съди германското правителство за затваряне на АЕЦ

Автор:Татяна Минчева - кор. на БНР в Бон

Германската енергийна компания RWE заведе иск срещу решението на правителството на канцлера Ангела Меркел да спре за 3 месеца 7 от по-старите АЕЦ в страната. Компанията твърди, че решението за затваряне на атомните централи е незаконно и настоява за огромни компенсации.

Говорител на RWE заяви, че атомната централа, стопанисвана от енергийна компания, е безопасна. Той обаче посочи, че проверките за сигурността на 17-те атомни централи са основателни.

Германският министър по околната среда заяви, че в крайна сметка спорът за АЕЦ се решава от обществото и Бундестага, а не от съда.

Обявени бяха и новите критерии за сигурност в германските АЕЦ. Целта им е да оценят доколко атомните централи ще издържат не само на земетресение, но и на терористични актове.

Според експерти новите мерки за сигурност изискват инвестиции на стойност няколко милиарда евро. Тя твърдят, че постепенно това ще доведе до затваряне на всички атомни централи в Германия, като страната ще бъде заплашена не само от по-високи цени на електричеството, но дори и от режим на тока.

бнр / Germany link

Самолет на ВВС на САЩ се е разбил в близост до жилищен район в Германия

„Индипендънт”:Самолет на ВВС на САЩ се е разбил в близост до жилищен район в Германия

02 април 2011

Берлин. Самолет на ВВС на САЩ, извършващ тренировъчна мисия, се е разбил в западната част на Германия в петък, а пилотът е получил наранявания при катапултирането си от самолета, пише „Индипендънт”. Полицейски говорител в град Триер заяви, че A-10 „Тъндърболт” се е разбил в близост до селището Лауфелд, намиращо се между Бон и Триер. Говорителят съобщи, че пилотът е постъпил в болница, но не даде повече подробности за състоянието му.
Самолетът се е разбил в поле, намиращо се само на няколкостотин метра от жилищен район на Лойфелд. Кметът на града е заявил, че евентуална катастрофа е „била на косъм”. Самолетът е част от 81-ва ескадрила във военновъздушната база на САЩ "Шпангдалем" в Германия.

иаф / Germany link

петък, 1 април 2011 г.

Ще ни сервират и облъчват със седмици на християно - юдейските ценности на Меркел !

Ангела Меркел:германската култура е базирана на християнските и юдейските ценности !

:::

Започват първите Седмици на Германия в България

В неделя с откриването на изложбата United Buddy Bears "Изкуството за Толерантност" на площад "Света Неделя" в София започват първите Седмици на Германия в България. С различни събития в София, Пловдив, Русе, Варна, Велико Търново, Ловеч, Силистра, Добрич, Шумен, Стара Загора ще бъде представен образът на Германия в областта на културата, икономиката и политиката.

На изложбата "Изкуството за Толерантност" ще бъдат представени мечките, изработени от фибростъкло, обиколили десетки градове в света. Всяка мечка, която е висока около два метра и изрисувана по различен начин, символизира отделна държава. Българската мечка (на снимката) е изработена от художничката Клио Карадим.

Седмиците на Германия в България се провеждат под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и берлинския й колега Клаус Воверайт.

В рамките на седмиците ще бъдат представени резултатите от годишната анкета на Германско-българската индустриално търговска камара сред водещи компании от двете страни относно икономическата ситуация в България.

Ученици и студенти, които искат да продължат образованието си в Германия, могат да се запишат за семинар за кандидатстване, който ще се проведе на 4 и 5 април в Столичната библиотека.
Уличен фестивал ще се състои в Пловдив, където ще има различни концерти, сценични изпълнения, информационни и кулинарни щандове.

Подробната програма на Седмиците на германия в България може да намерите на сайта на германското посолство www.sofia.diplo.de

вдн / Germany link

Още:


Снимка:Гърдите на Меркел по време на избори като примамка за избирателите.

Тук е мястото да си припомним приказката:

„Всички жени са к.рви, с изключение на майка ми, но да не забравяме, че и тя е жена."